Přejít na obsah

Kdo má jaké Grand Seiko

financ

Doporučené příspěvky

Na SBGC011 je výborná černá GMT ručka. Ciferník z fotek nepředčí sunburst, ale zase je blíž bílé barvě datového věnce, což je plus. A na živo to může být celé jinak. Lva na dýnku mohli nechat decentního, jako na standardní produkci.

Každopádně maj něco do sebe, nepůsobí jako limitka narychlo změnou barvy a ven s tim.

Měl jsem v merku i modrý 013, i za rozumnou cenu byly, ale leštěný rafičky zvítězily (zvenku je rychle obouchám, tak ať něco zůstane lesklý + takový byl originál).

Nápis patří na 11, na 12 se dusí, to bylo známo dávno před rebrandingem. Jasně, radši bych tam měl SEIKO. Ale za vyváženější uspořádání ta bastarda stojí. Ale zase S_E_I_K_O...

Tah jsem občas nasazoval v zimě. Myslel jsem, že mi na nových GS vydrží déle, ale za pár desítek hodin byly na textilu. Zima ukáže (jestli jsem ještě schopen hrát ).

K MN mě inspiroval Hans z WUS, jeho kombo má kule:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Jedna ze skal (skoro je tam vidět ženě do výstřihu, měl sem si to nechat na chrono pátky):

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Koukni mámo, jak se lesknou i proti alobalu - a to je nějakej etalon!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chápu, vidim, respektuju. Teď je to zas klidnější a vystoupí do popředí čítače chrona - nějak se nadechly, nebo jak to vyjádřit.

Ale pořád jde o stejný hodinky, na kterých je furt na co koukat, v tom se shodnem. Sám víš nejlíp, jak jsem se rozhodoval.

Upraveno uživatelem Teatime
Odkaz ke komentáři

Ja si myslim ze textil k tymto hodinkam je nieco ako teplaky k saku. moze toho byt plny instagram, aj tak je to grc. teda, nic proti teplakom a nic proti saku. tie hodinky su vrchol serie Grand Seiko, salonne chronografy - oblek, kosela, sako, volant, pohar vina, brunch na terase, robusto. Do lesa maju ine modely, aj v GS. Navyse, textil snad ani nemoze ladit k hodinkam bez luminovy.. Proste za mna nato strap nie, boze zavaruj.

SBGC011 som s 001 ani neporovnaval - pri vydanych 20ks to zrejme ani nedava velky zmysel, motivy na kupu su asi ine. Kazdopadne champagne dial nebol nikdy niecim, co by so mnou 100% ladilo, citil by som sa s nimi divne - z podobneho dovodu som predal snowflaky. Boli na mna moc sladke. 

Najlepsie na tom je, ze 011 nazivo posobia o dost inac ako na fotkach. Su v hodne studenych odtienoch pri lamani svetla, farby su utlmene - viac mi to cele ladi k ocelovemu puzdru. Zaujimave by boli s bielym cifernikom a la antimagneticke.. ale to uz by chcelo trochu farby.  ked uz tak spekulujeme.

Odkaz ke komentáři

Jsem na ně fakt zvědavý!

Mimochodem: vždycky mě docela zaujme, že je pro tebe ten šampaňský ciferík takové anatéma - proměnlivý je dostatečně a v mnoha světelných podmínkách to fakt není bling. Je tou měňavostí taky takový, mno, organický (asi bude i lepší slovo, ale zrovna mě nenapadá). Oproti tomu jsou na mě třeba snowflaky až moc na parádu (nemluvě o leštěných indexech, ale to je na jiné téma).

Ty limitní chrona mi přijdou být podobně snowflakově blingochladný (jasně, jen to fotodojem, těším se na den dětí).

Na druhou stranu - objednatel SBGT241 by měl o chladných světlých cifernících radši držet hubu :)

Odkaz ke komentáři

praveze snowflake dial bol taky makky, pekne rozbil svetlo, na priamom slnku sa tvaril skoro ako organicky material. Tento sa sprava inac, chladny je, to ano. Ved uvidis.

ano, na champagne dialoch mi vadi ta premenlivost, resp to mozno ani nie, skor mi idu omnoho viac k zlatym hodinkam ako k ocelovym.

Odkaz ke komentáři

sakra instant, starnes? ved ten MN strap tam sadol uplne adekvatne! a rovnako adekvatne by tam sadol aj krasny tmavohnedy aligator. proste univerzalne hodinky...

zeleny strap so zltym pruhom na cierne hodinky so zlatymi indexami? ohliadnuc od uplne nesurodych stylov (co niekedy moze byt pointa), ta zlta so zlatou, to je kompletna tragedia. aj ked zrovna rozoznas len 16 farieb, aj tak ti to musi klat oci.

