Přejít na obsah

definitivne pilotky


Doporučené příspěvky

ahojte = po cca trojmesacnom citani viacerych for (hlavne tohto a po okostovani viacerych typov hodiniek som sa dostal do slepej ulicky (mozno som iba neskuseny chronomagor v prvotnom stadiu = ano toto je moj prvy prispevok)

ruku mam 18.5cm

takze = skusil som rozne typy (podla urcenia) , ale som jasne a bez pochyb nasmerovany do pilotiek (momentalne mam na ruke ArchXLH TOP a striedam ich s ArchPilotChrono a ruskymi 24h Aviatormi) medzi tym som skusil OceanVint1 a nejake Seiko (a cestne sa priznam aj fake Brejtlov z Thajska) a zrodila sa moja prva (a dufam ze posledna) sada hodiniek :

1x oblekovky (u mna v tejto pozicii zostanu asi tie XLH od Archimede ,lebo su naozaj genialne = keby mali datum ... ja viem , ze origo fliegerom bol datum k h...u ,ale pre mna je to uzitocny udaj , ktory podvedome hladam na ciferniku) 

a upraveny Unitas s rucnym natahom (krasa nadhera ...)

1x potapky (proste univerzalne hodinky na leto) objednal som Steinhart OCEAN VINTAGE GMT (ked potapam ,tak som na druhom konci sveta = preto to GMT) , ktore sa mi pacia a splnaju to co si myslim ze chcem (kovovy tah, overeny strojcek, slusny WR, GMT,datum, dobra citatelnost...)

1x chrono ... a tu nastal problem ... kupil som ArchimedePilotChrono - vyborny strojcek,dobre referencie,naozaj vyborna citatelnost...az kym som ich nedal na ruku (po tom co som z tej ruky dal dole tie XLHcka 45mm)... a zdaju sa mi male, MALEEEE (42mm) ponosil som tyzdne a furt male ... k mojmu velkemu udivu ich dala na ruku manzelka a uz ich dole nezlozila a fakt jej celkom sedia (huraaa)

Takze moja uloha (a tu prosim o pomooooc) je hladat tieto chronometre :

- pilotky (idealne pilotky s nejakym pribehom smerom ku WWII = B-uhr - pozeral som Stowa,Laco,IWC su mimo rozpocet, SINN, ...ine)

- velkost 45 az 47mm (fajn by bola vyska cca 15mm = nie je podmienka)

- co najviac celych cisiel na ciferniku ,kosostvorcove klasicke rucicky (modrenie vyhodou), sekundovka s lumi (asi)

- ak lumi tak nie vsetko aby sa dalo naozaj pohodlne v noci odcitat (ale cim viac to bude svieti tym lepsie)

- datum (den v tyzdni nie je podmienkou)

- strojcek urovne 7750 (jedna sa o uroven = cize (nejaky "lepsi stroj") a nevadi mi ani rucny natah

- ploche sklicko u Archimede je pekne ale podstatne viac sa mi paci to konvexne u Stainov

TAK ... nech robim co robim furt mi z toho lezu von iba http://toptime.eu/Hodinky/STEINHART/Chronografy/Steinhart-Nav-B-Chrono-47-mm.html

 

prosim poucte ma ...navrhnite...ponuknite (kupe starsich sa nebranim)

omluvam sa za dlzku mojho chronovylevu = kratsie to napisat neviem

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja mam Steinhart NavB chrono 44 a su vyborne. Velmi dobre spracovanie puzdra aj cifernika. Vyhovuje mi vyssie puzdro vďaka ktoremu ma netlaci korunka (pri nizsich 44 tam bola ista uroven nepohodlia). Jedinu prekazku by som videl v psychologickom vnímaní znacky Steinhart, po ostatnych strankach budes podla mojho nazoru spokojny.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Definitivni hodinky neexistujou, to si jen par zdejsich borců namlouva.

A pokud pilotky (tedy B-Uhren) tak jedine dle puvodnich pěti vyrobcu - Stowa, Laco, Lange, IWC a Wempe. Prvni 2 lehce dostupne v mnoha modifikacich a za prijemne penize. Ty dalsi 2 o neco drazsi a Wempe podle me jen v limitkach, ale take se da.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Aby byly definitivní, musí ten příběh sedět. Takže z těch vintage stajl Stowa, Laco, pokud novější styl tak se pořádně odvázat, vycenit zuby a vzít něco s Testaf, Sinn apod.

Nebo si udělat malou odbočku ke kosmickým hodinkák a vzít Moonwatche, Fortisky B-42 Official Cosmonauts (chrono).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já bych naopak řekl, že se v případě pilotek příběh značně (a celkem neopodstatněně) přeceňuje. Většina letců, co znám a potkávám na letištích po naší milé vlasti, buď hodinky nemají vůbec a používají mobil nebo mají nějaký příšery typu JVD, Q&Q, v lepším případě nějaké G-Shocky... Ovšem je mezi nimi samozřejmě i pár takových, kteří se o hodinky zajímají a považují je za integrální součást své letecké osobnosti a ti většinou mají Fortisky B-42, Sinny 144 (protože ty jsou prakticky nezničitelné) nebo nějaký letecký model od Orisu. Klasické B-Uhry moc vidět nejsou - čili pokud to mají být pilotky jako že s nimi někdo lítá, tak to nejspíš nebudou ty s tím správným příběhem :) ... A jinak dost airbusáků od ČSA nosí Brajtle, protože to jsou snobové a Brajtle jsou přece ty správné letecké hodiny, o kterých každý ví, že jsou luxusní a drahé ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kex - to jsi se s piloty disponujícími mobily minul o pár desítek let

Za sebe doporučuji Stowa flieger, Hanhart jednotlačítkové manuál chrono a nebo na špičce cenové pyramidy IWC. Pokud chceš autenticitu 30.-40. let, tak si vystačíš s dvěmi prvními zmiňovanými. Nic autentičtějšího, kromě Laco (které nemusím), nenajdeš.

Upraveno uživatelem azeppelin
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jasně tutima ano, ale pokud se  bavíme o autentičnosti, tak tutima myslím luftwaffe nedodávala a byl to výrobce stylově pilotních hodinek. Hanhart modely pro ponorkové velitele se nelišily ani tak tlačítky jako spíš tím, že disponovaly telemetrickou a tachymetrickou stupnicí. To jsou aktuálně nejraritnější modely. Na pilotních tachymetr šnek a telemetr kruh kolem sekundové stupnice nebyl.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nechci Ti kecat, ale četl jsem to už z více zdrojů. Zase tak detailně jsem to nezkoumal protože jsem si víc oblíbil Hanhart. Zkusím si vzpomenout, kde byly důvěryhodné zdroje, ale jak mi odešel do věčných lovišť PC, tak jsempřišel o záložky.

 

EDIT: tam šlo nějak o to provázání s německou armádou. Hanhart začal v roce třicet něco a Tutima až v roce 1941. A myslím že to byl v podstatě subbrand UROFA-UFAG v Glashutte pro civilnější trh. A hned po válce 46-47 se Tutima stěhovala do Moskvy. To si myslím že je v kontextu trochu samo o sobě signifikantní.

Upraveno uživatelem azeppelin
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...