Wrch Posted November 14, 2013 Report Posted November 14, 2013 Ahoj, dnes jsem měl první problém s Omegami. Hodinky nešly cca. 7 dní.. Dnes jsem je chtěl seřídit a jako vždy jsem začal na 1. pozici korunky nastavovat datum... a ejhle! Datumovka se snažila přeskočit, ale marně Neměl jsem čas to řešit, tak jsem datum nastavil při 2. pozici korunky spolu s hodinami - několikrát jsem musel projet půlnocí - to se datum točí. Zkusil jsem to tedy znovu přes 1. pozici korunky a zase nic... Wo co go?? Stalo se někdy někomu něco takového?
Jakubisko Posted November 14, 2013 Report Posted November 14, 2013 A četl jsi návod? Tam je uvedeno nenastavovat datum mezi 10 večer a 2 ráno.
Peta-Biker Posted November 14, 2013 Report Posted November 14, 2013 Dej pozici na nastavení času a toč s ní tak 100x. Pak zkus dát na pozici datum a uvidíš, že to půjde.
Wrch Posted November 14, 2013 Author Report Posted November 14, 2013 A četl jsi návod? Tam je uvedeno nenastavovat datum mezi 10 večer a 2 ráno.Četl. Nešlo to ani v jakoukoli jinou hodinu. Ale díky.
Wrch Posted November 14, 2013 Author Report Posted November 14, 2013 Dej pozici na nastavení času a toč s ní tak 100x. Pak zkus dát na pozici datum a uvidíš, že to půjde. Zkusím. Děkuji za radu. Dám potom vědět.
Peta-Biker Posted November 14, 2013 Report Posted November 14, 2013 (edited) Zkusím. Děkuji za radu. Dám potom vědět.To točení jsem samozřejmě myslel korunkou (ty otáčky) jak budeš na pozici nastavení času - prostě projeď několikrát ručičkama jedním směrem a pak se vrať na datum a zkoušej, jestli to bude ok. Uvidíš, že bude. Edited November 14, 2013 by Peta-Biker
Wrch Posted November 17, 2013 Author Report Posted November 17, 2013 Ahoj kolegové, tak konečně jsem se dostal k tomu, že posun datumovky vyzkouším a ono to už funguje normálně. Jsem samozřejmě rád, ale může mi to někdo vysvětlit? Je to opravdu běžné a má na to vliv i to, že hodinky delší dobu netikaly?
rekib1 Posted November 17, 2013 Report Posted November 17, 2013 Ahoj, každým automatickým hodinkám se doporučuje , aby tikaly, nedochází právě k tomu ...co popisuješ, chce to hold watchwinder...pokud je nenosíš, nebo jdi do Quartzu..:)tam nic nehrozí..
Recommended Posts