Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Mne vôbec nevadí dávať ich medzi echt kúsky :) sú dobre spracované, majú dobré proporcie (38mm),dobre vyzerajú, dokonca ťah má plné koncovky, za 250$ čo viac si priať. Ideálne pre ľudí čo sa boja o vzácnejšie kúsky, mladých ľudí a študentov ako som ja, ktorí nemajú na echt kúsky peniaze (autavie sú dedičstvo) ale majú v sebe túžbu po krásnych chronách zo 70tych rokov. Čo mám ja z tých heuerov keď ležia zamknuté a nosím ich len doma aby som ich niekde nerozbil. Keď raz budem mať peniaze nato aby som si kúpil taký echt kúsok a nebude mi tých pár tisíc investovaných do hodiniek vzácnych natoľko, aby som sa o hodinky bál, tak si určite niečo také kúpim. Toto je taká ?štartovacia droga? ktorá môže prilákať ľudí do tohto hobby. Hodím ich na ruku a nestarám sa či ich niekde obijem o zárubňu, namočím vody alebo pri najhoršom zaprem niekde o batoh, odtrhnem ťah a stratím. Nehovorím že sa mi to niekedy stalo ale stať sa môže, nato človek nemusí byť ani retard. Takže z mojej strany samé plusy. Navyše ako študent medicíny často meriam pacientom pulz a vtedy je chronograf dobrým pomocníkom.

• Odpovědi 17,3tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Snad zakladatel tohoto vlákna nebude nic namítat proti mému příspěvku....

Milý johny350, hodinky které máš, jsou to hezké, značka mě nechává neutrálním až hladným a nemám nic proti nikomu, kdo si ji kupuje a nosí. Ale toto vlákno je pro hodinky vyrobené mezi 60tými a 80tými lety. Opakuji, vyrobené.....tuto podmínku prostě Dan Henry nesplňuje. Založ si svoje vlákno - třeba "kousky inspirované hodinkami z 60-80tých let", a tam je dávej třeba 3 x denně. Nemyslím to zle, jen mám rád, když se ctí určitá pravidla a zvyky.

Odesláno

No, já myslím, že ty krásné autávky vedle to zcela napravují ado tohoto vlákna sednou jak prdel na hrnec. Paráda! Jen ten tah k nim moc nesedí.

Odesláno

nad zakladatel tohoto vlákna nebude nic namítat proti mému příspěvku....

Milý johny350, hodinky které máš, jsou to hezké, značka mě nechává neutrálním až hladným a nemám nic proti nikomu, kdo si ji kupuje a nosí. Ale toto vlákno je pro hodinky vyrobené mezi 60tými a 80tými lety. Opakuji, vyrobené.....tuto podmínku prostě Dan Henry nesplňuje. Založ si svoje vlákno - třeba "kousky inspirované hodinkami z 60-80tých let", a tam je dávej třeba 3 x denně. Nemyslím to zle, jen mám rád, když se ctí určitá pravidla a zvyky.

dvě strany zpět je vloženo video hořícího Lamba ... to s hodinkama nemá společného už vůbec nic, ale neozval jsi se, tam jsi pravidla nectil? a pokud se cítíš hladný tak se najez...

Odesláno (upraveno)

Hořící Lambo patří do období kterému patří toto vlákno a zakladatel záměrně tak komponuje své pátky. Tím tahle subkultura tady taky žije. Myslím, že je jedno jestli Lambo hoří nebo ne, jak má holka krátkou nebo dlouhou sukní. Prostě je z let šedesátých až osmdesátých tak jako já. Nějaký Dan Henry je novodobá vykrádačka, která jede na retro vlně tak jako kde co. Za 250$ se dají koupit chrona které sem patří a nemusí mít ani plné koncovky. Co je to za argument. Autávky mají plné koncovky? Já nevím, nikdy jsem žádné neměl. 

Edit: Hoši toto bylo, je a snad i bude jedno z nejméně ofensivních vláken na Chronomagu. Hádat se nechci, ale podle mého pocitu sem Dan Henry nepatří. 

Upraveno uživatelem Jeronimo
Odesláno

Ty jsou perfektní.

jestli to bylo na mě tak díky

môže byť? :D

ty autavie super, taky bych rád něco takového podědil ;-)

