Přejít na obsah

HMT utěsnění korunky - poraďte


Doporučené příspěvky

Mám HMT Jawan poslané přímo z Indie. Mám jeden drobný problém - utěsnění (aspoň proti prachu). Na dýnku je hrdý nápis "water dust protected", takže bych očekával alespoň nějakou ochranu proti prachu. Dýnko je šroubovací, to by snad fungovalo, ale horší je to s korunkou - ta nemá naprosto žádnou ochranu, jako např. u většiny starých PRIMek - žádný krček, korunka přímo do pouzdra a se znatelnou vůlí. A navíc ještě korunka trochu odstává - viz obrázek:

 

post-7426-0-28580500-1372021188.jpg

 

Tento jev se vykytuje u většiny HMT, které jsem viděl (obrázky). Co se s tím dá rozumně provést?

1) zkrátit o několik desetin mm hřídel, aby korunka pokud možno přesně zapadala?

2) když už je pod korunkou vůle, využít ji nějak k utěsnění - třeba nějakým kroužkem z tenké fólie?

 

Co bude lepší?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem korunku vyndal a ejhle, ono je to celé jinak. Když se podívám pořádně, je tam cosi jako "krček", ale ne na pouzdru, ale na korunce (obrázek). Celé je to tvarované tak, že když korunka dosedne do pouzdra, docela se to utěsní. Určitě ne proti vodě, ale proti prachu by to docela mohlo fungovat. Takže jsem jen o fous (asi 0,2 - 0,3 mm) zkrátil natahovací hřídel (na brusném kameni) tak, aby korunka zapadala do pouzdra. A je po ptákách  :robot:

 

post-7426-0-01768700-1372801952_thumb.jpg

 

Těm, kdo se probojovali až sem, se omlouvám za neumělou kresbu (a to jsem kdysi měl z technického kreslení za 1 :axehead:  )

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, nezkošel si ten ,,krček,, z té korunky vyndat? Ono se to někdy uvolní z pouzdra a krček zůstane v korunce. Pokud ti ten krček půjde z korunky vyndat, tak ho samostaně zalisuj do pouzdra. Pokud v pouzdře nedrží, tak ho buď vyměň za jiný a nebo pokud nemáš tu možnost, tak ho tam můžeš vlepit nějakým kvalitním epoxidem

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...
  • Po letech...

Přidávám se k tomuto fóru, mám jiný problém s HMT Jawan. Koupil jsem je, mohou být i pravé (šipka zřejmě vyražena, samozřejmě, mohli celé dýnko udělat druhotně), ale co je problém ciferník je nakřivo oproti pouzdru.
Je ciferník u těchto hodinek k dýnku přišroubovaný či přilepený? A pokud přilepený, umí jej nějaký hodinář případně odlepit a znovu přilepit rovně?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...