Přejít na obsah

Zkušenosti s garančním fondem ČKP?


Doporučené příspěvky

Máte někdo zkušenosti s tímhle fondem, co vymáhá poplatky když nemáte zaplacené povinné ručení? Vlastní blbostí jsem se asi zamotal do pěkného průšvihu - moje teď už skoro bývalá před poměrně dlouhou dobou rozflákala auto, které bylo na úvěr a navíc na moje jméno. Proběhly tam dlouhé tahanice s pojišťovnou, pak zase se servisem, který se nějak stavěl na zadní, mezitím jsme se dohodli s leasingovkou na nějakém pozastavení splátek, pak se to zas obnovilo... a někdy v průběhu mi vypadlo z hlavy, že součástí splátek je sice havarijko, ale už ne povinné ručení. Takže se se cca 30 měsíců neplatilo (podotýkám, že celou tu dobu stálo auto v servisu). Mezitím jsem se přestěhoval, takže jestli mi někdo něco psal, nemám o tom ponětí. Přišel jsem na to až poté, co mi magistrát udělil pokutu za neplacení povinného ručení. Jasně, měl jsem dát RZ do depozitu a bylo by, ale jak říkám, vůbec mi nedošlo, že to není kryté v rámci úvěrové smlouvy, prostě výpadek. Samozřejmě jdu teď znova uzavřít povinné ručení, ale jak tak koukám, tak ty poplatky za dobu kdy vozidlo nebylo pojištěno jsou celkem drastické.

 

Máte s tím někdo nějakou zkušenost? Je s tou ČKP možná nějaká rozumná dohoda, nebo je to klasicky - je na to zákon, tak zaplať a nekecej. Jestli není vyhnutí, pochopitelně to zaplatím, ale nerad bych se unáhlil. Podotýkám, že auto bylo po celou dobu prokazatelně nepojízdné a odstavené.

 

Ocením každou radu a pomoc, a bude-li účinná (rozumí se: ušetří mi peníze), odměním Primkami z mé sbírky dle vlastního výběru, nebo po dohodě jinak.

 

Edit: chybka

Upraveno uživatelem Rob2805
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...