Odkaz ke komentáři

instant: tak to se dá vyřešit, jen ty SBGC004 nemají modřený ručičky. Podle mě rovnice ocel + šampaň + tepelné modření funguje (u takových SBGA001 už ta modrá chybí).

mne vadi len dial - rucky su perfektne :) aby sme si rozumeli - mne to nepasuje ku mne ako k cloveku, k tomu ako sa obliekam a ako posobim. sami osebe su tie hodinky fajn. ak teda nie su na nato strape ;-)

Odkaz ke komentáři

Ať si to každej nosí, jak chce (já na nata a jiné textilie nejsem a u GS chron by mě to fakt  nenapadlo), ale nebavilo by mě muset to mít na hadru hodně natěsno - vždyť to jsou velký těžký hodinky, u kterých je kvůli těm knoflíkům nanejvýš žádoucí, aby nikam na zápěstí moc necestovaly.

Odkaz ke komentáři

NATO/ZULU strap = hodinky ještě tlustší než normálně. Můj soukromý lék na tuhle chorobu jsou hodinky s průhledným dýnkem a hezkým pajšlem  :speak_cool:

PS: jestli jsou Snowflake GS "sladké", tak jde vlastně o kompliment designérovi. Možná jsem jen starej a "out", ale taktně předpokládám že tak jako si žádný soudný chronomagor pod formální kvádro+šlajfku nenavleče taktickou vestu a okované potápěčské boty ala kapitán Nemo, tak si z hodinkovnice nevylosuje bílé oblekovky na drsnej metalovej festival   :punk: :punk: :punk:

Nicméně SBGC jsou o něco "sportovnější" sorta hodinek - a konkrétně k tmavému cifru bych si i nějakou tu hodnotnou kožku a nebo dvojdílný "hi-tech hadr" o vhodné tloušťce představit dokázal. Čímž ovšem nemyslím šméčka á la Perlon nebo hadrové NATO/ZULU... 

Odkaz ke komentáři

Ja si myslim ze textil k tymto hodinkam je nieco ako teplaky k saku. moze toho byt plny instagram, aj tak je to grc. teda, nic proti teplakom a nic proti saku. tie hodinky su vrchol serie Grand Seiko, salonne chronografy...

Ne, spíš jako třeba kleště k džínám, pohoda.

Jsou to netradiční chrona se skvěle švihlejma (praktickejma!) tlačítkama, neobvyklym (praktickym!) uspořádáním čítačů, maj koule, můžou si dovolit cokoli.

...oblek, kosela, sako, volant, pohar vina, brunch na terase, robusto...

a bicolory! Sorry, nešlo odolat. Možná jde i o to, že máme různé volanty:

SBGC011 som s 001 ani neporovnaval - pri vydanych 20ks to zrejme ani nedava velky zmysel, motivy na kupu su asi ine.

Srovnával jsem estetiku; že mě vzruší sériová produkce a Ty jsi jinde, je zřejmé.

Do lesa maju ine modely, aj v GS. Navyse, textil snad ani nemoze ladit k hodinkam bez luminovy.

Jenže já potřebuju chrono, denně ho používám, s Kubou jsme se shodli, že ani chrono s otočnou lunetou by nebylo marný.

A ano, Erika je dělá i se svíticim proužkem :)

Najlepsie na tom je, ze 011 nazivo posobia o dost inac ako na fotkach. Su v hodne studenych odtienoch pri lamani svetla, farby su utlmene - viac mi to cele ladi k ocelovemu puzdru.

Právě, doufám, že je někdy uvidím.

Tak, a neumim citovat víc lidí v jednom postu - pokračuju níže.

Odkaz ke komentáři

Ať si to každej nosí, jak chce (já na nata a jiné textilie nejsem a u GS chron by mě to fakt  nenapadlo), ale nebavilo by mě muset to mít na hadru hodně natěsno - vždyť to jsou velký těžký hodinky, u kterých je kvůli těm knoflíkům nanejvýš žádoucí, aby nikam na zápěstí moc necestovaly.

S kovem jsou těžší než s textilem. Jo, je jinde těžiště, ale kov klouže mnohem víc, než textil. Utažený hodinky nesnášim a je tohle je fakt v pohodě. Navíc to věčný šťourání párátkem ve sponě, když se změní ruka?

Odkaz ke komentáři

NATO/ZULU strap = hodinky ještě tlustší než normálně.

Jasně, bál jsem se toho; ale funguje to.

Snad přispívá, že nadnormativní tloušťka je v designu kompenzována zužujícím pouzdrem a NATO je s tím v souladu.

Když se sundá tah, vynikne tvar pouzdra. Fungovalo mi to u Polárek, fungovalo mi to u Moonů a pouzdro GS je famózní!

Zásadní nevýhodou MN strapů (a to budu muset zkopírovat i jejich vlákna) je, že když jeden dojede z volantu trochu orosenej, vypere to a má mokrý hodinky. Tah by se prostě utřel a navlíkací NATO vyměnilo za čistý.

Navíc, GS tah je pohodlnej (až na tu absenci rozumný mikroregulace), neškrábe a jak tu o tom mluvíme, mám cukání.

Ale zase,  mám osobní důvody k textilu, který nebudu řešit na veřejnym fóru.

Vono se to vyvine.

Každopádně je jasný, že máme příjemný starosti!

Dantechno: kůže dobrá, moc pěkně laděný k oděvu!

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...