Tejpek Posted November 5, 2013 Report Posted November 5, 2013 Dobrý den,chtěl bych poprosit s výběrem hodinek. Nyní mám http://www.watchshop.com/mens-casio-g-shock-waveceptor-alarm-chronograph-watch-awg-m100a-1aer-p99945636.html a jsem relativně spokojený.Ale co mi vadí : - Rád bych používal hodinky jako alarm, ale tyto pípaj hrozně potichu, takže mě to nemusí vzbudit. Také si mohu nastavit 4 alarmy, ale na jeden den, ne např. pondělí 6:00, úterý 7:00..- Stopky omezený na 1 hodinu -Rád bych zůstal u kombinace ručičky/displej- ideálně rádio, ale nemusí být- solár musí být, nechci pořád řešit prázdnou baterku.- vodotěsnost (nepotápím se) Existujou vůbec takový hodinky? Díky za tipy a postřehy
ggrand Posted November 5, 2013 Report Posted November 5, 2013 Neznám takové. Když pominu solár+radio, tak mi vyjdou nějaké Timexy(čisté digi), ale už přesně nevím, které měly budík na přesný den v týdnu,ale není problém nastavit každý budík jinak a jen zapínat/vypínat podle potřeby. Všechny budíky u Timexu jsou snooze.
Tejpek Posted November 5, 2013 Author Report Posted November 5, 2013 (edited) To je škoda Stím buzením každý den jiný čas naprosto nechápu, vždyť to je otázka pouze SW Stím zapínáním/vypínáním podle potřeby je taky řešení, ale kdo na to má pořád myslet, že jo... Edited November 5, 2013 by Tejpek
ggrand Posted November 5, 2013 Report Posted November 5, 2013 Bohužel. Už jsem vzdal hledání dokonalých digitálek a to jsem ani nehledal anadigi, tam je výběr ještě užší. Ale obecně, pokud chceš hlasitější budík, zapomeň na gshock, ty jsou tiché.Ještě mě napadá, že dost možná by byl nej na takovéto buzení mobil. Blbé tohle říkat na hodinkovém fóru, ale je to tak.
Tejpek Posted November 5, 2013 Author Report Posted November 5, 2013 (edited) Tak to vypadá, že si nechám aktuální hodinky a jako budík budu stále používat mobil.. Buzení hodinkama mě napadlo, že je ani nesundávám, takže je mám pořád u sebe.. Takhle člověk musí pořád myslet na mobil, aby ho nenechal v jiný místnosti, v bundě, atd... Je dost zarážející, že podobné funkce nemají ani 3x dražší hodinky Edited November 5, 2013 by Tejpek
VojtaB Posted November 11, 2013 Report Posted November 11, 2013 Některé G-shocky mají místo pípání vibrace. Já třeba hodně dlouho nosil tyhle http://www.casio.com/products/archive/Watches/G-Shock/G7500-1V/ , které místo pípání vibrují a vzbudily mě vždycky na první pokus (šly tam nastavit tuším 4 budíky, ale ne každý na jiný den).Baterie jim vydrží 5 let, takže to by možná mohla být trochu kompenzace za solar (třeba tyhle ho mají a vibration alarm taky http://www.casio.com/products/archive/Watches/G-Shock/GW400J-1/), vodotěsné jsou taky, ale bohužel nejsou ana-digi. Nevím, jestli se vůbec s vibračním alarmem nějaké dělají..
ggrand Posted November 11, 2013 Report Posted November 11, 2013 (edited) A opět je vidět ta debilita Casia oproti Timexu. Casio - vyber si buď vibrace nebo pípání(při nastavování budíku). Timex - není problém, můžeš mít zaráz pípání s vibracema. Škoda jen, že Timex nemá takový design a kvalitu provedení jako Casio. Aspoň to zohledňuje cena Timexů.Jinak jsou Silencery (GW-400) těžko dneska sehnatelné. Měly prý slabé vibrace. Dnes mají vibrace např. baterkáče GD-350.Edit: Když jsem se o vibrační géčka zajímal, našel velmi kvalitní příspěvěk : odkaz Edited November 11, 2013 by ggrand
VojtaB Posted November 11, 2013 Report Posted November 11, 2013 Na GD-350 jsem chtěl odkázat taky Nemají sice solar, ale jinak umí to samé, jako ty G7500 a vypadají myslím ještě líp. Kdybych chtěl nějaké univerzální hodinky, které by mě spolehlivě vzbudily, určitě bych šel do nich. A s tím pípáním nebo vibracema máš pravdu. Nicméně je otázka, jestli je to nevýhoda, já bych stejně vždycky preferoval vibrace, protože teď mám GA-110 a to pípání skoro neslyším, ani když jsem vzhůru. Nedovedu si představit, že bych to měl používat jako budík..
VojtaB Posted November 11, 2013 Report Posted November 11, 2013 Edit: Když jsem se o vibrační géčka zajímal, našel velmi kvalitní příspěvěk : odkaz Zajímavý srovnání. Ale taky koukám, že to jsou samý digitálky. Nevíš, proč se nedávají vibrace do ana-digi hodinek?
Recommended Posts