Jump to content

Recommended Posts

Posted

Můj nový přírůstek (dnešní). Velmi dobrý stav. Jen sklíčko je tam plastové (neoriginální, prodejce ho doma sám vyrobil).

Neporadíte někdo, kde by šlo sehnat originální? Případně jestli nějaký, v současnosti vyráběný model, nemá identické?

Děkuji.

Posted

Moc děkuji, Safi. Parádní link.

Já ještě uvažoval o tom, že bych si třeba nechal kvalitní sklo vyrobit v optice (třeba z čoček od Carl Zeiss či Hoya). Na fotoaparátu to šlape k mé plné spokojenosti a vím, že dělají i skla na brýle. Určitě by mi v optice vyrobili sklíčko s přesností na desetinu či setinu milimetru. Otázkou je, jak bude rezistentní proti poškrábání.

Nemáte s tím někdo zkušenosti? Nebo je to úplná hloupost?

Posted

V Praze v pasáži Alfa mi dělali na míru minerální sklíčko do jedněch hodinek. Měly 36 mm a slíčko bylo rovné. Stálo to asi tři stovky. Tož tak.

Guest tolja
Posted

Také si myslím,že hodinář by ploché sklíčko měl zvládnout vyrobit.

Posted

Také si myslím,že hodinář by ploché sklíčko měl zvládnout vyrobit.

Pohle me pujde sehnat originalni (nebo ekvivalent) sklicko na eBay. Pochybuju, ze by nekde udelali sklicko ze safiru. Bezna tvrzena skla jsou podle me ekvivalentem hardlexu. Tedy tvrzeneho mineralniho skla.

Posted

Myslim, že levnější, než nechat to dělat v optice, bude koupit 10x plast& po výraznějším poškrábání prostě měnit. A jinak - krásnej kousek, blahopřeju! smile.gif