Přejít na obsah

BIKE [2007-2020]


Návštěvník milosklikar

Doporučené příspěvky

Zdar bikeři, máte někdo na doporučení eshop na doplnky? Sháním gripy apod. a nechce se mi vše kupovat někde jinde. Tak jen jestli máte tip na ověřený eshop. Díky.

ono taky záleží na značkách co chceš koupit,není shop co by prodával vše
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když jsem už v tom psaní, tak přidám ještě krátkou zkušenost s novou helmou. Minulý rok jsem si k nové silničce chtěl koupit Giro Synthe, ale přece nedám 6 tisíc za helmu a pořídil jsem za 2,5 osekanou verzi Giro Foray. Zdálo se mi nicméně, že mi při delším používání úplně nesedí, takže klasicky bylo nutné vyzkoušet slepou uličku, spočítat ztrátu a nadělit si Synthe o rok později...

 

Foto viz výše, nebudu zde psát sáhodlouhé recenze, je jich plný web, ne nadarmo jde podle většiny testujících o nejlepší současnou helmu (například nedávný srovnávací test zde: http://www.outdoorgearlab.com/reviews/biking/road-bike-helmet/giro-synthe-mips). Za sebe mohu říci, že už rozumím té skoro dvojnásobné ceně oproti Foray: helma dokonale sedne, po celém dnu na hlavě poznáte i těch dalších 50 g váhy dolů (220 g celkem) a hlavně dokonalou ventilaci, je to poprvé, co při jízdě cítím, jak mi vzduch "čechrá" vlasy.

 

V ceně kola a dalších blbostí kolem se těch pár tisíc ztratí, takže vřele doporučuji.

 

Helma musí na konkrétní hlavu dobře sednout, ovšem nejde jen o velikost. Svou první helmu jsem kupoval někdy před osmi lety, Cratoni Ceron (model 2007, vel. S/M, váha 263 g). Přestože jsem ji pořídil ve specializovaném obchodě, kde mi při výběru ochotně pomáhali i radili, dobrá volba to pro mě - zpětně hodnoceno - nebyla. Už při prvním ostrém nasazení se ukázalo, že je v obvodu hlavy příliš akorát, respektive těsná. Nevydržel jsem v ní ani hodinu. Nakonec jsem z ní musel odlepit pravou i levou vnitřní výstelku, abych hlavě alespoň v základu ulevil. Myslet totiž během jízdy pouze na jedinou věc, a to na staženou hlavu jak ve svěráku, je opravdu vražedné. 

 

Loňský rok jsem narazil na hezkou helmu Scott Vanish-R (model 2012, vel. L, váha 270 g), která mi v obchodě dobře seděla, ale doma jsem zjistil, že mi tak úplně nevyhovuje upínací mechanizmus. Prostě pásky kolem uší nešly nastavit dle mých potřeb. Prodal jsem ji. Jako náhradu jsem pořídil helmu Rudy Project Sterling (model 2016, vel. L, váha 320 g). Na mojí hlavě sedí parádně, jako ještě žádná jiná, vzhledově / po stránce designu maximální spokojenost, jen je ku škodě krapet těžší; těch cca 320 g je už docela znát. Po roce používání jsem ale spokojený. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, omlouvám se jestli to sem nepatří, ale potřeboval bych poradit Kolo pro manželku, spíše na kratší vyjížďky či do města. Vzadu bude vozit dceru a chce ve předu košík. Zároveň chci aby trochu vydrželo a dala sa na tom odjet i nějaká delší projížďka . Zatím je mým favoritem Pells Stratus Women. ktery je i na úrovni budgetu

http://www.pells.eu/kola/crosstreking/stratus/stratus-woman/rok-2017/

Máte nějaké tipy? V kolech se opravdu moc nevyznám

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ondro, doufam, ze si u te hranice stavel jen na fotku a pak to ladne prebrodil. Z vypraveni kamaradu vim, ze si na to specialista :) Pekne si uzivas.Zavidim. Ja si pro kola jedu v sobotu a jsem tak moc natesenej, ze si striham metr:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj hoši,  

 

často a rád koukám do této sekce. Supr fotky a také je vidět, že opravdu na kole jezdíte a máte asi nějakou zkušenost.

 

Nyní bych Vás chtěl požádat o malou radu ohledně plášťů na můj bike.

Mám aktuálně Trek Super Fly 5 (http://www.freeridermag.in/trek-superfly-5/) s kolama 29.

