Jump to content

Recommended Posts

Posted

Zdravím všechny,

na jedné diskuzi jsme otevřeli téma půjčovny hodinek. Myšlenky za tím jsou:

1. vyzkoušet si hodinky nosit na pár dní než ze ně dám několik průměrných měsíčních platů. Zdá se, že dost lidí si koupí své hodinky snů a po pár dnech jsou z nějakého důvodu zklamaní. Za pár minut v obchodě vypadají jinak než v bežném životě

2. někdo střídá hodinky jako ponožky. Pokud je koupí jako nové, tak je po pár týdnech nebo měsících prodá se ztrátou okolo 10-20 procent.

3. chci si udělat radost a pár dní nosit hodinky, jejichž koupi bych si u manželky asi neobhájil. Může být také vhodný dárek.

4. při šikovné struktuře by to možná mohl být i daňově uznatelný náklad.

Druhá možnost je založení klubu. Zájemce by si koupil členství, které by bylo přenostné/prodejné dále. Byl by v tom zahrnutý nějaký počet dnů/bodů na zapůjčení hodinek.

Zatím mám na mysli klasické/populární modely od značek jako Rolex, Omega, Panerai, Breitling, IWC, atd. Případně přidat něco z vyšší třídy - Patek Philippe, Audemars Piguet.

Je to opravdu jen první nástřel. Děkuji předem všem za připomínky/reakce.

S pozdravem

P.J.

• Replies 71
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Já si myslim, že je to blbost.

Možná bych ještě jakž takž dokázal pochopit ten důvod vyzkoušení pár dní, když si je hodlám kupovat (ikdyž osobně bych do toho taky nešel), ale ten pocit, že mám na ruce cizí hodinky na který nemám a kterejm se nesmí nic stát, ten bych teda zažívat nechtěl:)

Posted

Osobne si myslim,ze to neni spatnej napad,ale proc to vztahovat jen na nejdrazsi znacky? Kazdej ma cenu,kterou je ochoten dat za hodinky jinde,takze,proc to nevztahnout i na dalsi znacky? Stejne by pujcovna fungovala formou osobniho setkani,znamosti a pod.? Tot muj nazor ci postreh.

Posted

tohle forum nejak zženštělo (musel jsem si zapnout cestinu na tohle slovo) - to jako pujcovat si hodinky jako si zensky pujcujou sperky nebo saty na ples???

chapu pujceni na zkousku, abych se ujistil, ze to jsou 'ty prave, definitivni', ale abych je nosil mesic a pak je vratil, protoze na delsi pujcovne nemam? a co s vlasecnicema a tukancema, ktery jsou ok a ktery uz jsou prilis? vim, ze spona u rolad je u me po mesici kancl divingu tak osoupana, ze by rada mistnich clenu mela problem ty hodinky vzit na ruku,...

Posted

... hodinky se nepucujou ... stejne jako se nepucujou zensky, fajfky, plnici pera a ja nevim co jeste ... toz asi tak to mam alespon ja ...

Posted

Pjurcik - to porovnani Ti napisu hned, jak budu mit chvíli. Myslim Na to. Ten nápad s pujcovnou hodinek je blbost, promin (viz komentare výse)

Proste nechat si od nekohoho omrdlat hodinky za +100k by nikdo normalni asi nechtel. Zensky, hodinka a auta se nepujcujou :D Dobrovolně...

Posted (edited)

Každej si tu cestu nákupů a prodejů musí projít a platit sám. Ono to v praxi ani nic jinyho neni, jen je to hra s plnou kauci. Akorat oproti letum zpatky ta inzerce neni tak horka.

@Pjurcik, kdyz jsi to vykopl, tak co davas do banku?

Edited by bandicoot
Posted

Mně to nedává smysl. A právě těmi zklamáními, když zjistím, že tyhle vlastně nechci, dochází k tomu, že když se konečně trefím, tak mám o to větší radost. A já definitivní poznám tak nejdřív po roce.

Posted

Divnej napad,pujcim si od nekoho Panerai,budu z toho mit takovou radost,ze si dam par piv,pak nekde jebnu o zidli,nebo neco a jak to budu vysvetlovat?Navic hodinky jsou,alespon pro me,docela osobni vec,tu radsot z nakupu/vymeny by to kazilo,stejne jako vedomi,ze je musim za tejden vratit.Neee

Posted

Mám pocit, že už tady tato myšlenka strašně dávno proběhla, ale už to bude opravdu tak 2 roky

Život je kruh :-)

Posted

Myslím, že je to super nápad pro cílovku co si pujčují kabelky ,boty atd. A PP, AP apod. bych z toho vynechal. Takové pěkné Burberry,Hugo či Armani by pro začátek mohlo stačit.

Posted

V zahranici to funguje treba s autama, kde se zapisete do klubu za poplatek treba 100 000 EUR a na kazdy mesic mate jine auto - Porsche, Hummer, Ferrari, Bentley, apod.

Nevyhoda je, ze vlastne nic nevlastnite, mate to vzdy JEN pujcene a prachy v hajzlu. Navic kdo vi, kdo by s nima jak zachazel, kdo by resil servis, poskozeni, ztratu, apod.

Urcite se mi nechce vyhodit prachy a zadny hodinky vlastne nemít. Je to blbost.

Navic kdo rika, ze se prodava vzdy se ztratou :-)

Posted

Ja to chapu u tech exkluzivnich veteranu-nekdo je opecovava,skladuje a cloveku ho pak pristavi v fanou dobu pred kancl, aby se projel-to dava smysl...ale u hodinek byh si dokaa predstavit jen jako servis pro prodejce,aby si je potencialni kupec mohl zkusit ponosit...

Posted

Mimochodem, tohle tema uz tu bylo a nevyslo to.

Bodejt by taky vyslo,myslim,ze by to koncilo odchodem nekterych z fora a nekonecnejma hadkama..je to kravina.