B.F.G. Odesláno 8. září 2009 Nahlásit Odesláno 8. září 2009 (upraveno) hm já vím ta zadní stavba vypadá divně jako že jsem nacouval do zavírající se garáže ale prý to má být pohodlné a ten design není zase až takové zvěrstvo jako je třeba "lomená" zadní stavba spešla roubaix nebo jinak - potřebuje celokarbonový rám takové "vychytávky" (=ohýbané zadní vzpěry) nebo tlumí už jaksi z principu i když má "obyčejné" (=rovné) zadní vzpěry??? Ze stejného zdroje bych mohl mít i Cannondale Six se Sh.105 za libových 950 EUR, já vím rám Six je alu+karbon předek/zadek, ale netuším, jak velký je rozdíl v komfortu. Jezdím po drsném asfaltu Vysočiny , poznám to vůbec ??? (rozdíl rámu Sixu alu+karbon proti rámu Synapse celokarbon) P.S. ještě tam mají bílý Six celokarbon + Ultegra za 1600 EEE, já fakt nevím Zadní stavba má funkčně nejspíš svoje opodstatnění, neviděl bych to jako "negativum" celkového dizajnu tohoto kola. Prohnutí je právě prvek, který pruží v určeném smšru určuje částečně i pohodlí. Mě se nelíbí "aerodynamická sedlová trubka a do ní naprasená sedlovka", jinak proč ne. Kolo to bude krátké a živé. Roubaix je krásný, proti tomuhle určitě (pro mě). Navíc zadní zalomená vzpěra je maximálně funkční, nachází se v ní navíc elastomer. Pokud můžeš vzít celokarbon nebo kombinaci hlíny a karbonu, tak na 100% ber celokarbon. Nejsi závodník ne? Jiné "výhody" než maximální tuhost to dnes už ani jinak mít nemůže. Problematika karobnového rámu je poměrně dost složitá, nejde jen o materiál jako takový, jde i o kvalitu mateirálu o logiku(nebo nelogiku) poskládání vláken, délky a směry vláken, tvary, tloušťky a napojení trubek, geometrii rámu. Je to fakt dost alchymie. Dá se tím strašně moc získat i ztratit. Synapse nikdo z mých známých nejezdí, ale znova si dovolím tvrdit, opravdovej propadák by si nejspíš Cannondale netrouflo prodávat. Pokud se ti to líbí a UŽ JSI NA TO NĚKDE SEDNUL A SEDÍ TI TO CO DO GEOMETRIE A POSEDU tak to vem. Na cyklobazaru se dost dlouho prodával rám Roubaix ve velikosti L, kdybych měl peníze, tak už ho mám dávno v pokoji. EDIT: Proč jsme to sakriš neprobrali na srazu Duku? Upraveno 8. září 2009 uživatelem B.F.G.
Duke650 Odesláno 8. září 2009 Nahlásit Odesláno 8. září 2009 EDIT: Proč jsme to sakriš neprobrali na srazu Duku? B.F.G. díííky moc geometrii Synapse si v Čechách před zakoupením asi jen tak nevyzkouším, žádný z dealerů Cann. to kolo nemá skladem a ani se jim nedivím na sraz jsem se nedostal, i když to mám jen blbých 40 kiláků
Dali Odesláno 8. září 2009 Nahlásit Odesláno 8. září 2009 Díky všem za gratulace. Byla to opravdu velká náhoda, že jsem ho sehnal, byl asi v XL poslední v Evropě, posílali ho ze skladu v Holandsku a víc jich tam neměli. Taky se připojím ke gratulaci Dalimu Nádhera, tak na takovém stroji musí být jízda opravdovým požitkem. Zkusíš nějaké závody? Nebo jezdíš závodně? Já jezdím závodně za TJ Baník Ostrava OKD. Mám červeného Treka 1.5 (silnička) a nového bika RB (sám jsem si ho skládál, fotky pošlu snad zítra :-)) Mám to osazený na Sram X.0, vidlice Fox 32, bíle kola Remerx Viking... A barvy bílý rám, bílá vidle, bílé kola, a chci si koupit bílé sedlo a bílé pláště :-D :-D :-D Jezdíte tady někdo na foru závodně? Nebo podnikáte nějaké závody (KPŽ...) ? Závodně nejezdím, jenom pro zábavu, obvykle sám, sem tam s kamarády cestou dáme pivo, prostě pohoda. Je fakt, že když mě to chytne, tak nevím kdy mám dost a někdy se pěkně zlikviduju. Na závody se zatím nechystám, dost adrenalinu si užiju v zimně při skicrossu, možná až na něm něco najezdím a zvyknu si na něj, zatím se s ním ještě trochu peru. Ještě to chce několik set km, aby nastalo souznění. Lyžování je pro mě číslo 1, ale kolo mě hrozně baví. Před lety jsem potřeboval něco na leto kvůli fyzičce a střašně mě to chytlo. Když píšeš, bílé pláště, tak některé modely od Scotta 2010 je mají mít, ale vůbec se mi to nelíbí, je to hrozná moda.
