Přejít na obsah

Kam na dovolenou - tipy


Doporučené příspěvky

Zkoušel jsem si i nastřelit to po vlaatní ose. Asi neumim hledat, resp. je vidět, že v tom neumim chodit, bo třeba jen letenky (např. do Burgasu) byly pro nás 4 strašnej randál. Na booking/hotely jsem se ani nedostal.

Dycky dávám Vídeň, mají víc letů, a lepší ceny než Praha ;)

ale kdo hledá najde +- stejnou cenu :)

namátkou nějaký týden na konci léta

 

Letenky 17.200 za všechny, hotel na pláži s terasou s nej hodnocením na bookingu za 12.500, to máš 30 celkem a 20 na obědy a večeře = v Burgasu za krále :)

 

post-49277-0-12951700-1581272566_thumb.png

 

post-49277-0-19639200-1581272585_thumb.png

 

post-49277-0-98783400-1581272601_thumb.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U nás to prozatim vypadá na tu Djerbu, a hotel Royal Karthago.

Pokud máte někdo zkušenost konkrétně zde, budu rád za sdílení.

 

Jinak jsem primárně hledal non-arab destinace. Třeba Chorvatsko. Žena ?zamlada? dva roky žila na Gradacu. Nicméně je to docela mazec ? schrastit v sezóně letecky pro 4-členou rodinu dovolenou do 50k tam je unreal. To samé třeba Mallorca.

 

Na Rhodos kouknu. Ještě Kos by nebyl marný.

Ani jedno ale do 50k nevim nevim.

 

Má smysl čekat na last minute, nebo lepší to vzít už teď na first?

 

Zkoušel jsem si i nastřelit to po vlaatní ose. Asi neumim hledat, resp. je vidět, že v tom neumim chodit, bo třeba jen letenky (např. do Burgasu) byly pro nás 4 strašnej randál. Na booking/hotely jsem se ani nedostal.

Na celou Djerbu se , prosím, vyser.

Pokud nechceš trčet jen v resortu u bazénu.

Všechno špatenka...

Moře, jídlo, kvalita hotelů. Připadal jsem si tam, jak v kriminále.

Vylezeš jedinou branou z hotelu, stojí u ní policajt s kvérem. Koukneš doprava a nic tam není, jen za půl kilometrů křižovatka a tam další policajt s kvérem. Na opačné straně to stejné.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vzit decka 5+2 do Tunisu ?! :(

Maxi, vem decka do nejakyho acquaparku v Madarsku a nevymejslej p.c.viny :)

 

P.S. Vim, ze nejsem objektivni. Byl jsem v Tunisu pred mnoha lety (mysleno pred tou jejich revoluci). Ale zjistil jsem, ze jsem s jejich zpusobem zivota neslucitelnej !

Upraveno uživatelem honza71
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@sibiř: Yep, přesně tak. Právě naopak ? chci se kydnout do resortu, vodpočnout, dobře se nadlábnout, zablbnout s děckama v moři/bazénu, přečíst pár stránek rozečtené knížky, večer popít se ženou, apod. Nechystam se někam po vejletech.

 

Jinak u mě nejsou arabské státy problém, ani morální. Jenom to jídlo. Navíc bych v turistických resortech čekal spíše snahu vařit ?neutrálně, ale ten severní Kypr byl fuckt dost tragédie. Hlavně nepřítomnost ryb a mořských plodů mě dost štvala. Jak je na tom Djerba, nevim. Proto se tu ptam :)

Upraveno uživatelem Maxel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dyt jede s harantama, tak snad nepotrebuje fakultativni vylety, ne? Nasa princezna byla na Djerbe se svym nastesti uz ex nabijecem a rikala, ze fajn, cisty more, peknej hotel, dobry zradlo, aji v nejaky pristavni vesnici byli se mrknout..

 

A já Ti říkám všechno špatně.

Už bych tam nejel ani zadarmo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kterej hotel/resort?

 

To už nemůžu sloužit. To si nepamatuji.

Měla to být čtyř hvězda, ale s bídou dvě.

Dvakrát jsme měnili pokoj. Večeřel jsem jen dušené pikantní hovězí s rýží. Ryby? Haha. Jinak tam byly rozvařené špagety a kuřecí kosti. Na snídani lunchmeat, kterému říkali šunka. V bazénu se koupali spolu evropanky nahoře bez a místní dámy v džihábových bikinách. Všude plno koček (zvířat). U moře jsme byli dvakrát. Plavat se nedalo, půl kilometru od kraje voda po kolena. Přítelkyni na pláži otravovali místní boys. Prostě dovolená snů.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Docela mě překvapuje kolik lidí jezdí s cestovkou, ale zpět k tématu v létě není úplně nutné jezdit jih, krasný destinace u moře se dají najít i ve Španělsku, Portugalsku, lokální kuchyně jako bonus, plus bezproblémový půjčení auta, pokec s místníma o fotbale a další věci které mi v resortu chybí. Jen tip k úvaze.

Kdybych měl děti co ještě nechodí do školy a nebyl bych třeba zrovna učitel, tak bych dovolenou u moře neplánoval v období našeho léta. Tam bych letěl zima/podzim. Plahočit se někam, kde je 30°C+, když doma mám taky 30 °C+ mi přijde zbytečný. Taky jen tip k úvaze:-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Trochu se přidám. Ale jezdím egypt 2x(3x) ročně. A vždy odlétam z německa(jen jednou z čech a to byla ta nejhorší dovolená) a minimálně 5* a vyhledávám podle německých recenzí. A poměr cena výkon je top. Ale nehledáme žádné výlety ani nákupy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Radku na Djerbe jsem byl cca pred 3 roky a pokud se chces placnout jen v resortu, tak asi v poho, kdyz vyberes dobry, tak si tam i to jidlo uzijes, meli jsme denne na vyber z x druhu ryb a dalsich morskych potvurek + tam samozrejme byla i tuna jidel pro lidi, kteri chteji jist jako doma, coz osobne nechapu, ale kazdeho vec. Odjet do jine zeme a coat se tam hranolkama, to mi proste nejde do hlavy :D

Vyhrabu kdyztak nejake foto jestli chces, hotel byl slusny a co si pamatuju, tak jsme to chytli za nejakou uplne mega dobrou cenu, coz byl vlastne duvid proc jsme to i zkusili, jinak me tyto destinace uprimne moc neberou, obecne mi vadi, ze je tam prd co delat (pro me) :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já byl na Djerbě asi šest let zpátky a je to taková destinace o ničem, v podstatě výběžek sahary do moře, ale dovolená s takhle malejma dětma je vždycky o tom, jakej je rezort a ne, co se dá projezdit za tejden x kilometrů po okolí, mimo jiný, je tam třeba krokodýlí farma, kde se dá strávit den.  Výhodou je, že je to relativně blízko, člověk je tam za dvě hodiny a z letiště na všechny hotely je to pár kilometrů. Osobně bych si vybral nějaký rezort, který má velkou rozlohu, protože je to vlastně takový město se vším všudy a dá se tam s dětma ten tejden přežít, jídlo špatný nebylo, fronty stály u hranolek, špaget a hambáčů, ryb, slávek a domácího jídla si nikdo nevšímal a tak my jsme měli nadbytek, moučníky výborný, pití v rámci all iclusive stálo za prd (vyjma místního likéru Cedratine), ostatně jako kdekoli, snad vyjma Turecka, kde je všechno obecně za stejný peníze o hodně luxusnější, než v těhle profláklejch, levnejch destinacích a zejména je Turecko prodětsky přívětivější. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...