Přejít na obsah

DPH pri nakupu od Higuchiho


Rimmer

Doporučené příspěvky

Návštěvník Kamil

Mam takovy mensi problem, celnici mi nauctovali DPH (1000,-), i kdyz jsem ucinil prohlaseni, ze jedna o dar a Higuchi to napsal na dodaci list. To se mi moc nelibi; mam se odvolat? Jaky je postup? Budu moc vdecny, kdyz mi nekdo v tomto ohledu helfne.

Že by ti je Higuchi dal zadarmo?smile.gif Holt máš smůlu, dostal jsi DPH, s tím jsme se setkali snad všichni. Proti čemu se chceš odvolávat? Myslíš, že by byl pro celní správu problém, si opravdu zjistit, jak to bylo? Ještě by tě mohli obvinit za křivé svědectví!!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

DPH se platí i ze zboží darovaného. Předpokládám, že jsou to japonský hodinky. Z těch by mělo být i clo. Je jen otázka, jak došli k těm 1000,- Kč. Vychází to na celní hodnotu 5263,-Kč.

Diky vsem za informace. Ze se plati DPH z daru mi hlava moc nebere, ale nebyla by to prvni vec:). Celni hodnotu si asi vypocitali z pojistne castky v jenech. Holt priste budeme chytrejsi starousi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pozor pokud to posílá kurýrem skoro 99% zásilek se automaticky clí protože se uvedená cena ač deklarovaná jako dar počítá i včetně dopravy. pokud tedy v součtu překročí 60usd což je hodnota nad kterou by se mělo vše automaticky clít vletí na to celník. jinak ideálně psát gift 10usd apod., ale dopravu clít 2x je svinstvo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

higuši k temu dává normálně fakturu v klikyhákách - někdy uvede nižší cenu někdy ne..

Prave ze Higuchi napsal na fakturu "GIFT", tak me to procleni zamrzelo:)

 

Tak me napada otazka na podobnou situaci - jsem v cizine a posilam si domu postou balik ruznych veci, protoze do letadla vse nepoberu. Co celnici potom? Pamatuju si, ze jsem takhle poslal/dostal nekolik baliku, kdyz jsem zil ve Finsku bez nejmensiho problemu, a to jsme jeste nebyli v EU. Kamaradka je ted v USA, takze jsem ji vyuzil jako prechodneho skladu s US adresou;). Veci chci dostat zpet hlavne touhle "metodou", ze to bude vydavat za svoje a posle si/mi to. Pro ilustraci je to hlavne kinofilmova fotovybava z druhe ruky, takze je to IMHO uveritelne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...