Odesláno

Tak tie autávky sú tam aby som nebol offtopic, myslím že keď sú tam, tak sú všetky pravidlá dodržané. Taktiež myslím že polonahé slečny a autá tiež nie sú chronografy zo 70tych rokov. Napriek tomu mi to vôbec nevadí. Nebuďme krátkozrakí. Každopádne, myslel som si, že ľudia ktorí majú radi chronografy zo 70tych rokov dokážu oceniť hodinky, ktoré vyzerajú presne tak isto, len sú vyrobené neskôr a nemajú prestížnu značku. Či tu nejde o to ako hodinky vyzerajú, ale len o dátumy výroby a značky? Skús si namiesto názvu Dan Henry predstaviť že je tam napísané heuer autavia a povedz, nevyzerajú dobre? A nie je pozitívne, že niekto takéto hodinky vyrába za nízku cenu? Či keď chcem chronografy a nemám zrovna 5000? k dispozícii tak si mám kúpiť 50mm diesel so 4 ciferníkmi? Alebo šmejdové a predražené invicty? Z môjho pohľadu je to tak, že som sa chcel podeliť o radosť z hodiniek s ľuďmi, ktorí dokážu oceniť krásu chronografov zo 70tych rokov, aj keď sú nimi len inšpirované. Viem, že existuje mnoho malých a prevažne šmejdových a módnych značiek ktoré sa snažia niečo napodobniť, ale vo výsledku je z toho nekvalitný a najmä prerastený hnus. Ver mi, že niečo také by som si nekúpil a aj keby tak by som si nedovolil to tu medzi fajnšmekrami prezentovať. Ak som tu nevhod, tak ma to mrzí. Avšak nechcem a nebudem generalizovať. Verím, že väčšina ľudí nemá problém s tým, že som ich sem pridal. Ťah na heueroch je šmejd, pôvodný sa zničil podľa pamätníkov zrejme niekedy v 90tych rokoch, bol vymenený za úplne sypký šmejd bez koncoviek a ja som ho medzi časom vymenil za tento tiež šmejd ale s koncovkami. Do budúcna plánujem nejakú kvalitnú kožu, prípadne kvalitnejší ťah.

Odesláno

dvě strany zpět je vloženo video hořícího Lamba ... to s hodinkama nemá společného už vůbec nic, ale neozval jsi se, tam jsi pravidla nectil? a pokud se cítíš hladný tak se najez...

chtěl jsem reagovat, ale jeronimo mě předběhl a napsal v podstatě totéž, co jsem chtěl já...chci zdůraznit hlavně to, že toto je velmi neofenzivní vlákno, debaty jsou zde vedeny na úrovni gentlemanů té doby. Invektivy aliasů patří na fb. Howgh.

Odesláno

Promiň Johny, já takové hodinky které máš, co vypadají jako něco, vyrobil je někde někdo za bůh ví kolik a tys je koupil za 250ocenit nedokážu. Pro mě mají větší cenu Poljoty za 250,- Kč. Určitě se tady nepublikují jen hodinky v hodnotě 5000? Sám jsem tady dával několikrát Bullheady od Citizenu, které jsou svérázné a specifické chrona z tohoto období a nestojí raketu. Když jsem dáš Ruhly v chronu nebo něco na baterku z té doby tak to beru všemi deseti. :) S tvým oborem co studuješ nemá tvůj projekt nic společného, ale jestli tě to zajímá, tak já jsem prapůvodně vyučený jako opravář zemědělských strojů. 

Odesláno

Ak to berieš tak že sa sem majú pridávať iba veci z daného obdobia tak to beriem a ospravedlňujem sa, každopádne, ako som povedal, myšlienkou bolo podeliť sa o radosť, pretože mám rád tento štýl hodiniek a viem že všetci tu tiež. Nič viac a nič menej. Neviem presne čo myslím tým že môj projekt nemá nič spoločné s tým čo študujem, ak myslíš to že chronograf nemá nič spoločného s meraním pulzu tak to nemáš pravdu. Síce na ciferníku je tachometer (sú aj pulzometre), ale tu ide len o to že ruku priložíš tak aby si cítil pulz, spustíš chronograf a počítaš údery minútu prípadne pol minuty pri pravidelnom pulze. Ak to robíš s hodinkami bez chronografu tak si musíš pamäť kde bola sekundovka na začiatku merania, čo pri všetkom tom hurhaji okolo a nedostatku spánku nemusíš presne postrehnúť. Síce väčšinou to postrehneš ale takto s chronografom je to ľahšie. Taká malá vychytávka o ktorej málo lekárov vie. Aby sme neboli úplne offtopic, tak tým by som sa vrátil k tým autáviám. Pôvodne boli v rodine ešte jedny, kúpili si ich totiž naraz dvaja bratia, z toho jeden bol lekár a chcel chronografy práve zo spomínaného dôvodu. Nikto nevie, kam sa tie hodinky podeli. Možno ležia na spodku krabice niekde na povali a čakajú na objavenie. Ešte raz sa ospravedlňujem za poburujúci príspevok :D

Odesláno

Myslím, že Ti rozumím a omlouvat se nemusíš. Nejsem ani moderátor, ani soudce, ani zakladatel vlákna. Nic jsi neprovedl. Jen mé momentální nastavení neladí s tím tvým v tomto vlákně. Je to spíš o pocitu, rozumová záležitost mi tu hraje minimální roli.  U piva by to mohlo vypadat zase uplně jinak. :) Jinak tvé nadšení chápu. 

..j. Neviem presne čo myslím tým že môj projekt nemá nič spoločné s tým čo študujem, ak myslíš to že chronograf nemá nič spoločného s meraním pulzu tak to nemáš pravdu. Síce na ciferníku je tachometer (sú aj pulzometre), ale tu ide len o to že ruku priložíš tak aby si cítil pulz, spustíš chronograf a počítaš údery minútu prípadne pol minuty pri pravidelnom pulze. Ak to robíš s hodinkami bez chronografu tak si musíš pamäť kde bola sekundovka na začiatku merania, čo pri všetkom tom hurhaji okolo a nedostatku spánku nemusíš presne postrehnúť. Síce väčšinou to postrehneš ale takto s chronografom je to ľahšie.....

