greenhorn Posted April 28, 2007 Report Posted April 28, 2007 Zdravím všechny, mám prosbu, prováděl jsem generální úklid a našel jsem tyto hodinky : Slava i se strojkem ( foto) a mě neznámé, když jsem ty neznámé otevřel, strojek má být ZIM 15 kamenů. Zajímalo by mě, zda někdo z fóra zna tyto hodinky a jejich historii, oboje mají též vyraženo na boku Au 10. Děkuji
Jindra Posted April 28, 2007 Report Posted April 28, 2007 je to varianta kalibru 2427 bez samonatahu, mam ho v automatech v supliku. viz http://www.christophlorenz.de/watch/moveme.../slava_2414.php Prvni jsou hodinky k propagaci olympiady v Moskve, s obdobnym tematem vyrabelo nekolik ruskych znacek. Druhe jsou upominkove k nejakemu vyroci v armade resp paraganu, treba nekdo bude vedet vic.
mechano Posted April 29, 2007 Report Posted April 29, 2007 Druhe jsou upominkove k nejakemu vyroci v armade resp paraganu, treba nekdo bude vedet vic. Jéžišmarjá, 30. výročí ukončení " Velké vlastenecké války ". Paragáni tam teda taky byli. Sporadicky.
cali Posted April 29, 2007 Report Posted April 29, 2007 niesom si isty ci ide o paraganov,.... mne osobne to pripomina jednu dost proflaklu fotografiu ruskeho dostojnika veliaceho utok, pogoglim a skusim ju sem dat
gandalf Posted April 29, 2007 Report Posted April 29, 2007 Pochopitelně předohou motivu na ciferníku byla ta známá fotografie z Velké vlastnecké války.
dubraro Posted April 29, 2007 Report Posted April 29, 2007 Hodinky s vojákem jsou ke 30. výročí vítězství nad fašismem (...dobytí a zotročení půlky Evropy, ehm...). Ty Slavy mají přinejmenším dost dobrý strojek, mám takové už 25 let. Nedávno dostaly nové pouzdro a stále slouží.
greenhorn Posted April 29, 2007 Author Report Posted April 29, 2007 Ještě obrázek strojku u druhých hodinek, mimochodem, bezpečně vím, že nebyly posledních 20 let v chodu, již týden je nosím, stačilo natáhnout a odhadem se předchází o cca 1 minutu/24h.
Jeremy Posted April 29, 2007 Report Posted April 29, 2007 Pochopitelně předohou motivu na ciferníku byla ta známá fotografie z Velké vlastnecké války.
NIGHTinGALE Posted April 29, 2007 Report Posted April 29, 2007 Líbí se mi ty s motivem olympiády v Moskvě. Takové sbírám. Máte-li doma někdo podobné, rád vám od nich pomohu za nějaký ten peníz či jiné hodinky
Jindra Posted April 29, 2007 Report Posted April 29, 2007 no to se tedy stidim, clovek nechce rict pitomost a rekne jeste vetsi do oci bijici O:-) ...ta fotka z Vlastenecke mne vubec nenapadla :-) nakonec pravda, ze co dulezitejsiho nez konec valky by se moh slavit ..ach jo :-)
31682 Posted April 29, 2007 Report Posted April 29, 2007 Ještě obrázek strojku u druhých hodinek, mimochodem, bezpečně vím, že nebyly posledních 20 let v chodu, již týden je nosím, stačilo natáhnout a odhadem se předchází o cca 1 minutu/24h. Strojky vypadají zachovale a hodinky také, myslím,že je škoda je nosit jen tak. Výjimku bych udělal vždy na zahájení LOH a 9. května, to bych je určitě vyvenčil
Recommended Posts