Přejít na obsah

Ake Seiko na volny cas?


palom

Doporučené příspěvky

Ok, určitě je safír odolnější vůči poškrábání. Jak to chápu já, tak Hardlex je v podstatě minerální sklo, na kterém je pouze nanesena safírová vrstva. Osobně mám zatím Hardlex na skx007 v pořádku. Na jinejch mých hodinkách jsem i s obyčejným minerálním sklem vždycky vydržel maximálně s jednou dvěma rankami - většinou utrženými během prvních tří týdnů, když byly hodinky nový..

Pointa toho mojeho příspěvku byla v tom, že ačkoliv je ochoten slevit v nárocích na safír, tak chce solar nebo quartz a koketuje s myšlenkou na skx009.

Tož tak.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Instant: Já jsem to tam dříve určitě četl. Tu informace o dvou různých hardlexem jsem si vybavil. Teď jsem si to tam přečetl znovu a nějak mi to přijde stejný, jako to, co jsem napsal ve zkratce já. Respektive se to moje nevylučuje s tím, co píšeš ty, i když moje podání je značně chudé proti tvojemu. Pokud se mýlím, tak to je asi za moje rozlišovací schopnosti (a potřeby).

 

BTW, něco o typech skel v hodinkách je zde:

 

výňatek:

Hardlex - tvrzené sklo
Tyto skla používá převážně firma Seiko, která je začala používat jako první. Jedná se o vrstvu umělého korundu - safíru nanesenou na křemíkovém skle. Tímto je hardlex podstatně tvrdší než křemík, není však tak tvrdý jako safír, protože se tato vrstva může prodřít.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

v skratke si napisal, ze hardlex je "v podstatě minerální sklo, na kterém je pouze nanesena safírová vrstva". Co nie je pravda a snazim sa vyhnut tomu, aby som to opakoval, bo sa mi nechce. Hardlex je chemicky tvrdene mineralne sklo a nema so safirom vela spolocne.. vlastne skoro nic. link v tvojom prispevku uvadza mylnu informaciu.

 

existuje material Sapphlex, co je hardlex s vrstvou safiru, ale je to rarita a pokial viem uz ho Seiko nevyraba. Bol to pokus spojit vyhody oboch materialov vytvorenim jednoho kompozitneho, pokles cien safiru to tak nejak vyriesil prirodzene

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud link v mojem příspěvku uvádí mylnou informaci, tak jsem uveden v omyl i já.

 

A tu tvoji tabulku jsem zřejmě taky pochopil mylně. Myslel jsem, že jsou v ní uvedeny všechny složky Hardlexu, nestudoval jsem detailně, jakou měrou. Já ji sem vložím pro přehlednost.  ..nejde mi to stáhnout, tak zkouším ctrl c v...

 

  • post-4112-128129617427.gif
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to snad šlo. ještě okopíruji tuhle větu.

 

"Tiez treba rozlisovat Hardlex na Seiko5 a Hardlex na PROSPEX - tzv. high end hardlex, co je chemicky tvrdene borosilikatove sklo /vid tabulka a link/."

 

Podlé té jsem si myslel, že celá tabulka se týká Hardlexu. Jinak nevím, co by měla s Hardlexem společného. Jedině snad, že místo Hardlex tam pro lepší "přehlednost" píšou boroslilkátové sklo...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 

lib: Už jsem to řešil někde jinde, ale pokud nemáš vedle sebe přesně stejné hodinky, jedny s hardlexem, druhé se safírem, nemůžeš porovnávat. Tyhle vjemy může dělat poloměr vypouknutí skla, jeho tloušťka, plastičnost ciferníku. Zkrátka moc moc věcí.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Safir ma prirodzene horsiu priepustnost svetla. Dnes to uz nie je problem, technologia pokrocila, ale rozdiel medzi lacnejsimi a drahsimi saf. sklickami stale je, hlavne pokial ide o vacsie hrubky. V tomto ohlade je mineralne sklo potencialny favorit. Napriklad safir na sbdx011 je fakt vydareny, ale mm300 je trieda sama o sebe..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Ahoj, přidal bych pár bodů pro SKX009. Nosím je skoro nepřetržitě už dva roky a jsem maximálně spokojený. Na sklíčku mám pár škrábanců, které jsem udělal klasicky hned jak byly nové. Jednou byly u hodináře na seřízení po pádu z metru a půl na dlažbu. Gumový řemen je bez sebemenšího poškození. Nosím je při plavání, při jízdě na motorce, při třískání kladivem, při betonování, prostě pořád. Nemám moc srovnání co se týče bytelnosti hodinek, ale myslím, že jsou na tom velmi, velmi dobře. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...