Přejít na obsah

Omega vs. Zenith


Doporučené příspěvky

Zdravím místní odborníky, k jubileu bych si chtěl nadělit nové hodinky a vybírám mezi těmito dvěma modely. Každý má něco do sebe a upřímně se nejsem schopen rozhodnout. Zajímal by mě váš názor co a proč byste zvolili. Děkuji

 

První model je Omega Speedmaster Moonwatch Moonphase. Druhou volbu představuje Zenith 36'000"vph (nejvice se mi líbí trojbarevná varianta, ale ta je k mání jen na kůži (?) a alternativou s kovovym tahem je jen Striking 10th, což je pro mě mimo budget)

 

post-1357-0-10159100-1367995269_thumb.jpgpost-1357-0-17679800-1367995277_thumb.jpg

 

Shrnu svoje dosavadní úvahy:

 

Omega

 

+ známá značka, legenda s komplikací navíc, která ji ozvláštňuje

 

+ dobrý, spolehlivý, roky prověřený kalibr

 

- manuální nátah a 48h rezerva

 

+ cena

 

- okoukané, známá značka

 

 

Zenith

 

+ kvalitativně podle mě o třídu výš než Omega, značka pro ty co ví

 

+ legendární kalibr (ale s tou frekvencí se pojí asi větší zranitelnost a nutnost údržby?)

 

+ automat (rezerva je stejně špatná jako u Omegy)

 

- cena (není rozhodující)

 

 

Taky by mě zajímalo, co si podle vás podrží více cenu v případě dalšího prodeje. A určitě jsem zapomněl vyjmenovat řadu dalších předností a nedostatků;-) Tak a teď babo raď:-) 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Obě značky i oba modely jsou solidní a k zamýšlenému účelu se rozhodně hodí. .-)) Kdojinej má samozřejmě pravdu, v takové situaci je správný výběr jedině srdcem! Zkrátka udělat si čas, zajít (třeba opakovaně) do prodejny a zkoušet, a vzít ty, které se víc líbí, lépe sednou na ruku, jsou (budou - oči člověku slábnou...) lépe čitelné (lze přečíst datum bez brýlí u spídů?). A prosím korigovat na to, až se nějaká zvláštnost za čas okouká, ať to tu není za měsíc v prodejní sekci.

 

(Technicky mají každé své plusy, strojek v El Primeru bude pravděpodobně (je to individuální kus od kusu) lépe seštelovaný a bude mít stabilnější a menší denní odchylku chodu. Omega má více rozšířený servis. Kvalita provedení do detailu bude cca stejná u obou modelů.)

 

Máte krásné dilema, ať si to vybírání užijete!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Prodejnost bych v tomto případě asi neřešil - u nových budeš vždycky tratnej, jeté se ti asi budou špatně shánět (alespoň konkrétně tyto modely)...jinak pokud neřešíš cenu tak bych z tvého výběru volil Zenithy - skvělý design, El Primero je jen jeden, tomu kalibru jsem opravdu podlehl

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Za mě Zenith, pro všechno, co už tady bylo řečeno - právě ty trojbarevné jsou podle mě dokonalé a na tahu je samozřejmě koupíš. Možná jsem to jen já, ale k Moonwatch mi měsíční fáze nesedí, být na Tvém místě a chtít oboje ty hodinky, koupil bych Zenithy a k dalším narozeninám klasické Moonwatche z druhé ruky (kterých je všude spousta) a chtít i měsíční fázi, koupil bych ještě k dalším narozeninám něco čistého jen z měsíční fází bez chrona a za radikálně míň...

 

Uvažováním, co si líp drží cenu bych si výběr zbytečně nezesložiťoval, je to pro radost - spíš bych v případě osobního nákupu u AD dobře vyjednával o ceně, z mojí zkušenosti se na Zenithy dá dostat rozhodně větší sleva než na Omegu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ZENITH! Moonwatche jsou sice fajn orloje s úžasným příběhem, ale Zenithy jsou mnohem hezčí, určitě o třídu výš a jsou rozhodně pro ty, co znají :) Kromě toho ač nekriticky zbožňuju design PO, tak ty moonwatche mi připadají celkem nehezké...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Za mňa Zenith. Po prvé to sú automaty (a pohľad zozadu je tak trochu viac veselý :-)), po druhé mi vadí dátum ukazovaný ručičkou (špeciálne pri vybodkovaných dňoch), po tretie na moonwatche mesačná fáza nepatrí, sú trochu zženštilé :-) Celkovo mi ten ciferník Zenithov príde čistejší a harmonickejší.

