Zelenac Posted March 30, 2007 Report Posted March 30, 2007 Zdravím Vás. Zdědil jsem po svém otci náramkové hodinky, o kterých říkal že jsou z roku 1916. Jelikož se v hodinkách vůbec nevyznám zajímala by mne zásadní informace, a to jak takové hodinky natáhnout ( kdy poznám že už jsou plně natažené) abych je nepoškodil. Děkuji za rady
falkkon Posted March 30, 2007 Report Posted March 30, 2007 nejsem odborník,ale až bude korunka klást odpor tak bych toho natahování nechal A po směru hodinových ručiček...
PanzerBear Posted April 1, 2007 Report Posted April 1, 2007 Ja bych se natahovani hodinek nebal Tato cinnost se dela desitkymilionkrat denne a jen male procento konci spatne.
Tomasek Posted April 2, 2007 Report Posted April 2, 2007 nejsem odborník,ale až bude korunka klást odpor tak bych toho natahování nechal A po směru hodinových ručiček... A to točíš hodinkama nebo kolem nich děláš kotrmelce?
vito Posted April 5, 2007 Report Posted April 5, 2007 Prokrindáčka, tak se do Zelenáče nenavážejte. On má asi opravdu strach, aby něco nepokazil.
Guest Kamil Posted April 5, 2007 Report Posted April 5, 2007 nejsem odborník,ale až bude korunka klást odpor tak bych toho natahování nechal A po směru hodinových ručiček... A to točíš hodinkama nebo kolem nich děláš kotrmelce? Nevím jak vy, ale já osobně dělám kotrmelce. :|
B.F.G. Posted February 5, 2009 Report Posted February 5, 2009 Pokud jsi schopen zjistit, zda je setrvačka funkční a zda funguje správně natahování, tak to bude hračka. Prostě zkus pootočit korunkou na obě strany, na jednu by se měla přes nějakou rohatku, které blokuje pérovník, protáčet s cvakáním ("směrem doleva"), na druhou stranu by měla klást vyšší odpor a natahovat strojek ("směrem doprava"). U starých hodinek bývá pero choulostivé, může být prasklé, potom se při natahování po pár otáčkách "odblokuje" a síla na korunce výrazně poleví. Pokud není setrvačka zaseklá(takové kolečko uvnitř hodinek, které se otáčí v půlotáčkách sem a tak a vyluzuje tikavý zvuk ) tak je vše ok. Dej sem fotku strojku a napiš co ten tvůj tiktak vlastně dělá a co je zač. Obecně není nutno hodinky natahovat nadoraz, tři čtyři otáčky korunkou jim nic neudělají.
B.F.G. Posted February 5, 2009 Report Posted February 5, 2009 Dúfam,že ich ešte má No i já doufám, takový roky čekat na odpověď...
Conrad Posted February 5, 2009 Report Posted February 5, 2009 (edited) To jste se tedy vytáhli frajeři. /krome Vito a BFG / Edited February 5, 2009 by Conrad
Cidlo1 Posted February 6, 2009 Report Posted February 6, 2009 (edited) To jste se tedy vytáhli frajeři. /krome Vito a BFG / Nevím, proč si z toho děláte legraci. Psal jsem o tom i tady http://forum.chronomag.cz/index.php?showto...mp;#entry241498 a nic legračního v tom nevidím. Je to vlákno o základních neznalostech, tak prosím znalce o vysvětlení, proč se téměř všechny kožené řemínky ke sponě tak zužují. Je to proto, že je to tak elegantní, nebo výrobci šetří materiál ? Mám Vostoky Europe Rocket N1 s kořeným řemínkem 20 a když si je dám na ruku tak mám pocit, že mám zespoda na zápěstí kaničku od bot. Ale nesmějte se mi, jsem tu relativně nový. Edited February 6, 2009 by Cidlo1
mechano Posted February 6, 2009 Report Posted February 6, 2009 Nevím, proč si z toho děláte legraci. Psal jsem o tom i tady http://forum.chronomag.cz/index.php?showto...mp;#entry241498 a nic legračního v tom nevidím. Je to vlákno o základních neznalostech, tak prosím znalce o vysvětlení, proč se téměř všechny kožené řemínky ke sponě tak zužují. Je to proto, že je to tak elegantní, nebo výrobci šetří materiál ? Mám Vostoky Europe Rocket N1 s kořeným řemínkem 20 a když si je dám na ruku tak mám pocit, že mám zespoda na zápěstí kaničku od bot. Ale nesmějte se mi, jsem tu relativně nový. No protože kdo by se unavoval výrobou různých velikostí spon ? Stačí jeden vševojskový vz. 21.
Cidlo1 Posted February 7, 2009 Report Posted February 7, 2009 No protože kdo by se unavoval výrobou různých velikostí spon ? Stačí jeden vševojskový vz. 21. Tušil jsem, že za tím bude lidská lenost. No já stejně nevíc používám řemínky NATO. Ty se jako jedny z mála ke sponě nezužují. Jen se divím, že si někdo v tomhle státě nezavede obchod s řemínky k hodinkám. Vzhledem k bídné nabídce ve stávajících hodinářstvích by mohl mít docela úspěch.
Recommended Posts