Přejít na obsah

Kdo má jaké Grand Seiko


financ

Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 3,8tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

V 15. 7. 2020 v 20:50, wawrik napsal:

Kámo, švajčiarske značky na teba! Aby si si vážil, čo máš :D

Ale, na druhej strane, pekne rozprávaš o sloníkovi :D

Někde jsem tu psal, jak jsem reklamoval polárky u Dušáků. Groteska!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 21. 7. 2020 v 11:04, dr.sphinx napsal:

 @Teatime - fakt to vypadá, že to máš nepromáčknutý :) Mimochodem - samozřejmě jen pokud to sem chceš dávat - nemusel jsi tam při uplatňování záruky řešit nějakou prapodivnou peripetii?

Reklamoval jsem minutový čítač stopek. Na samém počátku ledna.

A když už, zmínil jsem i malinké smítko na ciferníku, které tam bylo od začátku a ani mne nerušilo. Servisák Koscomu se s tím vůbec nedrbal, psal „vada ciferníku“ a trval si na ní!

A když už, přidal jsem i tu škvíru mezi čtvrtým a pátým indexem, co je na všech chronech, jež jsme měli v ruce (celé nízké jednotky kusů).

Za necelý měsíc a půl volal z Koscomu empatický pán se zprávou, že v Japonsku hodinky otevřeli, zjistili, že mají stržený závit, nebyly by s tímto pouzdrem vodotěsné, za nové mám zaplatit 3.800 EUR (pokud se pamatuju správně, byl sem trochu v šoku). Zopakovali jsme si, že jsem kupoval nové, u AD a rozloučili se s tím, že uvidíme.

Ještě tu noc jsem dostal zprávu, že došlo k chybě v číslech hodinek, že najdou řešení.

Že je našli, jsem věděl až na samém konci, s převzetím hodinek z opravy.

V půlce března jsem měl hodinky na cestě z Japonska.

28. května je z německého Seika vrátili do Japonska – nespokojeni s opravou, detaily neznámé.

Přes japonského prodejce jsem nakonec zjistil, že kvůli neodstraněné mezeře na GMT devítce – on od Němců získal to foto se žlutě zakroužkovanou mezerou.

Výměna vnitřní lunety („Replacement of dial holding ring“), přetěsnění.

Kdybych při zadávání reklamace nebyl potměšilej, mohl jsem je mít zpátky dřív! :)

 

Tak, co si o tom myslet?

Asi je lépe mít servisní síť vybudovanou dobře, než ji mít rychle.

Stejně mám pocit, že jsou-li prostoje a přehmaty, dodavatel se má přetrhnout, aby zákazníka ukonejšil.

Japonec má třeba pocit: vydělal na tom, má nový pouzdro, může bejt spokojenej.

A třeba to jen moc řešim, takhle to vyšlo, svět se točí dál.

 

Chvílema mě to začíná zase bavit – mám je teď zasloužený. A bez mezery. Teď sou prostě dokonalý.

Dva týdny už ležej v šuplíku, každý den je vyndám a pokochám se, občas si je nechám na stole a zírám průběžně. Už mne svrbí ruka, už bych je nasadil. Ale výše nastíněná patálie mi vzala kus nadšení a přehodnocuju vhodnost té krásy pro můj životní styl. Čtrnáct dní se překlápím sem tam. Nechám rozhodnout Boží súd – sloník půjde do inzerce za nepodbízivou cenu a uvidíme. Těším se, že se neprodaj. Nevím, co s nimi, když se neprodaj. Když se prodaj, budu smutnej. Etc., etc., etc.

 

Lučím se s heslem: Koscom über alles a Vojta zvlášť! Díky!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podle toho, jak to píšeš mi to případá v pohodě. Napsali, že najdou řešení a našli. V rámci Seiko sítě provedli i "kontrolu kvality" opravy a nedostatek taky vyřešili a nakonec všechny závady odstranili. Já bych byl spokojený. 