Akurát by som kvôli lepšej čitateľnosti ciferníku uvažoval o čiernom. Ale to je na vkuse každého súdruha...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Za mě Zenith!

 

Bílá varianta je krásná, tah k nim pasuje perfektně

K El Primeru není co dodat - budeš se koukat více ze zadu než ze předu. :) 

Neříkám, že Zenith je výše než Omega, ale tenhle model oproti Moonwatch určitě

Zenith je méně profláklý

 

A když Moonwatche, tak klasickou verzi...

 

PS: Vůbec nejsem zaujatý! Mám Striking 10th :) jestli máš nějaké dotazy, tak napiš SZ

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rozhodně máš dobrý vkus, obojí dobrý, ale když už se ptáš a peníze neřešíš, tak Zenith. Pásek/tah bych neviděl černě, pokud se opravdu nedají objednat na tahu, tak ti dodají tah samotný navíc a budeš mít dvě varianty (tedy pokud fakt neřešíš peníze, protože sólo tah je cenový brutál) ;-)

 

A větším problémům se servisem nebo snad větší zranitelnosti El Primera bych taky nevěřil, alespoň jsem o tom neslyšel.

 

Proč Zenith? Asi nejsem ten správný radil, protože jsem značkou Zenith postižený, ale Moonwatche (které jsem měl bez měsíční fáze, pravda), se mi rychle okoukaly - i když na druhou stranu to jsou pro mě nejkrásnější nositelné hodinky, co kdy kdo vymyslel. Druhé "pro" je to, že když budeš mít na ruce Zenith, velmi, ale opravdu velmi málo lidí bude vědět, co to vlastně nosíš na zápěstí. A to mě baví.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na tahu se určitě koupit dají, vyzkoušeno.

 

A větším problémům se servisem nebo snad větší zranitelnosti El Primera bych taky nevěřil, alespoň jsem o tom neslyšel.

 

Co se týče servisu, tak vím jen ve Vídni, kde El Primero umí AD (údajně) kompletně oservisovat v místě záruční i pozáruční, takže pohoda. To třeba takové Ebely s in-housem jdou i jen na pravidelný servis pěkně do fabriky, ten samý AD si nedovolí/nesmí do toho sáhnout... O zranitelnosti jsem nic neslyšel, zdá se mi to zvláštní, už s ohledem na to, do jakých hodinek se El Primero taky osazuje (na druhou stranu existují stovky verzí toho strojku).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Teda, to jsem vůbec nečekal, jaká se tady rozjede diskuse:-) Děkuji všem za podnětné názory a připomínky. Zenithy jsou moje srdcovka už dobrých osm let co se o mechanické hodinky zajímám. Striking 10th je sice nádhera, ale ten tučný příplatek za vpodstatě stejné hodinky se mi zdá neakceptovatelný. Pokud se opravdu dají trojbarevné 36k koupit na kovovém tahu, tak bych šel do nich, ta barevná kombinace přitáhne pozornost i víc než Omega.  Takže po konzultaci s odbornou veřejností se jazýček vah vychyluje směr Zenith:-) Jen jedna otázka, co nebo kdo je to AD? Já uvažuju, že si je nechám přivézt z Dubaje, mám kolegu, který tam jezdí pravidelně služebně. Předpokládám, že levněji než tam bych je asi jinde nepořídil? Z hlediska záruk a podobných věcí asi u takové značky není směrodatné, kde jsou koupené, předpokládám, že mají mezinárodní garanci od výrobce?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

AD je autorizovaný dealer. Pro nás + okolí spíš na východ je to Vídeň, co se Zenith týká. Takže pokud je budeš mít z Dubaje od oficiálného prodejce se záručním listem atd., žádný problém. Ale - já jsem odvážný střelec - nebál bych se za dobré peníze ani kdyby byly bez záruky, resp. bez vyplněného záručního listu. Třeba se tu někdo najde, ale já si nevzpomínám, že by někdy byly problémy s El Primerem. A i kdyby, tak i tento strojek se dá opravit zde v Čechách.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...