fett Posted May 28, 2020 Report Share Posted May 28, 2020 Honzat: Pokud při seřizování nebudeš schopnej dobrat se konzistentních výsledků, je to nátahem. Strojek je IMO přesnej, pokud je dostatečně nataženej, což vzhledem k poněkud hrubšímu chodu samonátahu vyžaduje víc než jenom běžnej kancldiving. Mně jde můj mužik s puzyrjom nejpřesněji, když ho vezmu na kolo. Tam se natáhne, co se do něj vejde. Link to post Share on other sites
Honzat Posted May 29, 2020 Report Share Posted May 29, 2020 O nějakou velkou přesnost neusiluji. Ten samonátah asi opravdu potřebuje větší pohyb, ale dost chodím, tak to snad stačí. Zrovna na kole jsem si myslel, že se to moc nedotáhne, když se držím řídítek. Vydržím ten měsíc a pak začnu seřizovat. Přijde mi, že jdou rychleji přes den, když jamám na ruce (ale neměřil jsem to). Link to post Share on other sites
Cukov Posted May 29, 2020 Report Share Posted May 29, 2020 Já mám prostě na ty Vostoky smůlu....nejdřív mi přijdou jiný než jsem chtěl a teď po pomalu dvou měsících čekání na novej ciferník pro jinou stavbu po namontování zjistím, že je nakřivo!!! Vím, že by se daly ucvaknout nožičky a přilepit ho, ale nemám tucha čím... Někdo zkušenější poradí? Link to post Share on other sites
malbur Posted May 30, 2020 Report Share Posted May 30, 2020 V 29. 5. 2020 v 8:54, Cukov napsal: Já mám prostě na ty Vostoky smůlu....nejdřív mi přijdou jiný než jsem chtěl a teď po pomalu dvou měsících čekání na novej ciferník pro jinou stavbu po namontování zjistím, že je nakřivo!!! Vím, že by se daly ucvaknout nožičky a přilepit ho, ale nemám tucha čím... Někdo zkušenější poradí? 1. ucvaknout nožičky a přilepit oboustrannou páskou. Prodává se na to i speciální na hodinky, ale asi poslouží i nějaká tenká z hobbymarkétu. 2. na ebay je prodejce roytone, který vyrábí sandwich cifry. Jeden takový mám a na spodní vrstvě je jsou klasické nožičky. Možná by prodal samotnou spodní vrstvu, kterou můžeš cifr podlepit když ubrousíš nožičky. 3. staré sovětské ciferníky mi přišly o něco tlustější něž ty moderní a stejně se v pohodě vešly. Teoreticky by šlo zbrousit nožky na tom tvém ciferníku a podlepit nějakým random ciferníkem. Link to post Share on other sites
Cukov Posted June 1, 2020 Report Share Posted June 1, 2020 V 30. 5. 2020 v 21:23, malbur napsal: 1. ucvaknout nožičky a přilepit oboustrannou páskou. Prodává se na to i speciální na hodinky, ale asi poslouží i nějaká tenká z hobbymarkétu. 2. na ebay je prodejce roytone, který vyrábí sandwich cifry. Jeden takový mám a na spodní vrstvě je jsou klasické nožičky. Možná by prodal samotnou spodní vrstvu, kterou můžeš cifr podlepit když ubrousíš nožičky. 3. staré sovětské ciferníky mi přišly o něco tlustější něž ty moderní a stejně se v pohodě vešly. Teoreticky by šlo zbrousit nožky na tom tvém ciferníku a podlepit nějakým random ciferníkem. Děkuji za rady, víceméně jsem přemýšlel o tom samém...jen jsem se nechtěl zbytečně vydat slepými uličkami. Link to post Share on other sites
Cukov Posted June 2, 2020 Report Share Posted June 2, 2020 Abych tady furt nenadával, tak jsem dám taky jednu aktuální chlupatou...myslím, že se hodinky docela povedly. Dnes jsou poprvé venku. Link to post Share on other sites
travex Posted June 2, 2020 Author Report Share Posted June 2, 2020 Děláš velmi výrazné modifikace, mně se to líbí. Resp. tyto a ponorka jsou fajn, variantu v 090 pouzdře asi nezachrání ani rovný ciferník. Link to post Share on other sites
Cukov Posted June 2, 2020 Report Share Posted June 2, 2020 před 32 minutami, travex napsal: Děláš velmi výrazné modifikace, mně se to líbí. Resp. tyto a ponorka jsou fajn, variantu v 090 pouzdře asi nezachrání ani rovný ciferník. Jj...vidím to taky tak, tuty a ponorka vyšly do puntíku přesně jak jsem si představoval....ale z těch pilotních jsem taky ňákej rozpačitej....v hlavě vypadaly líp Leštěný 090 pouzdro s jednoduchou lunetou měli připomínat gondolu tryskového motoru, cifr a ručky jsou jasný a řemen měl odkazovat na anti-G obleky....ale prostě dohromady to ňák není ono. Ještě jsem přihodím pár domácích fotek těch "racingových"....mám z nich opravdu radost. Link to post Share on other sites
malbur Posted June 3, 2020 Report Share Posted June 3, 2020 Ten křivý ciferník a vostoky si ve skutečnosti nejsou zase tak cizí. V 80.-90. letech se vyráběly takové exportní modely pod značkou W&CM. Link to post Share on other sites
filltos Posted June 3, 2020 Report Share Posted June 3, 2020 Docela pěkný pouzdro, co to je zač? Nepřipadá mě jako nějaký z dnešní produkce. Link to post Share on other sites
malbur Posted June 3, 2020 Report Share Posted June 3, 2020 Řekl bych že běžné pouzdro sovětských komandirskych.https://www.ebay.com/itm/303585529704 Link to post Share on other sites
mkshort Posted June 4, 2020 Report Share Posted June 4, 2020 Klasicky cccp komadiry maji jine dynko, mensi, a mozna i mensi roztec stezejek. Sent from my iPhone using Tapatalk Link to post Share on other sites
malbur Posted June 4, 2020 Report Share Posted June 4, 2020 Aha, tak to sorry za mystifikaci. Dívám se, že podle téhle fotky jsou fakt ty "pilotky" oproti komandyrum masivnější. Link to post Share on other sites
morbo Posted June 7, 2020 Report Share Posted June 7, 2020 Souhlas, dobrej výběr. Link to post Share on other sites
5etter Posted June 7, 2020 Report Share Posted June 7, 2020 Amphibia, Victorinox, Šmigula Už jsem to nevydržel, musel jsem si sem skočit zazpívat. Link to post Share on other sites
morbo Posted June 7, 2020 Report Share Posted June 7, 2020 No tak teď už jenom vymyslet nějakou poudačku pro travexa až se bude vyptávat jak je ta kudla přichycená k posvátnému stromu. Link to post Share on other sites
travex Posted June 7, 2020 Author Report Share Posted June 7, 2020 5etter zneuctil lůno amfibismu. Link to post Share on other sites
Cukov Posted June 9, 2020 Report Share Posted June 9, 2020 A jsem navždy ztracen...5x Vostok vs. 4x Seiko. A furt mám pocit, že mám těch Vostoků málo Link to post Share on other sites
Recommended Posts