Upraveno uživatelem xbraj19
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dakujem za story.
Ako som hned vtedy pisal, ze som rad, ze GS sa vie postarat...tak by bolo zaujimave, co zmrvili priamo vo fabrike, ked nasledne hodinky vratili opätovne z Nemecka. Ale ta interna kontrola kvality opravy ma fakt prekvapila. Kebyze ide o doktora, nepochybne to nezachytia, pridu mu s nejakou dalsou chybou, znovu reklamuje a trvalo by to rok 🙂 
No a potom, su to len kecy, ze moje hodinky bude servisovat XY-san, ktory ich skladal? Ci to cele je len prupovidka?

Zaroven je to z mojho pohladu nevyhoda GS a specialnych verzii, ze hodinky musia ist do Japonska. Na druhej strane, ja som mal 8L35 v Prazskom hodinarstvi mozno 4 mesiace...ale je pravda, ze byt bez oblubenych hodiniek polovicu roka je blbe.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 1 hodinou, EpsteinBarr napsal:

ja som mal 8L35 v Prazskom hodinarstvi

Se pak nediv.

Jiank je to skrze častou nutnost zaslání do JP velká bída GS - panské manýry ( (c) instant) by jim šly, ale normální servisní síť už ne.

@Teatime: Dík za podrobnosti. Chyba v číslech hodinek - mno. Hlavně, že to dobře dopadlo. Že řešili nadvakrát mezeru na GMT 9 a dokonce ji zřejmě vyřešili  - navíc po interním upozornění - je příjemné překvapení, třeba se blýská na časy (tuhle frázi jsem teď použil úplně poprvé od dob diktátů ve škole :) ).

Mně se to u SBGC001 vrátilo v podobném stavu. Proto jsem byl "nucen" koupit si titanovky s tmavým cifrem, holt co oči nevidí... :) .

Ještě k tomu životnímu stylu a vhodnosti GS chron pro něj - proto si člověk GS chrona myslím nekupuje, ale to je podle vkusu. Jo a budu se opakovat, ale jak jsem u GS diverů  přidanou hodnotu titanu tolik nevnímal, u chron je to BOMBA.

 

Upraveno uživatelem dr.sphinx
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vy mi dáváte, už týden se nutím vyvěsit ten inzerát!

 

Nemám vůbec nic proti titanu, mám ho rád, ačkoli ocel je ocel a i jen na monitoru. Když si vyhledám obrázky titanových chronographů, automaticky kliknu napřed na SBGC003, jež sou tam omylem - i z těch náhledů duše ví, co je hezčí. Ale mám ho rád - na kůži, vhodných částech kudly, mám i jeden titanový válec od Smith&Wessona (tam je to trochu nesmysl...).

Nechci prudit, ale naživo (opakovaně) i z foto mi ta kombinace zlaté a černé přijde laciná.

Především je to všechno irelevantní, poněvadž LEŠTĚNÝ RUČIČKY! Bez nich i bez lumi GS ztrácí smysl!

A možná i poněvadž vkus máme různý a nelze objektivizovat? Peace.

 

@dr.sphinx "...proto si člověk GS chrona myslím nekupuje". Tomu jsem úplně neporozumněl, můžeš rozvést?
Obecně mne tohle zajímá. "Potřebuju" chrono. Spring Drive by obecně měl být odolnější, GS kvalitnější. Bez automatu bych se obešel, ale je tam.
Hodinky se vždy sundavaly na tenis, práce v kůlně a na podzimku, atp. Ale do Prag a Aerovek se normálně braly, do rozhrkané tramway též a na bicyklu do büro se taky dojelo (neřešíme enduro, DH, CX...).
Jo, sou to celkem drahý hodinky. Zároveň ale z tohohle vizuálního a především palpačního blaha si umím představit výstup jedině
a) přechodem výš - a to jsou pro mne perpetuální chrona s měsícem, Lange/Patek - ergo unreal (a bude to vůbec na omak výš?),
b) totální abstinencí
od vyšší hodinařiny; s křečovitým free úsměvem na gesichtu.
Sou to prostě hodinky, onosí se, RUČIČKY A INDEXY ZŮSTANOU LESKLÝ, krása a happiness, definitivní časomíry.
Přece dnešní (SD) hodiny musej bejt k nošení, no ni?

Upraveno uživatelem Teatime
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na druhou stranu bys byl s velkou pravděpodobností jediný magor, co bude 1815 Rattrapante Perpetual prohánět na bicyklu, a to i v globálním měřítku.

