Jump to content

Recommended Posts

Posted

Nedávno som absolvoval ročnú prehliadku a keďže potrebujem nové okuliare, môžete mi prosim poradiť, resp. čo nosíte/značka, farba skiel/? Predstavujem si rám z bieleho kovu, tmavnúce sklá, farbu odtieňa ešte zvažujem, ale mali by byť vhodné aj do auta. Ďakujem

Posted

Do auta na rizeni v noci je dulezita antireflexni uprava ci jak se to jmenuje, optik mi to doporucil a rekl bych, ze je to uzitecny. Jen si nejsem jistej, jestli bude mozny k tomu mit i skla zabarvovaci.

Ja mam cerny plastovy bryle od Prady a jsem s nimi maximalne spokojenej, nastesti jsou slaboucky 0,25 a 0,5 tak je nosim spis jako modni doplnek nez jako nutnost wink.gif

Posted

Do auta na rizeni v noci je dulezita antireflexni uprava ci jak se to jmenuje, optik mi to doporucil a rekl bych, ze je to uzitecny. Jen si nejsem jistej, jestli bude mozny k tomu mit i skla zabarvovaci.

Bez problémů, pokud vím tak v plastu i v minerálu.

Bez antireflexu NEBRAT!!! Nedá se přes to koukat (bez antireflexu), je to rozdíl jako prase.

...říká dlouholetý brejlovec...

Posted

pouzivam tzv vysokoindexy neco mezi sklem a plastem, proste jsou tenkych i pri mejch dioptriich

Posted

Antireflex mám aj na terajších okuliaroch. Pred 12 rokmi som mal sklá Heliovary v hnedom, neskoršie Fotogray v sivom odtieni, a posledných 7 rokov len čisté s antireflexom. Momentálne sa vyrábajú nové druhy a v každej optike radia iné. Pre vodičov na nete doporučujú antireflex s polarizačným filtrom. S tým nemám skúsenosti. Aj farbu mi radia rôzne. Upozorňujem že mám 3 dioptrie do diaľky a pracujem aj šoférujem aj v noci.

Posted

Polarizační skla mám v Ray-Ban a jde o to, ze kdyz stojíte za autem tak skla auta pred vámi se vůbec nelesknou a neházejí stíny, ale vy skrz ně většinou v pohode vidíte. Jinak v tom žádnou výhodu nevidim, jen mě štve že dnes už Ray-Ban nedává skla skleněné, ale plastové....

Posted

ano bohužel Ray-Ban už dělá jen plast. skla, rámky nebyly nikdy žádná sláva, ale teď ta skla nejsou to co bývala. Sám nosím Joop! samozabarvující skla s antireflexem.

Posted

mám tvrzené plastové vysokoindexové samozatmavovací (Transitions) s antireflexem vrtané bez obrouček

Zatím spokojenost.

Akorát rychlost samozatmavení je závislá na teplotě: v zimě tmavnou snad až na 80%, v létě asi jen na 60%, což je blbé. Ale jinak OK (až na cenu, dal jsem za to přes 9k Kč)

Posted

samozabarvovaci uz nejak nechci, porad sem videl jak za sera, uvazuji o sportovnich dioptrickych, tim padem i slunecnich,ale zatim nevim jakej model

Posted

Ray-Ban sice už klasické kolekce nedelá se skleněnými skli, ale asi před týdnem jsem si nechal dovést z USA klasické Ray-Ban pilotky které jsou už asi 20 let pořád stejné a ty mají klasické zelené pilotní skleněná skla, které mi jsou mnohem pohodlnější než ty nové polariznační modely apod.

Posted

2 Ypo jo ale to nejsou jak já říkám pravé RB origoš byly USA a ta kvalita skel je dost rozdílná. Já bohužel sluneční brýle nenosím neboť nosím dioptrické, ale manželce jsem, když jsme se poznali koupil RB a od té doby nenosí nic jiného. Takže mám možnost porovnat, ale i tak jsou RB opravdu dobré brýle.

Posted

2 Ypo  jo ale to nejsou jak já říkám  pravé RB  origoš byly USA  a ta kvalita skel je dost rozdílná. Já bohužel sluneční brýle nenosím neboť nosím dioptrické, ale manželce jsem, když jsme se poznali koupil RB a od té doby nenosí nic jiného. Takže mám možnost porovnat, ale i tak jsou RB opravdu dobré brýle.

Je velký rozdíl mezi sklama v Ray-Ban, klasické MADE IN USA byli Bausch & Lomb a nynější MADE IN ITALY produkce jsou Luxotica. Jak jsem už psal nechal jsem si dovézt klasické pilotky z USA a nejde to srovnávat s novými modeli co jinak nosim...

Posted

panove mohl bych se optat na cenu tech tagheueru, alespon cca, jelikoz vypadaji pekne tak si musim udelat i financni predstavu

diky

Posted

panove mohl bych se optat na cenu tech tagheueru, alespon cca, jelikoz vypadaji pekne tak si musim udelat i financni predstavu

diky

Ty obroučky se prodávají(ly) asi za 10 tis., ale zatím nejlepší brýle co jsem kdy měl. Používám je i na sport, jsou lehké, ale přitom pevné, nožíčky jsou pogumovaná titanová pera, která vůbec neztrácí na pružnosti a přítlaku. Samotné obroučky jsou z jednoho kusu (také titan). Mám je cca 2 roky a chovají se stejně jako když byly nové.

Posted

Ty tagy jsou pěkné, ale... Pro mě je to značka, co dělá hodinky a do brýlí bych nešel... Nějakej čas jsem nosil Eschenbach TitanFlex& to byly asi nej brýle, co jsem kdy měl. Podívej se na ně v nějaké optice, kvalitativně je to opravdu top. Akorát cena - počítej min. se 7Kk, a to za ty ošklivější modely. Do toho bch rozhodně doporučoval akrylatový skla, na ty můžeš šlápnout a nic se jim nestane. Suma cca. 14K, ale budou za to super brýle. Vydržej šlápnutí a na nožičce bez nadsázky uděláš uzel. Akorát ho nesmíš moc utahovat wink.gif

Teď nosím černý plast, záležitost vzhledu, brousim si zuby na nějaký brýle (opět plast) od Starka, a to se bohužel v titanu nedělá...

Edit: hm, ne akrylatovy, polykarbonatovy jsem samozrejme myslel wink.gif