Přejít na obsah

BIKE [2007-2020]


Návštěvník milosklikar

Doporučené příspěvky

Chlapi takový technický dotaz, když se zapřu do řidítek, tak to křupe (jak jsem tehdy stoupal na lysou, tak jsem se až styděl, když jsem předjížděl). Nevíte kde by mohl být problém? Před jízdou jsem řidítka sundal, očistil plochy atd. namazal karbonovou pastou a dotáhl na moment 6 Nm. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Buď vyčistit hlávko a dotáhnout, nebo to je sedlovka. Vždycky když mi křupaly řidítka, tak to byla sedlovka. Hrozně se ty zvuky rámem přenáší.

Sedlovku jsem očistil a promazal a přijde mi, že ta je v pořádku, přeci jen mi to křupe jen když stojím a jsem zapřený o řidítka.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mě se to neslo u RZ120 od zadní povolené odpružené stavby a taky jsme nejdříve rozebrali komplet řídítka a hlavové složení. Je to známka kvalitního tuhého rámu :-) Takže dotáhnout postupně všechno, popřípadě rozebrat, promazat, dokud to nepřestane....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Máte prosím zkušenosti se značkou Vitus v kategorii celopér? Hledám náhradu za Focus Vice (130mm) který mi byl bohužel v jejich nevětší velikosti malý (sedlová trubka 480mm) - mám delší nohy. Rovnou bych chtěl i vyšší zdvih (na čas nejezdím a tak vyšší váha nevadí a párkrat do roka se svezu v bikeparku na modrých/červených tratích bez skoků).  Teď jsou populární nízké rámy a tak mají většinou XL kola jen kolem 480mm sedlové trubky stejně tak jako jsem měl u Focusu. Z kol ve velikosti XL co mají delší sedlovku mě zaujalo:

 

Vitus Sommet - https://www.wiggle.com/vitus-sommet-mountain-bike-nx-2019/

Vitus Escarpe - https://www.wiggle.com/vitus-escarpe-mountain-bike-nx-2019/

- obě kola mají stejný rám a v XL sedovku 523mm.

 

Zdvihama by mě bohatě stačil Escarpe, ale Rock Shock sektor 150mm má pouze 32mm nohy, proto mi vhodnější příjde Sommet (vidlici Manitou jsem nikdy nezkoušel ale podle rezencí se zdá být OK - u vyššího zdvihu bych chtěl nohy alespoň 34mm).

 

Druhá varianta je pak bandit 475 https://www.rb-bike.cz/rb-bike-katalog/xc-trail/bandit-475/team/ (675 už v konfigurátoru hotových kol nemají).

 

Je za vás Vitus OK, nebo byste dali přednost RB? Moc díky předem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
×
×
  • Vytvořit...