Od původního majitele (kolo měl cca 1 měsíc) jsem podělil na kole pláště Plášť Specialized Renegade Control 2Br (29x1,95 ? např. zde: https://www.kola-radotin.cz/plast-specialized-renegade-control-2br?gclid=EAIaIQobChMI-J3jzcGk1QIVTLcbCh3QCwr1EAQYASABEgLMIvD_BwE#193479).

Zadní plášt už je nyní K.O. a předek tak cca na půli životnosti.

 

Za 2 týdny frčím na kole do Českého Švýcarska a řeším tedy nové obutí.

Zároveň nemám tolik zkušeností s plášti a také bych rád prubnul bezvdušové (aktuálně tam duši mám).

Sice nejezdím moc za mokra a néé nějaký extra terén, ale ty Specialized Renegade Control se mi zrovna při sjezdu nezdály moc stabilní. Prostě přední i zadní kolo trochu létalo do stran a nejednou jsem se chtěl už modlit před pádem (kdybych nedržel řidítka).

Zároveň to však byla pohoda na rovince či tvrdém povrchu, kde se krásně valej a jedou.

Četl jsem kopu diskuzí, ale něco bylo neaktuální, pak x názorů atd.

 

Nemáte prosím zkušenost? Neporadíte dobrou duši? Děláte také zároveň rozdíl mezi předním vs. zadním pláštěm? Třeba přední větší průměr, větší vzorek z důvodu průchodnosti terénem?

Uvažuji o:

1.     Opět něco od Specialized. Zde to je cca 2x 1 000 kč + mléko atd. 2.     Plášť SCHWALBE Rocket Ron 29 TL-Ready. Dle toho co jsem četl, tak poměrně oblíbený kousek s cenou kolem 850,- Kč/1 kus. 3.     PLÁŠŤ HUTCHINSON PYTHON 2 29X2,10 TLR KEVLAR,ČERNÝ (http://www.mcbike.cz/kevlar-3/plast-hutchinson-python-2-29x2-10-tlr-kevlar-cerny/) No, to jsem našel u nás akci na cenu 1 049 Kč/ za 2 kusy, ale nevím jestli je úplně ideální i na přední kolo. Zdá se mi nějakej hranatej a ideálnější asi na zadek)  

No, asi jsem to popsal jako lopata, ale budu rád pokud sdělíte nějakou zkušenost či doporučení. 

díky

Fanda

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

díky za ree. Já jsem hlavně debil, že jsem ty Specialized nekoupil, když byla do cca konce května akce 2 ks za cenu 1 ks. Všude jsou za cca 1 000,- Kč.

Včera jsem je snad někde googloval se slevou z 1 000,- na nějakých 700,. ale už to nemůžu najít.

 

A to máš prosím ten Fast Trak i na předním kole? Nemám zkušenost a asi bych to ani nepoznal, ale někdo pindal, že do předu ten Control a dozadu rychlejší Fastr trak.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chlapi dejte dementovi (mě) radu jak nastavit zadní tlumič a vidlici. Zkoumám to na netu a modrý fakt nejsem.

Předek - nemam na vidlici rysku ani gumičku asi, vážim cca 86kg, mam tam cca 120psi - je to ok?

Zadek - tam je ryska i gumička, načetl jsem že posun gumičky při nasednutí má být kolem 20-30%, jenže já mam stále víc jak 40% a nedaří se mi natavit. Mam tlumič RockShox Monarch R, takže jen nastavení reboundu (10 poloh - mam na prostřední). Nějak jsem v tom ztracený a když mi to někdo nevysvětlí jak dégéčku tak nevim.

Moc díky za rady a omlouvám se za otravování.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přední vidli foukám dle váhy podle tabulky, najdeš na netu, někde je to přímo na vidli. Dávám ji trošičku méně, protože jí mám rád měkčí. No a zadek víš na kolik jsi nafoukl a pokud ji máš na 40% tak ji nalož o trochu víc a zkus to znovu, vcelku jednoduché oproti Dyadu co mám teď :-) Rychlost odskoku mám radši pomalejší protože kolo je při rychlejších sjezdech stabilnější...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

SAG by obecně měl být 15-20% z nominálního zdvihu. Takže např 24 až 32 mm pokud jde o zdvih 160 mm

Zadek při 20% a větším zdvihu si ani pořádně neužiješ, 30% bych se nebál :-) A předek podle tabulek, kluci to mají spočítané dobře...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
×
×
  • Vytvořit...