straspol Odesláno 23. září 2015 Nahlásit Odesláno 23. září 2015 Tak jsem inspirován předchozí debatou chtěl včera udělat pár zajímavých fotek svých chron a měl jsem docela dobrý nápad, aby ty fotky nebyly pořád to samé jak píšete. Realizace ovšem skončila hned na začátku, prohlášením, že její kozy na internetu nebudou. Takže tady jenom fotka z kanclu.Jestli jí vadí fotka hodinek na poprsí, tak ty hodinky klidně rozvostři...
kuncák7 Odesláno 23. září 2015 Nahlásit Odesláno 23. září 2015 Malymarek- neco vice k nim? Co tam tluce za srdce,rozmer,maj pribeh,rok? Nestyd se :-)
SAS Odesláno 23. září 2015 Nahlásit Odesláno 23. září 2015 Sinn? Moment Moc se omlouvám za chybu! Příště se budu držet zásady, že příspěvky budu psát jen za střízliva.
VintageLover Odesláno 23. září 2015 Autor Nahlásit Odesláno 23. září 2015 (upraveno) V pohodě a prej tam Sinny byly, omluvy nejsou na místě. Upraveno 23. září 2015 uživatelem VintageLover
malymarek Odesláno 24. září 2015 Nahlásit Odesláno 24. září 2015 Malymarek- neco vice k nim? Co tam tluce za srdce,rozmer,maj pribeh,rok? Nestyd se :-)rád bych k nim něco napsal, ale bohužel i strýček google má info po skrovnuatypický ciferník, uvnitř tiká valjoux 7734, na ruce velmi dobře sedístáří zlatá 70. a zřejmě francouzská značka a mám je z Belgie
Dzos Odesláno 24. září 2015 Nahlásit Odesláno 24. září 2015 Hodně zvláštní chrona, netypický tvar. Gratuluji. V dobrém slova smyslu mě pobavil nápis "chrono - style". Vždyť to jsou chrona, ne jen hodinky v jejich stylu .Jaký mají rozměry?
MaraThon Odesláno 24. září 2015 Nahlásit Odesláno 24. září 2015 Karle, to je řemen od Oty? Taky mě to napadlo, ale tenkrát my Ota řekl, že to nebude vypadat hezky a jak vidím, je to bomba
malymarek Odesláno 24. září 2015 Nahlásit Odesláno 24. září 2015 dzos:zdar a sílu, rozměr je 36mm bez korunky a ke stěžejkám to doměřím večer
Exiztence Odesláno 24. září 2015 Nahlásit Odesláno 24. září 2015 Důležité je nenechat se oradit, eventuálně prostě něco nebude OK
Akam Odesláno 24. září 2015 Nahlásit Odesláno 24. září 2015 Když jsou ty moony v kurzu dnes za slušň?ka
malda Odesláno 25. září 2015 Nahlásit Odesláno 25. září 2015 Už párkrát se tu probíral slavný model hodinek značky Omega, a to kombinace moonwatch pouzdra s automatickým strojkem Omega cal. 1045, ref. 376.0822. Tento model hodinek, vyráběný v druhé polovině 80tých let, je známý mezi sběrateli jako "Holy Grail". Byl vyrobený v malém počtu kusů a dnes je sběratelsky ceněný. To v prvé řadě s ohledem na velmi povedený strojek - je hodně velký rozdíl mezi 3 Hz manuálním strojkem cal. 861, který má mimo hodin jen stopky, a 4 Hz automatickým strojkem cal. 1045, který má mimo to, co má i zmíněný cal. 861, navíc "day/date" a ukazatel 24 hodinového formátu. V kombinaci s nadčasovým pouzdrem moonů je "Holy Grail" (možná) nejpovedenější speedmaster historie. Tak trochu stranou ale stojí další varianta Speedmasterů z roku 1985, a to v počtu 1300 kusů vyrobený model ref. čísla ST 345.0809. Jedná se o Speedmastery se strojkem cal. 866. Strojek cal. 866 vlastně není nic jiného, než cal. 861 doplněný o ukazatel měsíční fáze a data. Možný důvod, proč tyto hodinky dnes nejsou nijak zvlášť známé, je ten, že od roku 2003 je v nabídce model Speedmaster