Přejít na obsah

BIKE [2007-2020]


Návštěvník milosklikar

Doporučené příspěvky

Ty Shimano jsou na mtb a vypadají parádně. Ja koupil na Ali platformy a kufry SPD, celkem za petiklo a stačí mi to, když chci tak nacvaknu al ?placky?a jedu

CZK 145.12 28? Off | 2pcs Bicycle Pedal Aluminum Alloy Flat Platform Adapter Conversion Universal Compatible MTB Road Bike Parts Accessories New

https://s.click.aliexpress.com/e/KxlhP5dA

Díky za tip, toto řešení vypadá taky fajn, pouvažuji nad tím. Které máš na mysli teď z těch 2, protože obě jsou Shimano. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Čištění palice před velkou akcí, mamka s taťkou pospolu neuvěřitelných padesát let, mazec, rodina dorazila kvůli té slávě až z druhé strany zeměkoule a bude se pařit...bůh s námi :-)

Kámen jsem musel podepřít aby mi nespadl na milované kolečko :-)

post-364-0-73048300-1567243763_thumb.jpg

post-364-0-55207900-1567243802_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jeden obrázek z oběda, Brněnsko pěkná prádelna... Včerejší MS škoda že to Cimbál opět neuvisel a absolutně souhlasím se slovy spolukomentátora o závodech éček. Pohár konstruktérů a ne regulérní souboj umu a kvality jezdců...11ebe1c1c3fa1cae903e5fbb5094c1a9.jpg

 

Odesláno z mého SM-G975F pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kromě hodinek ujíždím i na kolech. Doslova. Kromě požitku s jízdy se mi i jako takový líbí a dokážu na ně koukat a porovnávat celý hodiny - skoro jako hodinky. Vyzkoušel jsem jich už taky pěknou řádku, ale jedna kategorie, jejíhož zástupce jsem ještě nikdy neměl, je silnička. Zvažoval jsem ji už dřív, ale v pátek jsem náhodnym setkáním s kolegou jednu takovou viděl a dokonce na chvíli osedlal a obtěžkal a zase z toho mám pěknýho brouka v hlavě. Ale když už bych do nějaký opravdový silničky investoval, říkám si, ať je to něco trochu lepšího a hlavně lehkýho. Takže karbon. Do hliníku asi nemá smysl chodit, kol 11-12kg už jsem si užil dostatečně a pokud bych se tady vešel do 8kg, byl by to pro mě ideál. Zase ale řádově sto a víc tisíc do toho dávat rozhodně nemůžu. Závodit nebudu, ale rád se sám svižně projedu. Trasy i dlouhý. Elektronický řazení nepotřebuju (a skoro bych řekl nechci, mechanika u mě vyhrává stejně jako u hodinek). Brzdy asi stačí ráfkový, ale kotoučovky vyloženě nezavrhuju (hydraulika by mi nevadila, ale zvyšuje cenu a hmotnost). Alpský sjezdy jezdit určitě taky nebudu. U ráfků hliník vs. karbon vyloženě preferenci nemám, ale co se hmotnosti týká to je asi taky jasný. Kolo je můj každodenní dopravní prostředek s výjimkou nepříznivýho počasí většinou i mimo sezónu, takže pochybnosti, že by mě to nechytlo, nemám. Proto bych nerad chodil stylem "zkoušky nejlevnějšího a ono se uvidí" a zaměři bych se asi na rám s vidlicí, ať je to něco pořádnýho, zbylý komponenty se pak vždy dají upgradnout. Mým handicapem je vejška, takže velikost rámu bohužel 60-62cm je nutností, pokud opět nechci dělat nějaký kompromisy. Z druhý ruky v týhle kategorii bohužel taky nemůžu čekat širokej výběr.

 

Rád bych tedy poprosil místní "žiletkáře" o radu a případně tip, co byste (jste) v tomhle případě vybrali vy (a jak jste spokojeni)? Jakou cestou byste šli? Dávalo by třeba smysl vybrat jen rám a pak si to "ustrojit"? Zatím se mi asi nejvíc zamlouvá Canyon, koukal jsem i na Trek, ale jsem co se výběru týká na začátku, na zimu do toho zřejmě nebudu kdoví jak spěchat (i když možná bych zase mohl využít výprodejových slev). Za případný rady a tipy předem moc díky :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 

Já jsem v létě pořídil Canyon Ultimate CF 7.0 disk a je to taky moje první a mohu doporučit. Mají super rámy, já se základním řazením 105 a koly dt swiss 1850 jsem s pedály při velikosti L na 8,4Kg...kdyby jsi koupil lepší osazení a udělal bezduše, tak pod těch 8kg se dostaneš i s XL

 

https://www.roadcycling.cz/clanek/vyzkouseli-jsme-canyon-ultimate-cf-sl-disc-80?fbclid=IwAR2fSzCWrE7_ZT5hFHSnwFQQJdrcRNBUX26WG68v8o1q45YDu8cjST5XXcw

Upraveno uživatelem moco
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja mam objednano nove Basso Venta. Byl jsem ted na severu Italie, tak jsem k nim rovnou zajel do fabriky na cumendu do firemniho shopu Nejdriv jdou do obehu diskove verze. Na moji klasiku na ultegre si musim pockat asi az do listopadu.

 

Co jsem se na miste bavil s prodejcem, tak tento model maji komplet predelany. Je tam hodne prvku z nejvyssi rady Diamante. Kolo srovnavaji prave s vyse uvedenym Kanonem Ultimate CF SL.

 

https://bikerumor.com/2019/07/24/basso-redesigns-venta-carbon-road-bike-to-celebrate-its-venti-anniversary/

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pánové, nějaký tip na rychlé XC 29'' pláště? Poslední jsem měl Continental Race King, ale nevydržel ani 1500 km. Nemáte někdo zkušenost s X-Kingem od Continentalu?

Mám Mountain King a drží pěkně, ale je pravda že silnici používám pouze jako přesun k lesu což je tak 5% využití z celku. Pokud ti odešel takhle brzy tak si myslím že silnici dáváš často a podíval bych se úplně po něčem jiném, se silničním zaměřením, tvrdší směs.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
×
×
  • Vytvořit...