Jump to content

Omega Seamaster Diver 300 m - problém

Recommended Posts

Posted

Ahoj,

dnes jsem měl první problém s Omegami. Hodinky nešly cca. 7 dní.. Dnes jsem je chtěl seřídit a jako vždy jsem začal na 1. pozici korunky nastavovat datum... a ejhle! Datumovka se snažila přeskočit, ale marně   :eek:

Neměl jsem čas to řešit, tak jsem datum nastavil při 2. pozici korunky spolu s hodinami - několikrát jsem musel projet půlnocí - to se datum točí. Zkusil jsem to tedy znovu přes 1. pozici korunky a zase nic...  :helpsmilie:

Wo co go??   :wallbash:   Stalo se někdy někomu něco takového?

Posted

A četl jsi návod? Tam je uvedeno nenastavovat datum mezi 10 večer a 2 ráno.

Četl. Nešlo to ani v jakoukoli jinou hodinu. Ale díky.

Posted

Dej pozici na nastavení času a toč s ní tak 100x. Pak zkus dát na pozici datum a uvidíš, že to půjde.

Zkusím. Děkuji za radu. Dám potom vědět.

Posted (edited)

Zkusím. Děkuji za radu. Dám potom vědět.

To točení jsem samozřejmě myslel korunkou  (ty otáčky) jak budeš na pozici nastavení času - prostě projeď několikrát ručičkama jedním směrem a pak se vrať na datum a zkoušej, jestli to bude ok. Uvidíš, že bude.

Edited by Peta-Biker
Posted

Ahoj kolegové,

tak konečně jsem se dostal k tomu, že posun datumovky vyzkouším a ono to už funguje normálně. Jsem samozřejmě rád, ale může mi to někdo vysvětlit? Je to opravdu běžné a má na to vliv i to, že hodinky delší dobu netikaly? 

Posted

Ahoj, každým automatickým hodinkám se doporučuje , aby tikaly, nedochází právě k tomu ...co popisuješ, chce to hold watchwinder...pokud je nenosíš, nebo jdi do Quartzu..:)tam nic nehrozí..