Přejít na obsah

Rado D-Star 200


prazskej

Doporučené příspěvky

  • po měsících...
  • po 2 týdnech...
  • po měsících...

super recenzia aj fotky a som rád, že som sa pridal k spokojným vlastníkom týchto hodiniek. Nie sú tu tak oblúbené ako niektoré iné značky, ale každopádne sú super. Čo sa týka korunky tak ja s ňou problém nemám, čas aj dátum prestavujem bez toho aby mi hodinky trhali nechty, ale je pravda, že prvý krát som sa s korunkou tiež chvilku hral :) zaujíma ma jedna vec, ty máš strojček zo zadu trochu iný ako ja, je to tým že ide o model vyrobený v inom roku ? alebo čím to je ? ja mám vzadu rotor čierny ( v tvare kotvičky ). (aj krabička bola iná)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Nie sú tu tak oblúbené ako niektoré iné značky, ale každopádne sú super.

Máš pravdu, Rado se tady rozhodně netěší moc velké oblibě, myslím, že to je způsobeno tím, že většina lidí si značku spoj s jejími jinými v podstatě "fashion" modely a o zbytku produkce ani neví :)

 

zaujíma ma jedna vec, ty máš strojček zo zadu trochu iný ako ja, je to tým že ide o model vyrobený v inom roku ? alebo čím to je ? ja mám vzadu rotor čierny ( v tvare kotvičky ). (aj krabička bola iná)

 Ta barva rotoru je zvláštní, nicméně na netu jsem všude našel, že černý rotor mají "chrono" verze a klasické, jako mám já/ty, vždy vidím se stříbrným

 

(aj krabička bola iná)

Krabičky jsem taky našel oba typy, takže tady skutečně nevím :/

Upraveno uživatelem prazskej
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Po letech...

   Zdravím příznivce značky RADO a hlásím se hrdě k jejich majitelům. Doputoval ke mně výše recenzovaný kousek ? jestli dobře počítám, tak jsem čtvrtým či pátým majitelem ? a dovolím si tedy tuto recenzi obohatit svými postřehy.  
  Předně musím uznat, že hodinky, které prošly už tolika rukama, vypadají na první pohled stále jako nové, mikroťukance na lunetě objevíte až při podrobném zkoumání, nebo při určitém odlesku světla. Průhled na strojek, sklo a ciferník jsou bez poskvrny, tah s pár vlásečnicemi je ve stavu, který bych měl u jiných hodinek asi za měsíc nošení.
  Přiznám se, že ve značce RADO si obecně moc vybrat neumím, ale D-Star je právě typ, který mé konzervativní povaze vyhovuje. Každopádně RADO D-Star 200 nejsou vzhledově běžné potápky, spíše jsou to na první pohled pořádné leštěnky v tom nejlepším slova smyslu, ovšem se všemi atributy řádných potápek, jak je uvedeno výše (vodotěsnost 200M, otočná luneta atd.). Nejsou nijak okázale nápadné, ale naopak zaujmou svou minimalistickou skromností a jednoduchou elegancí na jedné straně, a kvalitou zpracování a špičkovými materiály na straně druhé. Samotný ciferník je více než elegantní, decentní a přitom velmi dobře čitelný, přestože se zde jedná o nejméně kontrastní verzi v šedém provedení. Tvar pouzdra je nenápadný, zato však zcela ojedinělý, a i když mi hodinky jako celek lehce připomínají retro styl sedmdesátých let, jsou naprosto originální. Také musím podotknout, že to jsou jedny z těch hodinek, u kterých jakékoli sebekvalitnější fotky, neodhalí jejich skutečný půvab, který je znát až "naživo".
  Jsou to mé první hodinky s kyklopem, takže jeho pozitiva či negativa teprve objevuji, ale i tak musím konstatovat, že zatím mi nevadí a spíše vyhovuje. Otočná luneta je věc, kterou jsem vždy využil a aktuálně ve své watch-family postrádám, a proto její přítomnost nyní kvituji, neb tento technický atribut dokážu v běžném životě docela využívat. Zde se jedná o poměrně tenkou nenápadnou lunetu s tmavě šedým keramickým kroužkem, vsazeným do nerezové základny; otáčí se jedním směrem (proti směru hodinových ručiček), chod je přiměřeně lehký, s minutovým krokem za doprovodu nenápadného cvakání. U ortodoxních potápek bych na lunetě očekával přinejmenším luminiscenční bod na 12-ce, což zde chybí, zřejmě z důvodů zachování preference dizajnové čistoty a elegance. Samotná luminiscence indexů a ručiček není nic extra, nicméně je dostačující a vydrží o čase informovat na tmu navyklé oko majitele po celou noc. Zajímavá je však barva luminiscence, která by se dala označit jako měsíční modrá / šedomodrá (podobně jako modré světlo na železničním přejezdu) a ve tmě působí téměř jako bílá, to opět podtrhuje důraz na decentní eleganci těchto hodinek (zelená by zde působila rušivě).

    Při prvním uchopení se zadají být hodinky poměrně těžké, přestože i s tahem váží jen 72 g, ale po nasazení na zápěstí perfektně sednou a nedělají problém. Tah je opravdu skvěle zpracovaný a kromě toho, že je odolný proti poškrábání, je pěkně hladký, bez jakýchkoli ostrých hran. Zatřepání ruky s hodinkami nedoprovází žádné hlasité chrastění či něco podobného. Jedinou nevýhodou pro mne, jako řemínkového fanatika je, že lze k nim obout jen originál tah či řemen ? nejsou zde klasické stěžejky, ale hodinky jsou jakoby součástí tahu, nebo-li tah je součástí hodinek, jak je libo.

 

   Závěrem bych RADO D-Star 200 charakterizoval jako sportovně elegantní hodinky s technickými  atributy potápek a neváhal bych je z mého pohledu prohlásit za žhavé kandidáty na univerzálky. Mohu s nimi s klidným svědomím do práce, na jednání, na pláž a klidně i na ples či recepci, aniž bych si trhnul ostudu. Doufám, že mne budou dlouho bavit.

 

post-19918-0-68841200-1482243878_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Po letech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...