Cyber Odesláno 19. května 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. května 2009 Tady je můj kousek vibrografu. Na druhé fotce je detail snímače. Zjistil jsem, že různé mikrofonní vstupy mají různé napětí a ne vždy dostatečné, aby to spolehlivě fungovalo, tak jsem to vyřešil napájením z USB portu. Tím je zajištěno konstantní napájení při používání na různých PC a je vystaráno. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Neměl by někdo odvahu se pustit do manufakturní výroby, podobně jako třeba vznikají hodinkovice? Já bych o USB vibrograf za rozumnou cenu, s blbuvzdorným návodem zájem určitě měl. A myslím, že bych rozhodně nebyl sám. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stepino Odesláno 19. května 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. května 2009 ja to klidne vyleptam, napajim soucastky - aspon naplnim vecery, kdy nedelam neco s hodinkama, jen je otazka jak to dotahnout k dokonalosti. (pokud se maji vytvorit treba 3- 10 kusy tak je to v pohode) Ale myslim ze tu jsou schopnejsi a zkusenejsi bastliri nez ja. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cyber Odesláno 19. května 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. května 2009 ja to klidne vyleptam, napajim soucastky - aspon naplnim vecery, kdy nedelam neco s hodinkama, jen je otazka jak to dotahnout k dokonalosti. (pokud se maji vytvorit treba 3- 10 kusy tak je to v pohode) Ale myslim ze tu jsou schopnejsi a zkusenejsi bastliri nez ja. No mělo by to mýt blbuvzdornej boxík, a z něho kablík USB, a audio. Taky by bylo fajn, kdyby se hodinky daly testovat na více poloh. Takže nějaké upevnění. Našel jsem nějaký vibrografy v HongKongu s displayem, podsvícením, výstupem na tiskárnu, ale než to objednám, tak počkám, jestli se do toho někdo nepustí tady :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stepino Odesláno 19. května 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. května 2009 tak takhle "slozitej" ja osobne dohromady nedam. USB napajeni a vstup do PC pres 3,5 Jack je jasne, uchyceni se da teke vyresit, ostatni nemam paru. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Quasar007 Odesláno 19. května 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. května 2009 2 Cyber: na podobnou realizaci by to chtělo někoho kdo dělá s PIC atp., potom by šla realizovat i standalone verze s případným výstupem do PC. Šlo by to realizovat i skrze PC a jeho USB/RS232/případně jiný port a obslužný SW v PC co by zasílal informace kontroleru displaye. Myslím že už je to ale zbytečně komplikované řešení, s tím PIC by to ale mohlo být zajímavé. Stačilo by "jen" napsat obslužný prográmek..... a to už není jen o "bastlení na koleně"... PS: mohl by jsi zveřejnit informace o tom HongKongském "nalezenci"? případně do SZ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Miloš ZIkmund Odesláno 19. května 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. května 2009 jelikoz jsem porad bojoval s citlivosti zvukove karty v notebooku Dell D630 zkusil jsem koupit stavebnici linearniho zesilovace (pomoci OZ) nepatrne se uroven zvysila ale nic moc. Takze to budu muset zkusit vyresit pres jiny PC :-( Zapojeni pro zajemce dodam. Stepan EDIT: jeste dotaz ke snimacum, jakym zpusobem mate udelane spojeni mezi piezo snimacem a kovovou tyckou? pajeni? lepeni? Jen nepatrně jo? To snad není možný... Když do piezo zavadíš prstem, musí být slyšet kravál. A to mám do integrované zvukovky AC97 na VIA chipsetu - to znamená nejobyčejnější zvukový HW píchnuté toto: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Krokodýlek je na to naletovanej cínem. Jestli na piezo chceš kolmo tyčku, naletuj jí na mosaznou stranu. Pevné zvukovodné spojení, žejo. Ještě tedy přidám i to moje zapojení předzesilovače: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. A když nemáš v mikrofonní zdířce dost z těch pěti voltů, vezmi si bez obav 5v z USB. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stepino Odesláno 19. května 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. května 2009 jj pevne zvukove spojeni - na to jsem taky myslel a proto jsem si rikal ze je jedno jestli to lepim nebo pajim, jen u pajen i jsem se bal abych tepelne neznicil ten piezo prvek. prvni pokud byl s tim predzesilovacem dle tveho navrhu. podruhe jsem koupil stavebnici s OZ, 3 druhy(velikosti piezo) a presto nevalny vysledek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Miloš ZIkmund Odesláno 19. května 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. května 2009 Přemějšlím čím bych začal pátrat po příčině - máš alespoň nějaké minimální napětí mezi středovým kolíkem a zemí mikrofonního vstupu do zvukovky? Klasickej mikrofon v PC slyšíš? Máš mic volume na plný pecky? Já když bych zkusil vložit silnější zesilovač tak mi to urve repráky, tak nechápu jak se ti může úroveň zvýšit minimálně... