Dr.Gaga Posted November 21, 2013 Report Posted November 21, 2013 Ahoj!Mám hodinky Omega s trhací korunkou. Už jsem jich pár otevřel a čistil. Ale tohle je oříšek. Korunka prostě nejde vytrhnout. Myslel jsem, že jsem zabral celkem dost, ale zjevně to nestačilo. Bez vyndání korunky se ke strojku nedostanu. Otázka tedy zní jasně - jak moc mohu zabrat za korunku, aby se vytrhla a já nepoškodil jištění na strojku. Děkuji Mirek
valjoux Posted November 21, 2013 Report Posted November 21, 2013 Ahoj, Pokud je nějaká možnost do krčku dostat olej tak ho tam dát a zasouvat a vytahovat korunku aby se dostal k zářezu. A doufat že nic nepraskne pokud nejde sundat číselník tak jiná možnost asi není než zabrat.
tondako Posted November 21, 2013 Report Posted November 21, 2013 Ahoj, to máš asi monblokový pouzdro? Jestli máš od Bergeonu pumpičku na demontáž těchto pouzder, je k tomu takové ,,páčítko,, a tím to jde skoro vždycky, i když je to rezavý. Jestli to taháš kleštičkama nebo páčíš pinzetou, mužeš si tu hřídel zku..vit.
Dr.Gaga Posted November 21, 2013 Author Report Posted November 21, 2013 Tahám to velkým trhátkem na ručičky. K ciferníku se dostanu, ale ten je přišroubovaný... :-( Hodinky mají přední ráfek. Asi se na to vykašlu. Mám ve zvyku hodinky, které nově dostanu, vyčistit a naleštit, popřípadě nafotit vyčištěný stroj, abych do toho už nemusel lézt. Ale tohle je sbírkový kus, Omega cal. 570. Vyrobilo se jich dohromady 40 tisíc. A tenhle má nádherný manšestrový ciferník. Takže to nakonec dopadne, že vyleštím sklo, otřu cifr od prachu a vyčistím pouzdro od potu apod. a uložim do trezoru. Díky za rady!
tondako Posted November 22, 2013 Report Posted November 22, 2013 Když jde sundat ráfek, je na tu natahovačku vidět? Pokud je tam přístup, zkus tam kápnout kapku oleje a nech to třeba i pár dní pusobit, pak by to mohlo jít. Držím ti palec.
Dr.Gaga Posted December 7, 2013 Author Report Posted December 7, 2013 (edited) Pozdě, ale přeci... Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Edited December 7, 2013 by Dr.Gaga
tondako Posted December 8, 2013 Report Posted December 8, 2013 Pěknej kousek. Tak co, povedlo se ti to rozebrat?
Dr.Gaga Posted December 8, 2013 Author Report Posted December 8, 2013 Ne... Vzhledem k tomu, že hodinky jdou přesně a tak, jak by měly, jsem se na to vykašlal. Vyleštil jsem sklo, otřel pouzdro z vrchu a radši jsem to nechal. Nevím, jestli bych byl schopen sehnat natahovací hřídel, popřípadě urvané součástky vevnitř ve strojku.
Recommended Posts