NIGHTinGALE Posted April 7, 2007 Report Posted April 7, 2007 Můj nový přírůstek (dnešní). Velmi dobrý stav. Jen sklíčko je tam plastové (neoriginální, prodejce ho doma sám vyrobil). Neporadíte někdo, kde by šlo sehnat originální? Případně jestli nějaký, v současnosti vyráběný model, nemá identické? Děkuji.
safi Posted April 7, 2007 Report Posted April 7, 2007 Jedna americká firma dělá náhradní sklíčka do vintage Seiko - plastová, cena i s dopravou cca 10 EUR. Minutku, najdu si link. http://www.crystalfit.com/prices-plasticround.s-z.html
NIGHTinGALE Posted April 7, 2007 Author Report Posted April 7, 2007 Moc děkuji, Safi. Parádní link. Já ještě uvažoval o tom, že bych si třeba nechal kvalitní sklo vyrobit v optice (třeba z čoček od Carl Zeiss či Hoya). Na fotoaparátu to šlape k mé plné spokojenosti a vím, že dělají i skla na brýle. Určitě by mi v optice vyrobili sklíčko s přesností na desetinu či setinu milimetru. Otázkou je, jak bude rezistentní proti poškrábání. Nemáte s tím někdo zkušenosti? Nebo je to úplná hloupost?
Petr_S Posted April 7, 2007 Report Posted April 7, 2007 V Praze v pasáži Alfa mi dělali na míru minerální sklíčko do jedněch hodinek. Měly 36 mm a slíčko bylo rovné. Stálo to asi tři stovky. Tož tak.
Guest tolja Posted April 7, 2007 Report Posted April 7, 2007 Také si myslím,že hodinář by ploché sklíčko měl zvládnout vyrobit.
afrikab Posted April 9, 2007 Report Posted April 9, 2007 Také si myslím,že hodinář by ploché sklíčko měl zvládnout vyrobit. Pohle me pujde sehnat originalni (nebo ekvivalent) sklicko na eBay. Pochybuju, ze by nekde udelali sklicko ze safiru. Bezna tvrzena skla jsou podle me ekvivalentem hardlexu. Tedy tvrzeneho mineralniho skla.
boo-beek Posted April 10, 2007 Report Posted April 10, 2007 Myslim, že levnější, než nechat to dělat v optice, bude koupit 10x plast& po výraznějším poškrábání prostě měnit. A jinak - krásnej kousek, blahopřeju!
dubraro Posted April 10, 2007 Report Posted April 10, 2007 Minerální i plastová skla, i na míru, dodává Parexo z Pardubic.
afrikab Posted April 10, 2007 Report Posted April 10, 2007 Tady vychazi na 24USD + postovne http://cgi.ebay.com/CRYSTAL-FOR-SEIKO-REPL...1QQcmdZViewItem
Recommended Posts