Jump to content

Recommended Posts

Posted

Zdravím všechny, mám prosbu, prováděl jsem generální úklid a našel jsem tyto hodinky : Slava i se strojkem ( foto) a mě neznámé, když jsem ty neznámé otevřel, strojek má být ZIM 15 kamenů. Zajímalo by mě, zda někdo z fóra zna tyto hodinky a jejich historii, oboje mají též vyraženo na boku Au 10.

Děkuji

Posted

Druhe jsou upominkove k nejakemu vyroci v armade resp paraganu, treba nekdo bude vedet vic.

Jéžišmarjá, 30. výročí ukončení " Velké vlastenecké války ". Paragáni tam teda taky byli. Sporadicky.

Posted

niesom si isty ci ide o paraganov,.... mne osobne to pripomina jednu dost proflaklu fotografiu ruskeho dostojnika veliaceho utok, pogoglim a skusim ju sem dat smile.gif

Posted

Hodinky s vojákem jsou ke 30. výročí vítězství nad fašismem (...dobytí a zotročení půlky Evropy, ehm...).

Ty Slavy mají přinejmenším dost dobrý strojek, mám takové už 25 let. Nedávno dostaly nové pouzdro a stále slouží.

Posted

Ještě obrázek strojku u druhých hodinek, mimochodem, bezpečně vím, že nebyly posledních 20 let v chodu, již týden je nosím, stačilo natáhnout a odhadem se předchází o cca 1 minutu/24h.

Posted
Pochopitelně předohou motivu na ciferníku byla ta známá fotografie z Velké vlastnecké války.
Posted

Líbí se mi ty s motivem olympiády v Moskvě. Takové sbírám.

Máte-li doma někdo podobné, rád vám od nich pomohu za nějaký ten peníz či jiné hodinky wink.gif

Posted

no to se tedy stidim, clovek nechce rict pitomost a rekne jeste vetsi do oci bijici O:-) ...ta fotka z Vlastenecke mne vubec nenapadla :-) nakonec pravda, ze co dulezitejsiho nez konec valky by se moh slavit ..ach jo :-)

Posted

Ještě obrázek strojku u druhých hodinek, mimochodem, bezpečně vím, že nebyly posledních 20 let v chodu, již týden je nosím, stačilo natáhnout a odhadem se předchází o cca 1 minutu/24h.

Strojky vypadají zachovale a hodinky také, myslím,že je škoda je nosit jen tak. Výjimku bych udělal vždy na zahájení LOH a 9. května, to bych je určitě vyvenčil smile.gif