lomo135 Odesláno 9. září 2009 Nahlásit Odesláno 9. září 2009 Také miluji, když pláště korespondují s kolem. Např. naladit barvu rámu na balónové pláště Schwalbe. Není to krásné?
Návštěvník Snow Odesláno 9. září 2009 Nahlásit Odesláno 9. září 2009 Také miluji, když pláště korespondují s kolem. Např. naladit barvu rámu na balónové pláště Schwalbe. Není to krásné? Není.
Návštěvník Snow Odesláno 9. září 2009 Nahlásit Odesláno 9. září 2009 Jéžiš, mě to pořád nechce pustit. Co říkáš B.F.G. ?
B.F.G. Odesláno 9. září 2009 Nahlásit Odesláno 9. září 2009 Jéžiš, mě to pořád nechce pustit. Co říkáš B.F.G. ? Sice Hi-tec a pěknej dizajn, ale za mě říkám ne. Moc tvrdý.
Jarett Odesláno 9. září 2009 Nahlásit Odesláno 9. září 2009 Sice Hi-tec a pěknej dizajn, ale za mě říkám ne. Moc tvrdý. Budu ti oponovat ... kamarád má toto kolo již zhruba rok a půl a ve srovnání např. s Cannondale SuperSix nebo Specialized Tarmac SL2 co mám je kolo tak o 20% mekkčí. Jel jsem na něm Olomouc - Praděd a zpět a úplně mi to stačilo. Uvedené kolo mimochodem testovali (z podobnými závěry) v posledním čísle časopisu 53x11, takže doporučuji přečíst ... :-)
B.F.G. Odesláno 9. září 2009 Nahlásit Odesláno 9. září 2009 (upraveno) Budu ti oponovat ... kamarád má toto kolo již zhruba rok a půl a ve srovnání např. s Cannondale SuperSix nebo Specialized Tarmac SL2 co mám je kolo tak o 20% mekkčí. Jel jsem na něm Olomouc - Praděd a zpět a úplně mi to stačilo. Uvedené kolo mimochodem testovali (z podobnými závěry) v posledním čísle časopisu 53x11, takže doporučuji přečíst ... :-) Hele vono se každý kolo bude zdát Edovi měký Jak ho znám, tak to bylo fakt pohodlný. Ty máš asi závodnickou prdel, teda mě se osobně zdá Tarmac SL2 "poměrně" gumovej ale je přitom evidentně tvrdej, takže v těch spojkách to BMC teda asi dost chodí ne? BTW myslel jsem že už nežiješ PS: Nevíš o nějakém Roubaix Elite v Mku? PPS: Myslel jsem to celé tak, že pro "strejce" je důležitější pohodlí, než 10 sekund v cíli. Upraveno 9. září 2009 uživatelem B.F.G.
