Přejít na obsah

Páka chronografu


Doporučené příspěvky

Zdravím vážené členy, mám k dispozici tyto chronografy nechal jsem zrestaurovat číselník, jsou v nerezu ale nikde nejsou značeny ani na stroji. Chtěl bych je uvést zpět do života ale chybí jedna páka ovládání chronografu, její čep je vpravo od vteřinového kola. Setrvačka se již kompletuje ale ta páka je problém. Neměl by jste někdo doma něco podobného na odkup orgánů? Předem děkuji za pomoc!

post-4049-0-45498600-1368944468_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To jsem právě nezjistil, nejdřív jsem myslel na landeron ale má to obrovskou setrvačku, ta je velká jak kolo od bicyklu, když je vyndaná tak to tak nepůsobí ale je na současné poměry opravdu obrovská. Na kalibru není nikde žádné značení jenom pod cifrem je helvétský kříž a nápis tuším brevete. Nemám to u sebe, tak si nejsem jist.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Držím palce, ale bude to fuška, chybí tam toho moc a některé části už asi někdo nějak předělával.

Ed: Trochu mi to přijde, jako kdyby tvůj strojek někdo předělával z jednotlačítkového na dvoutlačítkový. A někdo další ho nejspíš použil na součástky.

 

A ten obrázek je odtud, můžeš si tam zalistovat strojky. Některé kousky jsou moc zajímavé:

http://www.faszination-uhrwerk.de/#kaliber-liste

Upraveno uživatelem Karlos
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zrovna to študuju a jde mi hlava kolem, já také nevím co všechno má hodinář sundané, říkal že musí dát dohromady setrvačku a že chybí tahle jedna páka. Já jsem lama, nic moc tam nevykoukám, schválně jsem to otočil aby to bylo lépe vidět.

post-4049-0-28193200-1368981970_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tady jsou hodinky s tvým strojkem. Nějak tak by asi měl vypadat v kompletním stavu. A co jsem si myslel, že je upravované, tak je asi v pořádku, byla to jen moje neznalost. Spletla mě různá vzdálenost tlačítek od korunky, a ono to tak má být.

http://www.ebay.com/itm/Savina-Big-Chronograph-Wristwatch-39-mm-cal-Landeron-39-Original-Dial-/230968739601?pt=Wristwatches&hash=item35c6cf4711

Velký strojek a pořádné hodinky.

post-291-0-50681700-1368983503_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Karlos
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chaos ne, jen prostě dělali víc verzí strojků. Ten strojek z německé databáze je jednotlačítkový chronograf, ty máš dvoutlačítkovou verzi, která v databízi není, velikost je jinak shodná. Máš tedy přesně tu verzi, co je v těch hodinkách z ebay (a tak by to mělo vypadat v komplet stavu).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Karlosi moc děkuji za cenné rady pustím se do shánění, většinou když jsem narazil na vrak tak jako první chyběly právě páky chrona a samozřejmě setrvačka. Ta se doufám podaří opravit, tak budu hledat tu páku a doufám že budu úspěšný. Díkes!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zkouším hledat, ale buď hledám špatně, nebo málo, nebo oboje :) ale nedaří se mi tenhle strojek nijak identifikovat. Dokonce to vypadá, že na celém světě existují jen dva kusy - Sabina na ebay a tvůj :)

V téhle velikosti (35 mm, 15,5"') nacházím jen kalibry 2 (zcela jiný) a 3 (téměř identický, jenže jednotlačítkový). Nejspíš tedy jde o nějakou málokusovou dvoutlačítkovou variantu kalibru 3. Určitě to nějak pojmenovali, ale prostě jsem to nikde nenašel. Třeba je to fakt nějaká rarita. Možná by šlo použít tu páku z jednotlačítkové verze. Ale asi ne.

Nechceš sem dát fotku těch tvých hodinek?

Ed: No a nebo je to strojek nějakého úplně jiného výrobce, kerý jen převzal (koupil, ukradl,...) Landeron jako vzor a upravil si ho na dvoutlačítkovou verzi. Vyrobil dva kusy a zkrachoval :D

Nejsou náhodou ty tvoje hodinky taky zn. Sabina?

 

A jak se tak pořád na strojek dívám, tak si už myslím, že jde původně o jednotlačítkový Landeron 3 a konverzi na dvoutlačítkový dělal někdo jiný - patrně až vlastní výrobce těch hodinek (asi fakt nějaká malosériovka). To by i vysvětlovalo proč dvoutlačítkový Landeron 3 neexistuje.

Ale jestli je to možné, nebo je to úplný blábol, to nevím.

Upraveno uživatelem Karlos
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přiznám se že nevím, fotku sem zatím nedám, mám to u hodináře rozebrané v krabičce. Odpoledne sem dám fotku ciferníku, strojek nebyl nikde značený, ciferník taktéž bez značení. Jsou to krásné hodinky v nerezu, oválná tlačítka, víc k tomu nevím. Budu pátrat, moc se mi líbí a chtěl bych zažít ten pocit je mít na ruce... Vždyť to znáš :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Našel jsem původní fota před rozebráním, stejně ale nevím jak a kde shánět, nevládnu zas tak dobře jazykama a hlavně nevím podle čeho vyhledávat. Ještě přídám foto cifru po renovaci, což také nebylo snadné jelikož byl strašně ošoupaný a těžko jsme hledali jeho původní podobu.

post-4049-0-98430800-1369507769_thumb.jpg

post-4049-0-78732600-1369507780_thumb.jpg

post-4049-0-40614000-1369507790_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ciferník vypadá perfektně. Ale ať koukám na strojek jak chci, zdá se mi kompletní. Co tedy chybí?

 

ED: V každém případě to vypadá, že máš dost raritní hodinky, kterých se asi ani moc nevyrobilo, ani moc nedochovalo.

Upraveno uživatelem Karlos
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ta fotka je stará asi dva roky, když jsem je objevil a jak jsem na to teď koukal tak se mi také zdá že nic nechybí. Dlouho trvala ta renovace ciferníku, pak jsem na to nějak zapomněl a teď jsem to zase oživil a hodinář tvrdí že chybí ta páka, kvůli které jsem založil tohle vlákno. Mě snad vomejou, jestli jí někde ztratil a teď není k nalezení!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...