Přejít na obsah

Kdo má jaké Grand Seiko


financ

Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 3,8tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Mě teda GS doteď nijak zvlášť neoslovaly, resp. skoro vůbec, ale co je tu každej kdo je zkusí tak chvílí, tak ten červíček přece jen začíná hlodat. A třeba tyhle černý mně přijdou jako úplně obyč hodinky. Ale soudím fakt jen podle fotek. Jaký teda byly / jsou vaše pocity z prvních GS oproti jinejm hodinkám (řekněme obdobný cenový kategorie)?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 2 hodinami, Radik napsal:

Mě teda GS doteď nijak zvlášť Jaký teda byly / jsou vaše pocity z prvních GS oproti jinejm hodinkám (řekněme obdobný cenový kategorie)?

Ja mel na mistni pomery dost malo hodinek, nicmene par jich bylo, vcetne napr. 4 R, ale kdyz jsem poridil GS bylo to proste “neco jinyho” a ten pocit mam uz dva roky. Vlastne me to se*e, ponevadz me prestalo cokoli dalsiho lakat. Snad vyjma dalsich GS. 
Fotit ovsem stale neumim. 

16057150-4DE4-4483-A2BE-B790409E81FD.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Radik Za mne jsou první pocity, i přes varování dříve "postiženými GS pacienty" (myšleno v dobrém), neuvěřitelně pozitivní. Zpracování naprosto skvělé, detaily famózní a v mém případě i jedinečný Spring drive (miluji tu plynulost sekundovky) a hlavně těžce návykový titan, který jsem dříve chybně opomíjel. Umím si užít i jiné hodinky, ale SBGA415 se mi vůbec neomrzely a radost z nich mám ještě větší, než třeba z BLNR. Často se pak přistihnu, že při výběru dalších hodinek se čím dál častěji poohlížím po dalších GS.

 

edit: A koukám, že v mezičase už vyjádřil @warann dosti podobné pocity. :)

Upraveno uživatelem Locky
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Moje černý quartzy jsou základní model, ale právě taková strohost se mi moc líbí. Dost se tu dřív řešilo nové logo, já myslím, že to byl dobrej tah a to prázdno v dolní polovině je takový celkem exkluzivní. Myslím, že obecně na nich lidi miluju nevšední propracovaný ciferníky, nádherný, do detailu vymazlený ručky a indexy, perfektní zpracování celkově. Výroba a montáž má svoje. A samozřejmě strojovny, v čele se Springdrive. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Už skoro rok mám SBGT003 a nenosím skoro nic jiného, což mě taky trochu štve. Ale tyhle GS jsou prostě hrozně pohodlné a praktické, jsou menší, tenké s dostatečnou wr. Navíc mají daydate, což je super, protože pracuji nepravidelně a často se mi stává, že nevím co je za den. Přesnost famózní, leštěné plochy wau, zpracování cifru celkově TOP. A přesně ty strukturované cifry se mi hrozně líbí, takže už pomalu vyhlížím další, ale je to těžké. Když už najdu nějaké, které bych chtěl, tak je to vyprodaná limitka, jako třeba SBGH267. Opravdu doporučuji vidět naživo, ten lesk je něco, co jsem na žádných jiných hodinkách ještě neviděl.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@warann @Locky @Toblin @Liqid Díky. A přitom dost modelů co tu máte jsou prakticky "nejobyčejnější" hodinky - tříručky, hladkej cifr, datum a to je vše. A nadšení z nich z vás úplně sálá :) Tak si začínám říkat, jestli plánováním třetích modrejch potápek přece jen nedělám blbost a neměl bych spíš zalovit ve vodách GS, když už si nemůžu dát pokoj...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Za mě by měl každej, poctivej chronomagor GS minimálně zkusit. :) Já měl tu čest zatím jen jednou a taky už je nedostanu z hlavy. To zpracování je prostě super a celkově z nich cítím něco, co u Swiss produkce postrádám. Těžko to popsat. Je to zas něco trochu jinýho.

Upraveno uživatelem MíraMíra
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak je s tím celkem problém, chtěl bych k nim canvas nebo nějakej dobrej hadr, ale 19mm se neshání úplně lehko. Nějakej tenkej perlon 20mm nebo NATO se jako vleze, ale něco jinýho už to chce fakt těch 19mm. Mám dva favority, bohužel obojí z USA a do toho se mi nějak nechce. Za starejch časů jsem došel na celní poštu a můj rekord je snad vyřízeno za 15 minut. Dneska se mi do toho nějak nechce. Díky za každý tip!

https://www.crownandbuckle.com/chevron-adjustable-stone.html

https://www.bartonwatchbands.com/collections/19mm-watch-bands-from-barton/products/cool-grey-crafted-canvas?variant=32091992916022

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...