Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ahoj,

nevíte někdo, prosím, jaký typ winderu, resp. jaká frekvence otáček a způsob uložení (kolmé, atd.) je vhodná pro hodinky Omega seamaseter diver 300? Tiká v nich calibr 1164 což je tuším upravený Vajloux. Přeji hezký den a předem děkuji za fundované odpověďi.

Posted

Podle mých zkušeností s 2254 (kalibr 1120) ti stačí i nakloněné uložení hlavy (nemusí být nutně kolmé) a otáčky ti budou stačit nastavit protisměrně (všechny Valjoux strojky) na 800. Databázi mnoha kalibrů a jejich správné natahování najdeš zde.

Posted

Databázi mnoha kalibrů a jejich správné natahování najdeš zde.

Děkuji za odkaz, taky mě to trápilo..

Posted

Podle mých zkušeností s 2254 (kalibr 1120) ti stačí i nakloněné uložení hlavy (nemusí být nutně kolmé) a otáčky ti budou stačit nastavit protisměrně (všechny Valjoux strojky) na 800. Databázi mnoha kalibrů a jejich správné natahování najdeš zde.

Moc děkuji za odpověď a za super odkaz!

• 1 month later...
Posted (edited)

Ahoj, nechci zbytečně zakládat nové téma, tak píši sem...

Nevíte někdo, prosím, zda vadí moc, když dám cca na měsíc hodinky ve winderu k čističce vzduchu, ve které je poměrně obří magnet? Moc toho o tomto nevím, jen to, že strojky hodinek a magnety nejdou dohromady. A taky nevím, do jaké míry třeba tyto dvě věci oddělovat. Předem děkuji za odpověď.

Edited by Wrch
Posted

Vadí to velmi. Hodinky můžeš zmagnetizovat. Pokud se už stalo asi to poznas velmi rychle na přesnosti. Pak si zajdi k hodinari.

Posted

Vadí to velmi. Hodinky můžeš zmagnetizovat. Pokud se už stalo asi to poznas velmi rychle na přesnosti. Pak si zajdi k hodinari.

...děkuji za odpověď. Ještě se tak nestalo, ale kvůli stromečku, musela čistička stranou, tak jsem ji chtěl postavit k winderu. Vyřeším to tedy jinak.

Posted

...děkuji za odpověď. Ještě se tak nestalo, ale kvůli stromečku, musela čistička stranou, tak jsem ji chtěl postavit k winderu. Vyřeším to tedy jinak.

Třeba se na winder přes svátky vykašli ;)