Vidíš, já jsem si vytrhl z kontextu něco jiného a to, že jsi student, tedy člověk, který nemusí mít zrovna volné prostředky na hodinky nebo rovnou na chrona za x tisíc dolarů. V tom jsem ti chtěl oponovat tím, že stačí tady přispívat hodinkami z daného období v hodnotě pár tisíc korun. V praxi věřím, že chrono použiješ jak píšeš. 

:cool02:

Odesláno (upraveno)

Diky za suprovy patek, ktery prisel ve ctvrtek a ja ho videl v sobotu!

Seznam ?zakazanych? kapel je bozi. Pobliz Sex Pistols je tam uvedena taky kapela Klesh...ja jen jestli soudruzi ze SSSR nekde neudelali chybu, pac mi v jejich punkove sekci chybi The Clash :lol2:

Upraveno uživatelem nickolas
Odesláno

johny350 - samozřejmě jsi nic trestuhodného nespáchal,ale zjednodušeně - název vlákna je vcelku jasný,jde tedy o hodinky vyrobené v těchto třech dekádách.

Autávky jsou super,ale DH sem rozhodně nepatří.Každý z nás sem občas dá,nebo dal nějaký příspěvek co není,nebo nebyl úplně košer,ale v každém 

případě je potřeba se věnovat tématu.A zvláště v tomto/minimálně pro mě/jednom z vůbec nejlepších vláken zde na Chronomagu.Jinak ti přeji nekonečné

zapálení,stejné jak u nás,ostatních pacientů.   :cool02:

Odesláno

ořící Lambo patří do období kterému patří toto vlákno a zakladatel záměrně tak komponuje své pátky. Tím tahle subkultura tady taky žije. Myslím, že je jedno jestli Lambo hoří nebo ne, jak má holka krátkou nebo dlouhou sukní. Prostě je z let šedesátých až osmdesátých tak jako já. Nějaký Dan Henry je novodobá vykrádačka, která jede na retro vlně tak jako kde co. Za 250$ se dají koupit chrona které sem patří a nemusí mít ani plné koncovky. Co je to za argument. Autávky mají plné koncovky? Já nevím, nikdy jsem žádné neměl. 

Edit: Hoši toto bylo, je a snad i bude jedno z nejméně ofensivních vláken na Chronomagu. Hádat se nechci, ale podle mého pocitu sem Dan Henry nepatří. 

Chápu že někdo holky jiný vdolky, nikomu neberu co se mu líbí nebo ne ... nicméně nesnáším pokrytce, co se zaštiťují pravidly a zvyky, ale aplikují je pouze když se jim to hodí. Na té fotce byly tuším i Autávky a ty se do definice vlákna trefují, takže za mě je fotka v pohodě a tím to hasne. O tom že sem DH nepatří nepolemizuju, to je bez debat.

A styl "Založ si svoje vlákno - třeba "kousky inspirované hodinkami z 60-80tých let", a tam je dávej třeba 3 x denně." ... to mi připadá jako "Vypadni odsud a už se tu neukazuj.". Sorry jako.

Odesláno (upraveno)

Takhle se tady můžeme bavit třeba týden nebo dva a k ničemu to nepovede. Kritizoval jsem z mého pohledu spíš značku Dan Henry než fotku samotnou. Já obecně moc nejsem zastánce reedicí, remaků, homagů, aftermarketů a dokonce ani přelešťování hodinek. Že jsou na fotce ještě Autávky jsem si uvědomil až teď a to jsem radil borcovi ať si koupí Ruhly nebo chrona na baterku, které tady může pak postovat. To je trochu trapas. Tah je ovšem hrozný, dal bych jim kůži. 

Založit vlákno inspirované kousky z 60-80 let nevidím jako špatný nápad. Pro takové hodinky a jejich milovníky by to bylo dobré a důstojné místo. Navíc Ponorka napsal, že to nemyslí zle. 

Edit: Vzdáleně mi případ připomíná vlákno o kávovarech a kávě, kde byli zároveň zastánici klasického espressa a z něho odvozených produktů a nespressa nebo jak se ty hračky na kapsle jmenují. Dohromady to nefungovalo. 

Upraveno uživatelem Jeronimo
Odesláno

Tvl, jverere, moudry vi, kdy uz je lepsi mlcet.A tak te prosim, uz to nekomentuj.

Hodinky Dan Henry jsem mel, model 1963, byl to omyl. Vim o cem mluvim, tak nebud ublizeny, ze ve vlakne o hodinkach z let 60'az 80' ma na to nekdo jiny nazor... sorry jako,jak rikas.

No ne,fakt to neni o penezich. Jak pise Jarda, tady radost a uznani z nostalgie doby prinesou i levnejsi kousky. A ty uz mas paradni hodinky,Hujery... a nos je,od toho jsou hodinky.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...