Já to s tím životním stylem nemyslel nijak nevlídně a ani se nesnažím tvrdit, že jsou titanový chrona nebo titan obecně pro každýho lepší (věř mi, že vím, o čem mluvím - co já si vytrpěl od kolegů, když mám prostě radši ocelový GS divery :) ). Kombinaci černá a zlatá jsem přicházel na chuť léta, taky jsem si říkal, že to je laciný/pornoherecký/prostě ošklivý - no a jak to dopadlo.

Prostě mě fascinuje, že se tyhle těžký objemný krávy s čudlíkama na ráně a ultrasložitým strojkem k tomu snažíš přesvědčit, že jsou vlastně trochu tooly, a svým způsobem ti fandím (bez ironie).

Pro mě (a to jsem zvyklý na těžší kusy) bylo nepohodlí důvod, proč jedničky šly. Titanu vděčím za to, že mi umožnil  GS chrona - který mám jinak moc rád - normálně nosit (i když se mi po jedničkovém cifru občas zasteskne, ale holt to fakt nešlo).

Jednu věc si ale dovolím rozporovat:

před 53 minutami, Teatime napsal:

Především je to všechno irelevantní, poněvadž LEŠTĚNÝ RUČIČKY! Bez nich i bez lumi GS ztrácí smysl!

Broušený ručičky na matných cifrech jsou z hlediska čitelnosti bez lumi to nejlepší, co umí GS nabídnout, SBGV007 si právě proto suším na důchod. Na papíře to tak nevypadá, ale čestný pionýrský, že to tak je.

 

Upraveno uživatelem dr.sphinx
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nebyl, nebudu, ze dvou důvodů:
- nikdy na ně nebudu mít;
- přestal jsem jezdit na kole; hodně mě to mrzí, ale musel jsem si připustit, že je mi skoro padesát a mám i jiné zodpovědnosti; okamžitě se mi skokově zlepšilo karate - prostě zbývá více energie.

A pro pořádek: na velkym kole jsem je nikdy na ruce neměl, jen v bavlnce v batohu a jestli dvakrát třikrát. Jinak jen na skládačce na vlak a po městě. Pragovky, Aerovky, prostě.
No, a přiznávám, že pak asi dostaly trochu na řiť na maxiskůtru. Ale toho už sem taky nechal, teď mám vepředu 21" kolo a lepší tlumení.

Ty Syny (s tvrdym a s jednim, od Dlouhého) jsou právě pěkný kontrast, co už tool není. Tlačítky jsem nikdy nezavadil, v tom problém nevidím. Váha je o zvyku, mně nevadí. A o strapu :)
A za ty prachy chci cítit, že mam něco s fundamentem, ehm...

S broušenými ručičkami to asi bude pravda! Chci ale, aby na nich něco zůstalo lesklý. Na stáří budeš potřebovat fliegry, stejně.

Dnes jsem už třikrát změnil názor:
1. Fotit a inzerovat jsem vyškrtl z úkolovníku, pochopil jsem, že je chci;

2. Co ti chybí, máš do civilu "vintážní" Polar a do práce ke košili vintážní Omegy (chudinka žena teď teda nemá nic);
3. Co ztratíš, když je neprodáš teď, "nové"? Dvacet tisíc? Patnáct? To si je klidně na půl roku půjč!
4. To be continued.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ako priroda hovori "nepatrim na bicykel":

image.png.e5c519131d53e10b52a8eca4238337e8.png

image.png.cf8044ed6034072e102ccbc03c7729f5.png

image.thumb.png.16f8d4182433948f291e6f7c8f4b9620.png

image.thumb.png.fd86e0ebb628a875317860780f0494c2.png

dodam len slova klasika: "Seiko’s 9R86 is a fully integrated movement that comprises a whopping 416 parts, 50 jewels, a dizzying 140 oil points and requires the use of five different lubricants." 

Zvysok je historia. Ale aspon mame dobre temy na citanie :)

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...

Noo zírám ještě jednou, kde se mi tam vzalo to vi🤔

 

Jinak samozřejmě gratulace Ace84!  Taky po nich pokukuji, ale že to jde řešit tak rychle a jednoduše ..🙂

U mne nyní najakou dobu stále SBGA031

 

 

DSC_0127up.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...