Jump to content

Recommended Posts

Posted

Zdravím, 

kupuji si své první hodinky a nejsem si jist, které si vybrat. Proto bych chtěl znát váš názor na hodinky SEIKO SNN275P2. Hodinky jsem našel v katalogu Seiko 2013 pro ČR a hned mi padly do oka. 

-         quartz

-         chronograph do 60 minut po 1/5 sek

-         nerez ocel

-         hardlex sklo

-         vodotěsnost do 100m
-         cena 5940 Kč

V ceně do 6000 jsem nenašel žádné podobné. Pokud máte nějaký tip, byl bych velmi rád, kdybyste se s ním podělili.
Lze v této cenové kategorii sehnat automaty se safírovým sklíčkem a chronografem (není podmínkou)?

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Posted (edited)

Automatický chrona v týhle ceně sehnat nejdou, nejbližší možný mechanický chrona jsou kolem desítky s manuálním kalibrem Poljot (případně ty čínský seagullovský kopie lemanií v podobný ceně).

Tyhle Seika jsou určitě v pohodě, nebál bych se jich. Jinak v týhle kategorii má Seiko asi milion modelů, viz. současnej katalog Altra:

http://www.altro.cz/sei_chrono.html

Kvalitní automaty se safírem se i při oželení chronografu v týhle ceně budou shánět hůř, hodinky s etou bejvaj dražší a Seiko dává do pětkový řady hardlex. Kromě vyloženě čínskejch věcí bys možná našel něco s levnějšíma miyotama, ale nic smysluplnýho mě zrovna teď nenapadá. Navíc bys asi musel trochu upřesnit, jestli by to mělo jít spíš do decentního, nebo sportovnějšího stylu.

Edited by USER47
Posted

Kdybych chtěl quartz chronograf, tak si koupím něco, co vypadá jako quartz chronograf a né tohle, což je napodobenina mechanických chronografů. Quartz chrona mají vcelku osobitou moderní estetiku absolutně nepodobnou tomuhle pohrobkovy klasických ranných šedesátých let.

Ale za šestku nic nezkazíš s jakýmkoli seiko.