Přejít na obsah

Seiko SARX


misoo

Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 358
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Jsem si pustil video na YT, kde člověk srovnává SARB a SARX. Moc se mi ty SARX líbí. Úplně jinej styl než moje 007, ale bral bych je. Jen je škoda, že nemají lumi. V tom videu to zmiňuje, že SARBy lumí mají, na rozdíl od SARX. A vtipný je, že ten týpek to u těch SARB zmiňuje jako nedostatek, že to tam je. Tak k obleku je to asi jedno, ale já potřebuju taky něco k pyžamu.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No já nevím. Tyhle Sarxy jsem naživo v ruce neměl, ale Sarby mám. Všichni tvrdí, že Sarxy jsou minimálně o level výš a nemám důvod jim nevěřit. Oproti Sarbům mají super AR, diashield, preciznější zpracování. Na druhou stranu mi přijde, že určité věci hovoří, alespoň z mého pohledu, pro Sarby. Protože mám menší zápěstí a Sarby používám výhradně jako společenské hodinky buď k obleku nebo k lepšímu oblečení, přijde mi velikost 38 vůči 40 mnohem praktičtější a vhodnější. Lumi na ručičkách a indexech beru také jako plus, navíc mi přijde, že vzhledem k implantaci bílé linky a lumi na ručky vypadají Sarby mnohem propracovaněji než "obyčejné" ručky a indexy na Sarxech, ale to je věc názoru. Mně osobně se moc líbí, že díky tomu při pohledu na ciferník za světla pod určitým úhlem je právě vidět tyto světlé doplňky v dokonalé harmonii (majitelé vědí), což Sarxy neumí a světlé Sarby taky ne. Navíc i vteřinovka ve tvaru jehly je nápaditější. No a v neposlední řadě hraje pro Sarby i cena, která je skoro o polovinu nižší. Když vezmu v potaz, že se jedná o podobné hodinky, stejný strojek, safír, stejná WR a viz. výše uvedené plusy a mínusy obou modelů, tak mi prostě Sarby pořád přijdou jako vhodnější volba.

Ale jak píšu výš,jsem trochu zaujatý, mám Sarby moc rád a veškeré preference jsem přizpůsobil svým potřebám, takže se jedná pouze o můj zkreslený názor, který nikomu nepodsouvám.

Upraveno uživatelem karel hb
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

SARBy jsem taky zvažoval, ale nakonec jsem se dokopal do vod SARXů a rozhodně nelituji.

 

Výtka ke stojovně je oprávněná. Oboje hodinky používají stejný kalibr a SARXy by si zasloužily něco lepšího, protože zbytek hodinek je naprosto někde jinde než SARB.

 

Jak už tu padlo, Diashield, který opravdu funguje a můj kus po 10 měsících kanclování nemá na spodní straně spony ani škrábanec. Ve stejných podmínkách používané pětky jsou doškrábané až běda. Neskutečný antireflex na skle je taky věc, nad kterou člověk tají dech i po mnoha letech používání. Občas prostě člověk ani nevnímá, že by nějaké sklo na hodinkách bylo. Dalším bodem je ciferník, protože SARXy vypadají v 90 % případů, jako černé hodinky. Na přímém slunci nebo pod silným osvětlením se ukáže nádherně hnědý sunburst, který svým sporadickým výskytem dodává hodinkám šťávu. No a nakonec je tu pouzdro a tah, které jsou prostě světelné roky před SARBy... Chybějící lumi je daň, kterou bych kdykoliv rád zaplatil i u GS. Lumi výplň narušuje eleganci hodinek a k oblekovkám se už naprosto nehodí. Ostatně jako čistokrevné oblekovky se nehodí ani jedny :-) 

 

SARBy i SARXy se často označují jako baby GS, ale upřímně SARBy jsou spíše dospělácké pětky. Dokud byly k sehnání nové kolem 8000 Kč, tak to byly za ty groše parádní hodinky. Sám jsem po nich pokukoval, ale nakonec jsem se plácl přes kapsu a rozhodně nelituji koupě SARXů.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...
  • po 4 týdnech...
  • po měsíci...

Ahoj, máte někdo (nebo vidělí jste naživo najednou) SARX033 a 035? Já mám bílé 033 a nosí se super, pokukuju po černých, a zajímalo by mě, jestli ta černá hází nějaký sunburst nebo tak, nebo zda to je taková lesklá "klavírní černá" nebo spíš barva a textura blízká Urushi cifrům? Fotek jsem viděl spoustu, ale není to úplně jednoznačný. Pro srovnání - měl jsem na ruce černý SARBy a tam mi to přišlo hodně strohý.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám oboje zmíněné a SARX033 (bílé) jsou podle mého vkusu půvabnější, dostředný sunburst tomu cifru dodává na "wow" efektu.

 

Oproti tomu mají SARX035 lesklý černý povrch, bez jakýchkoli záhybů (ani po obvodu), žádná textura na něm není vůbec (resp. téměř vůbec - pouze na přímém slunci se vyjeví dostředný téměř neznatelný sunburst). Odráží se v něm ručičky a černá plocha je až hypnotizující, má hloubku, byť se neprojevuje jako černé zrcadlo. Oproti bílým jsou černé spíš decentnější. Co bych teda ale v každém případě zmínil, že je oproti bílým musím neustále utírat. Na sklíčku je vidět úplně každá droboučká šmouha, tečka, otisk prstů a tak. 

Upraveno uživatelem danbrown
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...
  • po měsících...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...