Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ahoj,

taťka má Longines master collection lehce přes rok a teď se mu najednou nenulovali hodinky přesně do dvanáctky, ale cca. do +1s po směru hodinových ručiček a už se to tam nuluje pokaždé. Jsou koupeny ve Švýcarsku a mají dvouletou mezinárodní záruku. Nevíte, ke komu to v Čechách dát? Hanák v Brně? Vyhovala by mi Praha. 

Díky za rady!

Posted (edited)

zkusil bych Hodinářství Bechyně, snad už je u nich po tom incidentu z minulého týdne vše ok. Případně Dušák.

Edited by Frostie
Posted

Zkusil bych si pohrát s různými kombinacemi chrono tlačítek dohromady v různých polohách korunky. Tohle se dá nastavit - bývá to v návodu. Buď něco přeskočilo a nebo omylem nastala konfigurace posunu.

Posted

Zkusil bych si pohrát s různými kombinacemi chrono tlačítek dohromady v různých polohách korunky. Tohle se dá nastavit - bývá to v návodu. Buď něco přeskočilo a nebo omylem nastala konfigurace posunu.

nebo se nějakým nárazem protočila ručka na ose..

Posted

Jo, to že se dá rovnat vteřinovka u stopek vím, že jde u bateriových hodinek, ale u automatů jsem to netušil. Ani v tom návodu bohužel o tomto zmínka není. 

Posted

u automatu to tlacitkama nepostelujes. Nevim co je v tech Longines za stroj, z ceho vychazi. Nicmene nic jineho nez odborny servis to nevyresi, posunem rucky to nebejva.

Posted

Ahoj, u automatu to skutečně nebude možné seřídit tlačítky jako u Quartzu. Jak ti psal Seamaster, záleží co to je za stroj. Může bejt jen problém s nečistotou v tlačítku, nebo něco podobného. Uvolněná ručka to nejspíš nebude.

Posted

valjoux: Tam je napsáno tak akorát kde byly koupeny, ne? Pokud teda Longines nepřidává sešitek všech AD na celym světě, k tomu záručáku:)

Doporučuju Dušáka, se servisem tam mám jenom dobrý zkušenosti.

Posted

valjoux: Tam je napsáno tak akorát kde byly koupeny, ne? Pokud teda Longines nepřidává sešitek všech AD na celym světě, k tomu záručáku:)

Doporučuju Dušáka, se servisem tam mám jenom dobrý zkušenosti.

No nevím ale tato značka by měla uvádět kde po světě mají odborný servis. Jiné mnohem horší značky to uvádějí.