Přejít na obsah

Kdo má jaké Grand Seiko


financ

Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 3,7tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

@sashator Sašo, já nepsal že je to problém, pouze že se to musí posílat ven, což už pro někoho může být nechtěná komplikace a proto jsem to zmínil.  Ale jak se tady psalo a i ze zkušeností uživatelů po celém internetu, není žádnou výjimkou SD 13 let bez servisu s denní odchylkou za kterou by se nemusely stydět ani hodinky z La Chaux-de-Fonts. Takže za mě žádný stres. 🙂 Co se týče titanu, tak na všech hodinkách co jsem měl se ty škrábance dělaly vyloženě samy a nebo jsou prostě akorát víc vidět no...to nedokážu posoudit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě bych rád poznamenal, že proti nim v žádným případě nebrojím, doufám, že to tak nevyznělo. Jen jsem chtěl objektivně posoudit hodinky jako celek. Jsou to jediný hodinky nad 50K který u mě vydržely víc než rok 🙂 Pokud se nepletu, tak letos oslavíme třetí výročí a to už je co říct na poměry chronoděvky, jak trefně jednou poznamenal doktor :cheers:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@shewczaKdy byla děvka naposledy vyšetřena u dr. na venerologii? :)  

edit: xbraj má pravdu :) 

Jedna věc je u GS titanu trochu neintuitivní - je tvrdší než standard ocel a (nejen) moje osobní zkušenost to jen potvrzuje. U GS se logicky fandové zaměřují na jiný věci, ale high intensity titanium je skoro stejná bobma jako SD (OK, ne úplně :) ).

Pokud pominu titan (to je holt ber nebo nech bejt), rezervu na cifru (která mi nikdy nevadila a navíc to na první pohled SD dycky odlišovalo, za mě +, navíc u snwflk a podobných SBGAxxx je ta pizza prostě zpracováním k sežrání) a další věci, který ke GS prostě chtě nechtě patřej (spona, vyšší pouzdra, tady i pětičlánek), zbývá mi tam:

Tah na piny (u GS titanu dycky). Z definice to není špatně (je pro to i prý důvod z hlediska stability závitů pro ty GS minišroubky). Funkčně to tomu nic neubírá, ale state-of-the-art řešení to opravdu není. 

Indexy jsou celoleštěný. K hodinkám to pasuje, ale holt to nemá ten nádherný opalizující efekt (mimochodem hrozně návykový). Na snowflake by to ale skoro rušilo - takže jsem vlastně napsal blbost

Tvar indexů - ale OK, tady to juž je argument hodně za roh - mi dycky u snowflaků apod. evokuje tohle: 

184134380_snowflakedvere.jpeg.2076dab70f19b76c401a8d7128f5adbc.jpeg

Abych to shrnul - je to z hlediiska argumentů proti Snowflakům docela slabota :) Jsou to prostě ikonický hodinky, vlastně se dá říct, že mezinárodně GS jako značku "udělaly". A že jich je mezi lidma hodně - njn, co naplat, když jsou prostě dobrý (to je jako suby :) ). 

edit 2: taky jsem měl trochu palpitace u chronoshop inzerátu, jsou tam vlastně ještě? 

 

 

 

Upraveno uživatelem dr.sphinx
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před hodinou, nickolas napsal:

Bílé GS doporučuju! A co se týče citlivosti titanu, přijďte se podívat na moje ocelové… Ty už nedá dokupy ani Jeronimo po stoleté stáži v Japonsku 😆

Asi bych souhlasil. A když k tomu vezmeme požadavek pořádnýho pouzdra tak mi nějak vychází toto:

Grand-Seiko-SBGX341-wrist.jpg

Ty mě teda sakra berou od chvíle, co jsem je viděl poprvé. Ale ty je máš taky celkem hezký ;-).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já myslím, že je to úplně stejný, jen v GS je toho materiál bambilionkrát míň:Dměl jsem lumi na antimagnetech, mám ji teď na GMT a v rámci množství materiálu to svítí obstojně, i když vlastně úplně nahovno:Dtakže kdo chce lumi, tak jedině divery, zbytek je prostě bídnej všude

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 19 hodinami, Radik napsal:

GSkáří, prosím... Snowflaky... Co byste proti nim řekli, kdybyste mi to měli rozmluvit? :)

Napadá mě jediný argument - vem rovnou SBGA415 či SBGA413, protože jsou subjektivně lepší volbou než Snowflake. Aneb vidím to podobně jako @prischera, @sashator či @dr.sphinx. :)

(Foto starší)

SBGA415_20200212.thumb.jpg.7c648b6ef80331da7a9bdc37fc434ebc.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Může být. V podstatě bych tady vytknul jen dvě věci. Ten bílej flákanec na trojce, ztotožňuji se s názorem, že hodinky za tyhle prachy by měly mít datový věnec v barvě ciferníku, nebo tam datum raději nedávat. To je moje OCD, takže toho si nevšímejte. Na průhledu mi vadí ten zlatý znak, myslím že na sbga211 je to lepší = rozuměj méně nápadné, nerušivé. No a potom tady máme cenu a tam je to tak, že sbga 415 prostě stojí o 50K víc ať chceš nebo ne, protože nový sbga211 se dají sehnat za 120K. Jinak jsou super a fakt se mi líbí. Pouzdro nemá chybu a ty indexy jsou taky lahůdka. Já mám problém,  líbí se mi skoro všechny GS a těžko na nich hledám nějaké chyby.

 

Doktore, tam jsem nebyl, ten název jsem musel vygůglit :lol2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S průhledem je to pravda, pro mě asi jediná drobná "vada na kráse". Proto jsem se vrhnul, po uvedení SBGA415 na globální trh (pozn.: dříve to byla limitka pro US trh, proto je tam ten zlatý znak na dýnku), do Koscomu, zda tam nedali pro náhodou průhledný znak. Bohužel nedali...

Datumovka mě tady moc nevadí. Je v rámečku, který ji dobře odděluje od cifru a navíc u strukturovaných ciferníků by se ta barva pro datumovku blbě "vybírala"...

S cenou je to dvousečné: ceníkovka je rozdílná o 700EUR (cca 17k czk při dnešním kurzu) a rozdíl v ceně, jak se dá který z těchto modelů sehnat, je IMHO ovlivněná počtem kusů v oběhu. Nicméně to pouzdro je opravdu pecka, stejně jako indexy, ale to už je otázka osobního vkusu. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...