Přejít na obsah

provoz na jednu baterii 20 let


t2

Doporučené příspěvky

Kdyby mi to někdo říkal, tak bych tomu nejspíš nevěřil. Ale pokažené digitálky bych do servisu určitě nedával, protože bych si koupil něco jiného. A baterie si měním sám. Pokud by ta baterie vydržela např. 10 - 15 let, tj. do roku 1997 - 2002, tak bych si určitě pamatoval na tu fólii, protože by asi nebylo úplně jednoduché ji tam dát tak pěkně nazpět. Navíc jsem si v roce 1996 (to jsem studoval v Itálii) pořídil (plný dojmů, co to ti Italové nosí na rukách za parády) své první a naprosto suprové chronografy (jak jinak než Festina :lol2: ). Proto vím, že v té době Casia putovaly do krabice, ze které jsem je vyndal, jak jsem psal, zhruba před dvěma roky. Ta baterka je i pro mě velká záhada.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Po roku...

Tyto Casia mají ještě púvodní baterku a jsou staré cca 7let. Mají přímo psané na ciferníku, 10let baterie. Skusím dohledat doklad, kdy se přesně kupovaly.

já jim dávám ještě cca 4 roky bez problémů, těch udávaných 10 let je garantované minimum. Samozřejmě, záleží na intenzitě používání přídavných funkcí, hlavně iluminátoru a alarmu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Asi to měli všichni dost podobné,  první hodinky primky a slintali jsme po digi.  Ti šťastnější co je vlastnili je ještě nemnohdy oblepovali izolepou aby se jim sklo , plast, nepoškrábalo a dovnitř papír.  Zlatý 2032 baterky.  Dnes ve všem na každém rohu vyměníš.

No a pak mě to přešlo a dnes se mi digi už nelíbí.  Mechanika pro lásku k dokonalosti a na ten zbytek mobil.  I když některé nové modely chytrých telefonů  mohou sloužit i jako telefon :eek:

Docela by mě zajímalo kolik budou mít životnost ty digi co mají akumulátor a foto. panel.  To budou nesmrtelný?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to já si vzpomínám, že před 30 lety, ještě jako nechronopostižený, jsem trpěl fóbií z náhodného vysvícení baterie u svých digi, tak jsem přerušoval kontakt přeloženým papírkem :)

 

 

Byl jsem taky tak poučen. Vzal jsem to zodpovědně a světlo jsem za celé ty roky vyzkoušel jen párkrát, jestli ještě funguje.

Nebylo to tím, že se za komančů špatně sháněly tyto baterie? 

 

Na tohle si moc dobře pamatuju. Baterky do hodinek se sháněly opravdu špatně. Já svou fóbii řešil přelepením kontaktu osvětlení kousíčkem izolepy :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jee, tak to je dobrý a já myslel, že takovej blázen jsem byl sám a ono se už tenkrát vlastně začínalo nesměle projevovat současné chronopostižení :)

 

Nene, u mě již v tuto dobu chronobundus zcela zjevně běžel a dokonce se to o mě i vědělo :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo jo, sehnat správnou knoflíkovou baterku býval "problém" ještě začátkem devadesátých let - ještě teď si pamatuju se jak jsem se scíplým anadigi casiem vystál  frontu v břečce v Brně na Mendláku - aby mi pak pipina za pultem řekla že to bude za 14 dní a 30? korun, protože "pan hodinář má moc práce" - a že samotnou baterku mi prodat nemůže, prostě proto. Poslal jsem ji před celou frontou do řiti, šel si koupit k ťamanovi tikitálky za 50 - a když i ty mi časem chcíply, dalších 10 let jsem hodinky jednoduše nenosil...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V roce 1990 sem si koupil v Zapadním Německu Casio databank30 originál baterka vydržela 10 let a poté koupená od Vietnamců brachu 9 let.

Hodinky pak odešly do nebe ne kvuli strojku, ale kvůli tomu šasí z tvrzeného plastu,chrom se oloupal a zdířky na stěžejky šly do čudu,tak sem je vyhodil,

protože sem toto šasí nikde nenašel.Nedivil bych se kdyby hodinky fungovaly 15 let na jednu kvalitní baterii. :clap:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Po roku...

Snad nevadí, když sem dám odkaz na velice šikovnou tabulku v pdf formátu. Pro značky Seiko, Pulsar, Alba a Lorus.

Odkaz zde https://www.seikoserviceusa.com/img/pdf/battery-no-cross-reference-chart.pdf

díky moc, paráda

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Po roku...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...