Brumblajs Posted April 21, 2007 Report Posted April 21, 2007 Ahoj, Dneska jsem si koupil moje první automaty Orient CEM65002D. Mám z nich obrovskou radost, ale měl bych jeden dotaz. Je normální, že přetáčí den v týdnu až v 1 hod, 30 minut, respektive o hodinu později do správného (druhého) jazyka. Datum přetáčí klasicky mezi 11 a 12 hod. Docela mě znepokojuje jestli to neni vada...a nebo je to vlastnost? Předem díky za odpovědi
Jakubisko Posted April 21, 2007 Report Posted April 21, 2007 U mych je tomu stejne tak, asi jsou taky "rozbite" par tipu a debatu o nich najdes tady http://forum.chronomag.cz/viewtopic.php?id=1434
typograf Posted April 21, 2007 Report Posted April 21, 2007 U mých je to také tak. Slušnej člověk v tuto hodinu spí a netrápí se překlápěním datumů.
spiderer Posted April 21, 2007 Report Posted April 21, 2007 Ja mel Seika 5 a tam to fungovalo stejne, nevim jestli presne v techto casech, ale timto zpusobem urcite ;-)
Brumblajs Posted April 21, 2007 Author Report Posted April 21, 2007 Díky za odpovědi, spadl mi kámen ze srdce. Jinak hodinky můžu jenom doporučit, jsou vážně skvělý! Prostě takový "bondovky" pro chudé.
Jakubisko Posted April 21, 2007 Report Posted April 21, 2007 "bondovkami" pro chude bych je rozhodne nenazval, je to hodne solidni kus zeleza, na kterem se nesetrilo
Jerrys Posted April 21, 2007 Report Posted April 21, 2007 Je to fakt, den v týdnu se přetočí až mezi 2-3 v noci, taky jsem se před časem styděl úplně zeptat. Poprvně jsem si toho všimnul někde na plese a byl jsem z toho voľaký zmetěný. Bál jsem se, jestli jsem je při tanci nepoškodil, tak už jsem potom radši jenom chlastal.
Guest Kamil Posted April 21, 2007 Report Posted April 21, 2007 \"bondovkami\" pro chude bych je rozhodne nenazval, je to hodne solidni kus zeleza, na kterem se nesetrilo Já bych řekl, že to Brumblajs (mimochodem řekli jste si nahlas jeho nick, to je paráda ) vyjádřil docela trefně. Tyhle Orienty připomínají trochu Seamastery a trochu Submarinery, jako mnoho jiných hodinek. A kdo na ně má, asi by si radši koupil originál. Čímž ty hodinky neodsuzuju, službu udělají úplně stejnou, jen že nemají to správné jméno a aspoň se o ně nemusí člověk tolik bát.
Jakubisko Posted April 21, 2007 Report Posted April 21, 2007 \"bondovkami\" pro chude bych je rozhodne nenazval, je to hodne solidni kus zeleza, na kterem se nesetrilo Já bych řekl, že to Brumblajs (mimochodem řekli jste si nahlas jeho nick, to je paráda ) vyjádřil docela trefně. Tyhle Orienty připomínají trochu Seamastery a trochu Submarinery, jako mnoho jiných hodinek. A kdo na ně má, asi by si radši koupil originál. Čímž ty hodinky neodsuzuju, službu udělají úplně stejnou, jen že nemají to správné jméno a aspoň se o ně nemusí člověk tolik bát. Proto se jim rika "bondovky" a ne bondovky Me spis zvedlo ze zidle to pro chude, vzal jsem to osobne. S tim, ze se o ne clovek nemusi bat a nemaji to spravne jmeno mas samozrejme pravdu, tomu nejde nic vytknout
Guest Kamil Posted April 21, 2007 Report Posted April 21, 2007 pěkné hodinky i správná velikost gratuluji ...... mám hloupý dotaz :na co je to tlačítko nad korunkou ? souvisí to s nastavovaním D/D ? Rychlé přetáčení data.
VS Posted April 21, 2007 Report Posted April 21, 2007 pěkné hodinky i správná velikost gratuluji ...... mám hloupý dotaz :na co je to tlačítko nad korunkou ? souvisí to s nastavovaním D/D ? Mačkáním čudlíku se nastavuje den v týdnu. Mám podobné, akorát tlačítko je skryté a mačká se hrotem. Datum se nastavuje korunkou, povytaženou v první poloze.
Guest Kamil Posted April 21, 2007 Report Posted April 21, 2007 díky za odpovědi .... teď už vím že je to na den nebo datum U mých je to na datum. Jenže já mám trochu jiné a den v týdnu na nich není.
Brumblajs Posted April 22, 2007 Author Report Posted April 22, 2007 Mačkáním čudlíku se nastavuje den v týdnu. Mám podobné, akorát tlačítko je skryté a mačká se hrotem. Datum se nastavuje korunkou, povytaženou v první poloze. Je to přesně tak, ale nechápu proč to ty klucí japonský neudělali obráceně, přece jenom datum se přeřizuje častěji a tym čudlíkem by to bylo jednodužší...
RomanP Posted April 22, 2007 Report Posted April 22, 2007 Mačkáním čudlíku se nastavuje den v týdnu. Mám podobné, akorát tlačítko je skryté a mačká se hrotem. Datum se nastavuje korunkou, povytaženou v první poloze. Je to přesně tak, ale nechápu proč to ty klucí japonský neudělali obráceně, přece jenom datum se přeřizuje častěji a tym čudlíkem by to bylo jednodužší... Jo, ale tady jde spíš o to, co je jednodušší konstrukčně. Nejsou to digi s displayem :-) Mimochodem, zdá se mi to jako zbytečnost mít na to speciální čudlík.
Recommended Posts