Jarett Odesláno 9. září 2009 Nahlásit Odesláno 9. září 2009 Hele vono se každý kolo bude zdát Edovi měký Jak ho znám, tak to bylo fakt pohodlný. Ty máš asi závodnickou prdel, teda mě se osobně zdá Tarmac SL2 "poměrně" gumovej ale je přitom evidentně tvrdej, takže v těch spojkách to BMC teda asi dost chodí ne? BTW myslel jsem že už nežiješ PS: Nevíš o nějakém Roubaix Elite v Mku? PPS: Myslel jsem to celé tak, že pro "strejce" je důležitější pohodlí, než 10 sekund v cíli. 1. prdel asi mám fakt závodnickou, asi jooo 2. žiju, ale vyrábím prachy, abych přežil 3. Spešl má totálně vyprodáno, ale od prosince budu mít už modely 2010 (cena pro členy fór luxusně nízká ... :-)) 4. pro ty co chtěj pohodlí je lepší než cyklistika "gaučing" - akorát musíš dávat pozor na proleženiny .... tak už j dost pozdě tak si jdu lehnout .... zítra zdar
PetrH Odesláno 9. září 2009 Nahlásit Odesláno 9. září 2009 Merida a 24" ram, ktery se dnes jen tak u kazdeho vyrobce nevidi:-)
foxik28 Odesláno 9. září 2009 Nahlásit Odesláno 9. září 2009 Díky všem za gratulace. Byla to opravdu velká náhoda, že jsem ho sehnal, byl asi v XL poslední v Evropě, posílali ho ze skladu v Holandsku a víc jich tam neměli. Závodně nejezdím, jenom pro zábavu, obvykle sám, sem tam s kamarády cestou dáme pivo, prostě pohoda. Je fakt, že když mě to chytne, tak nevím kdy mám dost a někdy se pěkně zlikviduju. Na závody se zatím nechystám, dost adrenalinu si užiju v zimně při skicrossu, možná až na něm něco najezdím a zvyknu si na něj, zatím se s ním ještě trochu peru. Ještě to chce několik set km, aby nastalo souznění. Lyžování je pro mě číslo 1, ale kolo mě hrozně baví. Před lety jsem potřeboval něco na leto kvůli fyzičce a střašně mě to chytlo. Když píšeš, bílé pláště, tak některé modely od Scotta 2010 je mají mít, ale vůbec se mi to nelíbí, je to hrozná moda. Kola s tím vypadaj super když jsou nový ale po měsíci tragoška, ikdyž bílá schwalbe.........scottíci vypadaj na 2010 velice dobře.Mám doma epica na sramu x0 s foxkou a jsem ním maximálně spokojenej a už asi měnit nebudu.Stavba rámu super, záda nebolí což je pro mě hlavní a je to opradu rychlý celopéro.
Teatime Odesláno 13. září 2009 Nahlásit Odesláno 13. září 2009 Také miluji, když pláště korespondují s kolem. Např. naladit barvu rámu na balónové pláště Schwalbe. Není to krásné? JE! BTW: "Vzdejme se tužeb a přestaneme mít trápení" Depa si to vzal?
Dali Odesláno 20. září 2009 Nahlásit Odesláno 20. září 2009 Tak nám pomalu téma odplavalo pryč, skoro to vypadá, že nikdo nejezdí na kole tak přidám pár fotek s názvem " pneumatiky mých miláčků" Zleva Schwalbe š 58mm ( 2.25") Pirelli š 305 mm Hutchinson š 22mm byl jsem jezdit na horskék kole, teď jsem se najedl a jdu jezdit na silničce
Duke650 Odesláno 20. září 2009 Nahlásit Odesláno 20. září 2009 (upraveno) nápodobně :-) dnes jsem se přes 3 hodiny vyžíval na MTB a těším se až sednu na tuto silničku P.S. ta Pirellka je cool Upraveno 20. září 2009 uživatelem Duke650
Dali Odesláno 20. září 2009 Nahlásit Odesláno 20. září 2009 Hezký, tak něco o tom napiš, to je úlně nový, že je ještě bez pedálů?
Duke650 Odesláno 21. září 2009 Nahlásit Odesláno 21. září 2009 (upraveno) Hezký, tak něco o tom napiš, to je úlně nový, že je ještě bez pedálů? ještě je na cestě k novému páníčkovi, proto foto bez pedálů je to totok kolečko http://www.cannondalebikes.cz/2009-can-kol...rbon105-compact Upraveno 21. září 2009 uživatelem Duke650
Dali Odesláno 21. září 2009 Nahlásit Odesláno 21. září 2009 Dali ty máš závodní traktor? Co tím myslíš závodní trakror? Pokud Schwalbe Rocket Ron, tak asi jo, když přesednu ze silničky na horské a jedu kus po silnici, než se dostanu do lesa, tak mi to tak připadá. Pokud myslíš tu Pirelku, tak to by se asi můj stříbrnej Ferda strašlivě urazil ( dar přítele Ferdinanda Porscheho ) teda dar za cenu obvyklou.
Doporučené příspěvky