Jump to content

Recommended Posts

Posted

Pro fandy JLC a vůbec pro fandy hodinek: klenotnictví Dušák chystá výstavu výrobků JLC (hodinek a atmosů), termín: 20. 11. až 8. 12. 2013.

Prosím návštěvníky - nebo přímo Dušáky .-), ať sem připíšou, co všechno je na výstavě k vidění, děkuju.

• 3 weeks later...
Posted

Včera jsem tam byl. Nic extra, co by připomínalo výstavu. Atmosů asi 7 ks a hodinek jedna skříňka, stejně jako u ostatních značek.

Posted

Bohužel. Nejpronikavějším prvkem "výstavy" je plakát nad vchodovými dveřmi. Vevnitř jak popisuješ; ale všechny kousky z výstavky aretované! V Mnichově u Meertze uvidíš vintážních atmosů víc, a to funkčních a průběžně a furt.

Dušák ani víc nenaskladnil běžnou prodejní nabídku, aspoň se mi zdálo. Jsem si tam tentokrát připadal jak u Šípkové Růženky, vpředu ochranka, vzadu dva prodavači, nikdo se ani nepohne; a to je před Vánocemi!

Celkově zklamání. - No co, před měsícem jsem si rochňal u JLC v (mini)butiku v Miláně, kde kompletní výběr hodinek umocňuje znalá, krásná a velice ochotná a milá obsluha .-)

Posted

Včera si u Dušáka pán zkoušel Zenithy, měl požadavek na nějaké lepší hodinky a povykládání o nich. Prodavač mu vykládal o kalibru El Primero a frekvenci 36000, pán si chválil, jak pěkně plynule běží sekundovka a prodavač mu říká, že běžná frekvence je 28000. Tak jsem mezi zuby procedil "a ještě 800" a na pánovi jsem obdivoval, jak pozná, jestli vteřinovka skočí za sekundu 8x nebo 10x. :-)

Ale zato v Carollinu jsem byl příjemně překvapený, že získali zastoupení A.Lange, naživo jsem je viděl poprvé v životě.

• 1 month later...
Guest JakubWatches
Posted

Prodavač mu vykládal o kalibru El Primero a frekvenci 36000, pán si chválil, jak pěkně plynule běží sekundovka a prodavač mu říká, že běžná frekvence je 28000. Tak jsem mezi zuby procedil "a ještě 800"

To bylo spis na rychly matny ale i presto postrehnutelny vytlem.

• 5 months later...
  • 5 months later...
Posted

Tak dnes jsem byl u Dušáku jen na čumendu na Zenithy, a jak píšete žádnou výstavu JLC jsem nezaregistroval. S tou frekvencí by mě to taky zajímalo. Předpokládám, že čím vetší frekvence kmitů, tím lepší přesnost a plynulost chodu, ale asi i vyšší nároky na zpracování součástek a rychlejší opotřebení.

Posted

Tak dnes jsem byl u Dušáku jen na čumendu na Zenithy, a jak píšete žádnou výstavu JLC jsem nezaregistroval. S tou frekvencí by mě to taky zajímalo. Předpokládám, že čím vetší frekvence kmitů, tím lepší přesnost a plynulost chodu, ale asi i vyšší nároky na zpracování součástek a rychlejší opotřebení.

Možná to bude tím že to bylo minulý rok :)

• 8 months later...
Posted

Neplatí, že čím vyšší frekvence, tím přesnější chod?

Ahoj, o frekvenci jsem v dalších čtených vláknech nic nenašel, tak se s dotazem kolegy přidám. díky za odpověď. (nebo Johny, jestli už Ti za rok někdo odpověděl mimo, dopiš, jak to je - díky)

Posted

Neplatí, že čím vyšší frekvence, tím přesnější chod?

Ono záleží i na dalších věcech a některé hodinky s 18000 mi jdou přesněji než ty 28800 :) a někdo má zase raději "poskakování" vteřinovky, než plynulý chod.