olin001 Posted April 25, 2013 Report Share Posted April 25, 2013 Zdar chlapi pořád sem chtěl jednoduchý,kvalitní přesto dostupný hodinky a né žádnou masovou komerční značku prostě něco neotřelého a narazil sem na značku Frederique Constant a model Index zaujali mě co vy na značku ohledně kvality,prestiže atd .... 43mm Eta 2824-2 poupravená Safír-vnitřní AR WR-100M Datumovka Lumi +tritium Šroubovací korunka i dýnko Link to comment Share on other sites More sharing options...
gougy Posted April 25, 2013 Report Share Posted April 25, 2013 (edited) Na tritium se vykašli, to je na oblekovkách imho pěst na oko, jinak FC má letos úžasný model na Baselu, slintám... Edited April 25, 2013 by gougy Link to comment Share on other sites More sharing options...
instant Posted April 25, 2013 Report Share Posted April 25, 2013 ak porovnavas s Omega, TH, Rolex a spol, tak prestiz takmer ziadna, beznemu cloveku neznama znacka /co horsie, niekomu znie skoro ako modny brand/, ale kvalita aj prevedenie budu v pohode. Alpina je sesterska znacka FC /obe vlastni ten isty majitel, vyrabaju v tej istej firme/, odporucam pozriet aj tam, az ta tato sucharina omrzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dee Posted April 25, 2013 Report Share Posted April 25, 2013 Za mě značka dobrá, strojek dobrý, cena dobrá, design super a tritium jako bonus. Kdybch neměl přehodinkováno tak je už mám. Link to comment Share on other sites More sharing options...
olin001 Posted April 25, 2013 Author Report Share Posted April 25, 2013 tak k tomu tritiu neni to věc kvůli který bych si ty hodinky hlavně kupoval ale jak bylo řečeno příjemnej bonus,k tý prestiži určitě nechci srovnávat s omegou,TH nebo Rolexem spíš mi šlo o to abych s nimi byl prestižně třeba nad tissotem,certinou atd na urovni řekněme Fortis ...?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frostie Posted April 25, 2013 Report Share Posted April 25, 2013 tak k tomu tritiu neni to věc kvůli který bych si ty hodinky hlavně kupoval ale jak bylo řečeno příjemnej bonus,k tý prestiži určitě nechci srovnávat s omegou,TH nebo Rolexem spíš mi šlo o to abych s nimi byl prestižně třeba nad tissotem,certinou atd na urovni řekněme Fortis ...??FC je prestiží pod vším tebou jmenovaným a to dost značně a Fortisu nebo Tissotu se to neblíží ani z daleka. Srovnávat to lze tak asi s Adriatica, Atlantic a jinými značkami v těch absolutně nejspodnějších patrech Swiss Made. Buď se s tím smíříš nebo bude nutno trochu připlatit a koupit aspoň ty Tissoty nebo Certiny Link to comment Share on other sites More sharing options...
gougy Posted April 26, 2013 Report Share Posted April 26, 2013 FC je prestiží pod vším tebou jmenovaným a to dost značně a Fortisu nebo Tissotu se to neblíží ani z daleka. Srovnávat to lze tak asi s Adriatica, Atlantic a jinými značkami v těch absolutně nejspodnějších patrech Swiss Made. Buď se s tím smíříš nebo bude nutno trochu připlatit a koupit aspoň ty Tissoty nebo Certinysorry, ale která z Tebou jmenovaných značek dělá třeba inhouse strojovny jako FC? Prestiž je těžko definovatelná záležitost, ale nezávislý výrobce, co od roku 2004 má vlastní kalibry je třeba pro mě daleko nad Certinou a Tissotem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kdojinej Posted April 26, 2013 Report Share Posted April 26, 2013 FC je prestiží pod vším tebou jmenovaným a to dost značně a Fortisu nebo Tissotu se to neblíží ani z daleka. Srovnávat to lze tak asi s Adriatica, Atlantic a jinými značkami v těch absolutně nejspodnějších patrech Swiss Made. Buď se s tím smíříš nebo bude nutno trochu připlatit a koupit aspoň ty Tissoty nebo CertinyFC je podle mě o trochu výš jak Tissot nebo Certina. Jinak k samotnému modelu bych skoupě podotkl následující: jsou velký. Link to comment Share on other sites More sharing options...
