Přejít na obsah

Jaké G SHOCKy máte dnes na ruce?

t2

Doporučené příspěvky

3 hours ago, Jiří Sedlák said:

Kluci, chci si koupit Géčka, jen nevím jestli přesně tyhle 5600, nebo 5610u, 5600 se mi líbí víc, jako hodinky jsou určitě lepší, bez příjmu přesnější, jednodušší, displej přehlednější, lepší font, bez tý řádky indikátorů dole, ale zase prý jsou 5610u nositelnější díky menšímu L2L a lepšímu dýnku. Navíc možnost evropského formátu data a taky ledka místo iluminatoru, který nemusím.  

Zajímá mě hlavně jestli je tedy zásadní rozdíl v nositelnosti na 20 cm zápěstí. A taky kontrast displeje. Jestli není jeden z modelu zásadně lepší.

Solár a multiband neberu vůbec jako výhodu, spíš nevyhodu, životnost baterie a přesnost 5600 je prý skvělá. A formát data bych přežil. Ale jestli jsou 5610 pohodlnější a nejsou hůř čitelné z různých úhlů, tak bych jim asi šanci dal. Jestli je mých 20 cm už dostatek, aby se rozdíl pouzdra neprojevil a neodstávaly, šel bych radši do 5600. 5610 mi prostě už totiž nepřijde jako hodinky, ale jako přijímač signálu a bez něj chodí dost nepřesně. Bydlím v přízemí okno mám skoro na sever, natočeno tak o 20 stupňů na západ a před oknem 1 rodinný domek a pak nic. Druhé okno na druhou stranu do bloku zahrad. Na západ a východ pokračují řadovky a cca po 100m činžáky o 3 patrech. Jak je to s příjmem ve volné přírodě? Abych nekoupil něco, co bude furt bez signálu a nebyl nasranej, že jsem mohl mít přesnější a jednodušší stroj. 

Dík Jirka

Za mě Square (5610, 5000, atd…) je suoer volba. A nesmí chybět v žádné sbírce G-Shockáře. Šel bych si je někam vyzkoušet leč mají o trošku kratší pásek než všechny moje ostatní shocky. Takže s 20cm budeš někde na konci.

Já mám L zápěstí 18cm, kde je i nosím.

Možná na tvoje větší zápěstí bych vyzkoušel i o nepatrně větší vel. (i tlačítka), třeba Full Metal GMW-B5000, nebo MIP GBD-200.

Já dal 5610 obou svým dětem do školy. Nosí je od 2.třídy základky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 10 hodinami, geometr napsal:

Tak si udělej výlet do Prahy až bude venku snesitelněji. I vlakem je to v pohodě, ne? A třeba v Koscomu nebo Helveti si toho prohlídneš...

Už zase? Před 14 dny jsem tam byl pro Seiko limitku.😁

Zítra jedeme do Hradce pro dceru, tak se mrknu tam, našel jsem na netu obchod, co má na výloze obří logo G-shock.

Upraveno uživatelem Jiří Sedlák
Odkaz ke komentáři

před 9 hodinami, t2 napsal:

Skus ještě zvážit DW 5000 SS 1ER. To jsou pořádné géčka jak mají být, v kovu a se screwbackem! Vím, jsou inverzní a já bych neskousl jejich pásek a bezel. Jsou rozměrově shodné a zaměnitelné s díly na základní DW 5600E. Pak už je to nositelné.

Inverzák ani náhodou, na jiný 5000 jsem koukal taky, ale dát za screwback dvojnásobek ceny 5610 mi přijde zbytečný.

Stejně zbytečný mi přijde solár a multiband, když 5600 jsou mnohem přesnější než 5610 bez signálu. A baterka i 5 až 10 let. Jediný plus u 5610u je možnost evropského formátu data a led podsvícení, což bych asi u 5600 přežil, ale jestli jsou 5610 pohodlnější, jdu do nich. 

Taky jsem četl něco o vylepšeném displeji 5610 verze U, v čem je vylepšen? Je to absencí iluminatoru, že je jako líp čitelný a kontrastní? Jinak mi přijde totiž displej 5600 uhlazenější, mám radši ty staré původní symboly jako na f91, zvoneček, PM a ten třetí.

Ale jestli mají 5610 výrazně pohodlnější pouzdro, vyhrají displej nedisplej.

Odkaz ke komentáři

Tak pánové, jsou doma a úspěšně chytly signál tam, kde teď spím - venku na zahradě. Myslím, že mi sedly na ruku jak prdel na hrnec. S tím repelentem je to pro mě dobrá informace, teď ho dost používáme.

Děkuji všem za informace, nakonec pokrok nezastavíš. Asi budou docela přesný i bez signálu při koupi poslední příjem 25.4. a odchylka 10s.

Zde foto, sedí skvěle, nemyslite?

IMG_20230826_164923.jpg

Odkaz ke komentáři

Tak jsem si zapnul hodinový pípání, tu funkci jsme na základce milovali, kdo nepípal, jako by nebyl. A kdo pípal jinak než plus mínus 5 vteřin byl blbec. Pamatuju jak vždycky zapípaly aspoň patery během pár vteřin. Díky Casiu chodila celá jedna generace dětí relativně včas. 

Odkaz ke komentáři

před 4 hodinami, Jiří Sedlák napsal:

Tak pánové, jsou doma a úspěšně chytly signál tam, kde teď spím - venku na zahradě. Myslím, že mi sedly na ruku jak prdel na hrnec. S tím repelentem je to pro mě dobrá informace, teď ho dost používáme.

Děkuji všem za informace, nakonec pokrok nezastavíš. Asi budou docela přesný i bez signálu při koupi poslední příjem 25.4. a odchylka 10s.

Zde foto, sedí skvěle, nemyslite?

IMG_20230826_164923.jpg

No jasně, seděj parádně. Tak vítej v klubu!

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...