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rmx Odesláno 19. května 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. května 2009 Pokud je problém s citlivostí snímače zkuste přepnout, v nastavení zvuku, zesílení mikrofonu. Docela mi to pomohlo. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dknespl Odesláno 21. srpna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. srpna 2009 Narazil jsem na hodinářské časové komparátory, samostatné ne k počítači, za docela rozmnou cenu na http://www.timegrapher.com/ Nejjednodušší za 329 EUR. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marfi Odesláno 21. srpna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. srpna 2009 možná by mohlo někoho zajímat toto http://www.10watches.com/apps/webstore/products/show/797536 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
little_w Odesláno 21. srpna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. srpna 2009 možná by mohlo někoho zajímat toto http://www.10watches.com/apps/webstore/products/show/797536 to vypada zajimave. docela bych uvital nejake prakticke zkusenosti, ma-li je nekdo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Miloš ZIkmund Odesláno 21. srpna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. srpna 2009 Píšou tam že to měří i rozkyv setrvačky... To by mě zajímalo jak to dělá. Ale nepíšou, jestli to umí měřit kromě mechanických hodinek taky quartzové. Kdyby to umělo, bylo by to pro opraváře zajímavější. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rmx Odesláno 21. srpna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. srpna 2009 Trochu OFF TOPIC. Na čem měříte (přístroji ) odběr u Quartz strojku? najít něco rychlýho a ne moc drahýho pod 20 ?A mi přijde jako utopie. Měl jsem pujčenej UNI-T, digital s aut. rozsahem v ceně kolem 2500,- a bylo to na prd. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rmx Odesláno 21. srpna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. srpna 2009 A když už jsme u těch odkazů tak nesmí chybět ani GREINER ale na ceník se nekoukejte Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Miloš ZIkmund Odesláno 22. srpna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. srpna 2009 Za prvé to musí být analogovej měřák s rychlou ručkou, žádnej digitál neukáže ty změny dost rychle. No a pak - jak říkáš, nejcitlivější dostupnej, žejo :-) Ale abych pravdu řek, nikdy jsem odběr měřit nepotřeboval. Fakt je že některý strašný šmejdy sežerou baterku za jedinej měsíc - tak to vezmu za fakt a doporučím Zahodit. Spíše se hodí vskutku se jen dozvědět, zdali elektronika vůbec nějaké pulzy dává. No a na to stačí něco co poslouchá elektromagnetické pole. Výborně mi slouží to co jsem si popsal tady: www.hodinyjbc.eu Taky na tohle maj výhodu nedoslýchaví s naslouchátkem. Ti si to přepnou ze zvuku do poslechu elmg. pole jediným tlačítkem a maj to. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
revue gt Odesláno 16. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. prosince 2009 Když už budou ty vánoce, nezůstal náhodou někomu doma ten VIBROGRAF co jste tu skládali ze součástek ve skříni a nevrátil se zpět raději ke svému vynikajicímu sluchu ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
revue gt Odesláno 17. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. prosince 2009 Když už budou ty vánoce, nezůstal náhodou někomu doma ten VIBROGRAF co jste tu skládali ze součástek ve skříni a nevrátil se zpět raději ke svému vynikajicímu sluchu ? Nic, ani za žádnou ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marfi Odesláno 17. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. prosince 2009 (upraveno) Nic, ani za žádnou ? Já jsem ho stavěl, ale neoživil. Nicméně mi dobře funguje piezoměnič připojený přímo do zvukovky. Z pokus to stojí. Upraveno 17. prosince 2009 uživatelem Marfi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
revue gt Odesláno 17. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. prosince 2009 Já jsem ho stavěl, ale neoživil. Nicméně mi dobře funguje piezoměnič připojený přímo do zvukovky. Z pokus to stojí. Jsem trochu mimo toho všeho, takové ty trochu nadstandartní součástky mi nic neříkají - piezoměnič ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se