Přejít na obsah

Kam na dovolenou - tipy


Doporučené příspěvky

Až se dostanu domu, pošlu ti odkaz na knížku, co inspirovala mě (jsou tam nejznámější lezecky i chodecky trasy s hodnocením) od české expedice. Za mě nejlepší, co jsem prostudovat a chodil podle toho (kdybych pozapomnel, prosím, připomeň se).

Pod Šcharou u ledovce jsem byl, to si krasne uzijes. Me asi nejvíc libi Ušba:-). Sám jsem dal Kazbeg a na další už jsem nemel bohužel cas :-(. Ale hodlám se tam vrátit. Ten kavkaz mi přijde zajimavější než alpy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Prosim vas dovolenka v Maroku niekedy prelom 5./6. mesiac je dobry napad ? Jak tam vtedy je, tak +- 30 stupnov ? A kde je lepsie, stredozem alebo atlantik ? Predstava - polihovanie na peknej plazi pri pokojnom mori, zo dva pamiatkove vylety, ubytovanie v rezorte so stravou s ktorou sa neposerem, ale bude aj chutna s normalnymi hygienickymi standardami. Je tam nieco 5* co je fakt 5* Dakujem za kazdu skusenost a radu!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Klidne more mas jen na severu, jinak je to Atlantik a moc klidny teda neni.

Ja bydlel jen v chysich a jedl poulicni nabidku. 3x denne slivovicku a stolice byla v normalu.

 

Na to co pozadujes bych skoro bydlel na Gibraltaru a nechal se jednou hodit clunem do Tangeru ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Simvás pánové, v dubnu jedem se ženou na prodlouženej víkend do Belgie. Přiletim do Bruselu, hned pučim auto a někam jedem. Určitě chci jeden den Bruggy, tam to mám rád a pak (nebo předtim, to je fuk) k moři, asi do Oostende.. a pak úplně nevim. Třeba Ardeny?

 Uvítal bych tipy na něco přírodního, spíš outdoor, než město. Třeba v Bruselu se procházet nehodlám.

 Díky za jakýkoli typy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jako jednodenní výlet z Bruselu mě před pár lety příjemně překvapil Dinant. Pěkné městečko (mimo jiné rodiště Adolfa Saxe, vynálezce saxofonu), kterému dominuje pevnost z 19. století na skalním ostrohu nad řekou Mázou. Doporučuju prohlídku :) Pěší trasy okolo městečka taky nevypadají špatně.

Po Dinantu se dá ještě střihnout Bastogne u hranic s Lucemburskem. Pro nadšence do druhé světové války prakticky povinnost. V Bastogne a okolí je několik muzeí a památníků bitvy a možnost si udělat pěší výlet, třeba do ležení Easy Company v blízkém Bois Jacques. Co se týká muzeí, tak doporučuju kasárna přímo ve městě - průvodce sám byl voják a po výkladu se s ním dalo velmi příjemně pokecat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Alebo naopak, byvat v Tangier a raz sa clnom hodit na Gibraltar :) Som myslel ze trebars Casablanca este nebude mat ten atlantik taky oceansky ale na fotkach tam vypadaju byt celkom vlny, hm.

V Casablance to docela splouchalo, vlny sly minimalne metr nade mnou. Rabat byl klidnejsi, ale plaz docela skareda. Hodne se jezdi do Esaouiry (nevim jak se to pise, jezdi se tam cachtat z Marakese), ale doporucuje se to spis pru surfare ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To Micey:

Vyhoda Belgie je, ze je to zemicka mala, kde to neni nikam daleko. Pokud zminujes outdoor, tak doporucuji La Roche-en-Ardenne. Mas tam trosky hradu, vojensky museum (tech je v Ardenach habakuk) a hlavne trasy na vejslapy, kola nebo reku na kajaky. Je to takovy outdoorovy centrum Arden. Krajina mi hodne pripomina nasi Sumavu.

Zkus, zda budou mit volno jeste tady http://www.lechaletlaroche.com je to jak z Aghaty Christie. Skromny, ale atmosku to ma dokonalou. Vecer si nech v "lobby" namichat jejich domaci drink, posad se do nektereho ze starych kresel a jen odpocivej :)

Upraveno uživatelem honza71
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Micey, tak Brusel asi okouknout je jasne..., me moc nebavil. Na mesta nejsem, ale strasne se nam libilo v Bruggach. Krasny mesto, pekna atmosfera. Zajimava je i zidovska ctvrt v Antverpach , obchudky a dilny s demanty :). U more nebylo spatny Knokke, ale to je takova duchodcovska riviera. Ja tam byl na vylete z Zeelandu. Pokud chces k mori, je dle mne lepsi jak Ostende, ale kdyz k mori nemusis, vykaslal bych se na nej. To jsou mesta a pokud je nemusis, kaslal bych na ne a mazal do Arden :) Moc peknej kus zeme. Neni to spatny na kolo, perfekt na spacirovani. Pokud Te zajima historie valky, taky si prijdes na sve. Paradni vesnicky a strasne druhu piva, takze i gastro zazitky :)

Mas celkem malo casu i kdyz je to mala zeme, ale pises, ze budes mit auto, tak k tomu mori urcite na Zeeland do NL. Je to kousek. Krasny pobrezi, obrovske pisecne duny, s krasnejma trasama na chozeni a kolo. Pobrezni mestecka jako Veere, Vlissingen, Westkapelle atd. Pekna stara architektura, spousta starejch drevenejch lodi, obrovske chramy, pekny hospudky... A nezapomen pit pivo, jist frity s majonezou a musle :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ubytko by som riesil cez airbnb.

Mohu se ve zkratce zeptat jak to funguje?

 

Řeším ubytovaní v Amsterdamu na jednu noc a toto na mě taky vypadlo... Akorat mě děsí představa, že to chce nějaký ověření, že ten pronajímatel bude vedle v pokoji a ještě bude chtít společnou večeři... Já bych se dopoledne nastěhoval, večer bych se přišel vyspat a ráno zase odtáhl domů...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...