Professional ref. 3576.50, ref. 3867.50, což je vlastně reedice původních Speedmasterů z roku 1985 se strojkem cal. 1866. Strojek cal. 1866 se od cal. 866 (stejně jako cal. 1861 od cal. 861) liší pouze povrchovou úpravou částí strojku, jinak jsou strojky identické. Rozdíl mezi původním modelem z 80tých let a současnou variantou je vizuálně mimo jiného tahu vlastě jen v tom, že: -nový model má na rozdíl od původního sčítače lemované úzkým stříbrným proužkem, -disk s měsícem a hvězdami je u nových mnohem propracovanější, "hvězdy" a "Měsíc" krásně svítí kovový leskem (stříbro? nikl? - nevím) zatímco u staršího modelu jde jen o nanesenou barvu, -dýnko původních je plné a stejné jako u jiných moonwatchek té doby, u nových je průhled, -starý model má pochopitelně hesalit, nový model safír nahoře i dole. Dá se tak říct, že na první pohled v těch hodinkách moc velký rozdíl není. Ještě jsem narazil na fotky (jedna je i dole), na které má u starého modelu "Měsíc" na sobě nakreslený (a dost fušérsky) obličej, jak to bývá u dnešních fejků. To bych spíš považoval za lidskou tvořivost než původní variantu. Debatu o účelnosti zejména ručičky, které u cal. 866 resp. 1866 ukazuje datum na subciferníku na pozici 12:00 hodin ponechám stranou. Jako majitel hodinek ref. 3576.50 to vnímám tak, že měsíční fáze beru jako frajeřinku a pokud se týče už zmíněného ukazatele data, mám tu výhodu, že mám (zatím) dobré oči. Tak i tak si podle mě tyto hodinky zaslouží pozornost. Pro porovnání současný model.
malda Odesláno 25. září 2015 Nahlásit Odesláno 25. září 2015 Ještě pro doplnění, ať je to tu skoro kompletní: model 3576: detail ukazatele měsíčních fází: a ještě novější model:
Dzos Odesláno 25. září 2015 Nahlásit Odesláno 25. září 2015 Tak nám to železo pořád zdražuje. Nekompletní - bez koncovek a za ranec. Nevím nevím, kde to skončí. http://www.ebay.co.uk/itm/381411802156?_trksid=p2055119.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT Mimochodem zkoušel jsem také přihodit, teda když byla cena někde jinde, ale nešlo to. S touto chybou se na ebay občas setkávám, kdy prodejce sice nabízí možnost dopravy do ČR, ale příhoz dát nelze, hodí to systémovou hlášku, že není dovolené zaslání k nám, ale ani např. do Nemecka nebo Anglie. Takže kdyby byly dovolené příhozy odevšad, možný by šla cena ještě výše.
VintageLover Odesláno 25. září 2015 Autor Nahlásit Odesláno 25. září 2015 To už jsem rovnou vzdal. Na CT se prodal za 1200usd a je to teď normální cena. Dobře už bylo, bude to horší.
Exiztence Odesláno 25. září 2015 Nahlásit Odesláno 25. září 2015 Malda: ty s aventurine dialem jsou sakra dobré, kdyby udělali standartní Moony s aventurine dialem tak by to bylo taky super, přeci jen s Moonphase už jsou 44mm.
malymarek Odesláno 25. září 2015 Nahlásit Odesláno 25. září 2015 dovolím si doplnit rozměrje to 36*40mm
Dzos Odesláno 25. září 2015 Nahlásit Odesláno 25. září 2015 starý mr..y :). Takové echt vintage - doškrábané, sedřené, hodně jeté...
straspol Odesláno 25. září 2015 Nahlásit Odesláno 25. září 2015 starý mr..y :). Takové echt vintage - doškrábané, sedřené, hodně jeté... strm.dk.jpgNojo, to známe. Vyfoť to ať je na nich něco vidět. Jdu si vzít prášek předem...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se