Přejít na obsah

Co je kde na prodej a za kolik


Doporučené příspěvky

@papunPopravdě jsem si právě myslel, že se blížíme zdárnému konci, vzhledem k celním obstrukcím, jsem zvolil odeslání do meziskladu v USA,a pak až do ČR, s tím, že mi tedy Joma vrátí rozdíl poštovného DHL TAX PREPAID a US Mezistátního, v mém případě cca 200dolarů, v domnění, že když mám hodinky již zaplacené, jen řešíme způsob odeslání, nebude to problém. Jaké bylo překvapení, když si teď zkusili strhnout částku za hodinky, s vnitrostátní poštou znovu, a strašně se diví, jak automat, tak paní z technické podpory, jakto, že byla platba zamítnuta. No protože nehodlám platit něco dvakrát a čekat, až a jestli mi to vrátí přeci. Fakt nevím, jestli je to záměr, nebo nějaký administrativní šotek, ale moc klidu na duši mi to tedy nepřidá. Tím spíš, že svižná komunikace, záhadně ustala🧐😁

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@nizkotucnytvaroh Na takové neobvyklé platby mám Revolut a vždycky si tam pošlu jen to co chci hned použít + nějakou stovku navíc na zásilkovnu a tak. Tak aspoň mám jistotu, že jen tak mi z karty nic zmizet nemůže. Ale každopádně to co se ti děje je divné.

A k čemu je vlastně ten mezisklad?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@papun Hodinky mají řemínek z aligátora, což je podle nich nějaký problém při vyclení z USA, a doporučili mi využít firmu, co to zvládne přeposlat. S jednou českou mám dobré zkušenosti, tak jsem na to kývl. Nicméně problém s platbou, je prý na straně banky, že mají platbu držet pouze 5dní, a pokud není provedena, tak ji stornovat, jak to je doopravdy, se dozvím, až tam zítra zavolám. Nevím, co si myslet, protože jednou komunikace běží jak na drátkách, podruhé vázne na mrtvém bodě, a člověk aby se cítil provinile, že si dovolil chtít, za co zaplatil.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Předpokládám, že tam to rovnou vyclí, připočítají DPH a pošlou do ČR už odbavené bez tady těch zdržovaček s celním úřadem, to trvá klidně 3 týdny.

No a doprava by tím pádem měla být z Jomashopu jen v rámci USA, tedy do toho meziskladu, ne až do Evropy. Doprava z meziskladu do ČR se hradí zvlášť. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@tombas Přesně tak to bylo zamýšleno, tak snad to tak dopadne.

@papun Komplikované to je, ale chronobundus je fakt silný, příště ale už jen ověřenou, přímou cestou...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Možná by mohlo někoho zanjímat. Bulova Lunar Pilot z německého Amazonu, doručení zdarma za 10.034,-

https://www.amazon.de/-/cs/dp/B07PGX73WQ/ref=sr_1_2?crid=EC0YG687XP1R&dchild=1&keywords=bulova+lunar+pilot&qid=1632247658&sprefix=bulova+lunar%2Caps%2C174&sr=8-2

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ozaj pekne Fortisky na Ashforde za 450usd, minus nejaky kupon....

https://www.ashford.com/fortis-903-21-11-l01.html

 

tycoon-date-p-m-903-21-11-1.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dovolím si poskytnout update martyria objednávky z Jomashopu 😁...

Po dohodě o přeposlání si zkusili strhnout znovu platbu na novou častku, poníženou za USA dopravu, leč pořád blokovali původní platbu. Vyžádal jsem si tedy od banky chargeback, uvolnil novou platbu a čekal.

Utrpení pokračovalo momentem, kdy konečně odešly, ale forwardingová firma, ani na 4 pokus balík v USA nepřebrala, až po urgenci, a několika nevlídných emailech se jali konat, a během pár dní balík cestoval do EU.

Bohužel, Jomashop připojil fakturu na původní částku, včetně invoice, tudíž mě celník stál více, než by měl, ale to už vem čert.

Hodinky jsou doma, balení bylo důkladné, i když mám nějakou ostrouhanou verzi "sport box", ale myslím, že to stálo za to... 🙂

IMG_20210927_190204.jpg

Upraveno uživatelem nizkotucnytvaroh
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V přehledu objednávek, přímo na e-shopu, pokud si uděláš registraci až po objednávce, stačí mailem požádat o spárování účtu s objednávkou, a zobrazí se Ti v MyAccount>MyOrders>Order#XYZ cena, případná sleva, i doprava zvlášť. Myslím, že mi to posílali i mailem, a na vyžádání. Celníkům minule stačil odjinud i screen jen z toho přehledu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo to tam mám. No minule když jsem řešil hodinky z Běloruska, tak po mě chtěli fakturu. Luch mě nic poslat nechtěl, tak jsem jim tvrdil, že je v zásilce uvnitř, což byla pravda a nakonec si s tím vystačili - balíček neotvírali. uvidíme na jaké chuje narazím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dost záleží, na koho se narazí, ale většinou to dopadlo ok, tak držím palce ať je to taky v cajku!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...
  • po 2 týdnech...
před 5 minutami, Roman-ZA napsal:

v Parndorfe v Time Passion Hamilton Khaki Pilot Pioneer Automatic aluminium za 450 EUR. 

nie som si isty, ale nevola sa ten shop Hour Passion?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...