huhu4d Posted April 26, 2013 Report Share Posted April 26, 2013 Tiez si myslim ze FC je vyssie ako tissot alebo certina. Link to comment Share on other sites More sharing options...
olin001 Posted April 26, 2013 Author Report Share Posted April 26, 2013 no taky si myslim že je tato značka dost nad certinou a tissotem a nevim jak to Frostie myslel stim připlácenim tissot v podobnym stylu cena kolem 10k certina cca 13k a Frederique Constant 20k ..... z ciziny nenakupuji :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jumbo Posted April 26, 2013 Report Share Posted April 26, 2013 ... a jinými značkami v těch absolutně nejspodnějších patrech Swiss Made.Souhlasím s gougym, s tímto hodnocením jsi naprosto mino! olin001: Nebál bych se toho, je to solidní značka za solidní peníze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jirka35 Posted April 26, 2013 Report Share Posted April 26, 2013 FC je jednoznačně nad Certinou, Tissotem i Fortisem. Má vlastní strojky, tourbillon s křemíkovými součástkami atd... Link to comment Share on other sites More sharing options...
olin001 Posted April 26, 2013 Author Report Share Posted April 26, 2013 tak díky že jste z větší části utvrdily můj názor,líbí se mi že dělaj inhouse strojky a že nepatří do Swatch Group Link to comment Share on other sites More sharing options...
shag Posted April 26, 2013 Report Share Posted April 26, 2013 FC je prestiží pod vším tebou jmenovaným a to dost značně a Fortisu nebo Tissotu se to neblíží ani z daleka. Srovnávat to lze tak asi s Adriatica, Atlantic a jinými značkami v těch absolutně nejspodnějších patrech Swiss Made. Buď se s tím smíříš nebo bude nutno trochu připlatit a koupit aspoň ty Tissoty nebo Certiny Link to comment Share on other sites More sharing options...
Horhe Posted April 26, 2013 Report Share Posted April 26, 2013 FC je prestiží pod vším tebou jmenovaným a to dost značně a Fortisu nebo Tissotu se to neblíží ani z daleka. Srovnávat to lze tak asi s Adriatica, Atlantic a jinými značkami v těch absolutně nejspodnějších patrech Swiss Made. Buď se s tím smíříš nebo bude nutno trochu připlatit a koupit aspoň ty Tissoty nebo CertinyOMFG Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jumbo Posted April 26, 2013 Report Share Posted April 26, 2013 Patřit do Swatch ještě nutně neznamená zlo. Breguet, Blancpain, Glashütte Original tam jsou ..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jumbo Posted April 26, 2013 Report Share Posted April 26, 2013 Frederique_Constant_Slimline_Tourbillon_Manufacture_FC-980V4SZ9-03(1).jpgKlasický strojek z těch nejnižších pater Swiss made. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slevin Posted April 26, 2013 Report Share Posted April 26, 2013 měl jsem je a jsou výborně zpracované. Jediné co bych vytknul, jsou příliš velké. Ale zaleží tedy jaké máš zápěstí. Určitě je někde zkus...K té prestiži, jsou srovnatelné s Tissot i Certinou, ale mají originálnější kousky. Bohužel vetšina kolem 43mm Link to comment Share on other sites More sharing options...
olin001 Posted April 27, 2013 Author Report Share Posted April 27, 2013 dneska se na ně du mrknout do KOSCOMU nebo k BENNYMU .... a uvidim jak je to s tou velikostí Link to comment Share on other sites More sharing options...
kdojinej Posted April 27, 2013 Report Share Posted April 27, 2013 ...K té prestiži, jsou srovnatelné s Tissot i Certinou, ale mají originálnější kousky... jak pravil Horhe.... ach můj bože kua... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts