laserdance Posted December 2, 2013 Report Posted December 2, 2013 Ahoj všichni,předem se omlouvám za neznalost, trochu hlouběji jsem se o hodinky začal zajímat dva týdny zpátky kvůli koupi. Nicméně, rozhodl jsem se pořídit si trochu reprezentativnější hodinky (byť je mi jasné, že odborníky asi příliš nenadchnou ). Chtěl jsem něco s komplikací, analogového, automatického. Volba padla na Timex T2M931. Zjistil jsem, že Timex je typický výrobce "amerického spotřebáku", ale používal jsem dosud na sport superodolné quartzové Timex Reef Gear a dosud mě nenechaly ve štychu (8 let je mám na ruce a jen 3x jsem měnil baterii), tak jsem opět šel do stejné značky. Dnes je mám už poprvé na ruce a jsou skvělé, vypadají ještě líp a jediná nevýhoda je snad ta, že jsou trochu tlustší, než jsem čekal . Tolik ve zkratce a nyní mé dotazy: 1) Mají v sobě strojek SeaGull ST25 - je alespoň průměrně kvalitní? Jaká je očekávaná životnost? Dá se nějak rozumně servisovat (u hodináře)? Mám se o něj nějak starat (dávat k hodináři na prohlídku) nebo prostě hodinky používat, "dokud jdou"? 2) Možná trapný dotaz: U výše uvedených potápěčských Reef Gear, pokud jsem vytáhl korunku, zastavila se mi vteřinová ručička. Mohl jsem tak čas nastavit na vteřinu přesně - pokud korunku vytáhnu u těchto nových Timexů, ručička stále běhá. Nemohu tedy nastavit čas na vteřinu přesně - to je vlastnost mechanických strojků, nebo je to tím, že jsou to přeci jen "low budget" automaty? 3) Nosím hodinky na pravé ruce. Slyšel jsem, že to automatickým hodinkám nedělá dobře, protože jsou vystavené větším nárazům. Je mi jasné, že odpočinkové odpoledne na střelnici jim dobře dělat nebude, ale mám se obávat zkrácení životnosti v případě normálního nošení na pravé ruce (jsem kancel. krysa, takže žádné prudké otřesy nebo práce se sbíječkou) Předem děkuji za odpověďi!
Micey Posted December 2, 2013 Report Posted December 2, 2013 (edited) Ahoj,1) Je to levnej čínskej strojek. Úplnej šunt to nebude, Švýcar taky ne. Bude asi víc záležet na štěstí na konkrétní kus.2) Levnější mechanický (dobře, i některý dražší ) to tak prostě maj..3) Já si myslim že je to fuk na který ruce, jestli se k nim budeš chovat normálně. Edited December 2, 2013 by Micey
Kex Posted December 2, 2013 Report Posted December 2, 2013 Ahoj a vítej mezi nás Pokud se tady nakazíš, tak půjdou Timexy stejně záhy z domu, takže není třeba jejich životnost řešit. Vlastnost, na kterou se ptáš v bodě 2, se jmenuje "hacking" a je to konstrukční fíčura, kterou může mít v principu každý mechanický strojek, ovšem reálně je k nalezení až od určité cenové hladiny. Je-li strojek vybaven hackingem, zastaví se při vytažení korunky do seřizovací polohy.
Riotstarterr Posted April 16, 2014 Report Posted April 16, 2014 (edited) Tyto Timexy mám, akorát ve verzi T2M513 (jiná barva a kožený pásek). Jsou to pěkné hodinky, slušné zpracování, běhají dost přesně bez výkyvů a mají pár zajímavých fičůr (ukazatel zbývajícího nátahu (50H rezerva, testováno), datumovka, pak to otevřené srdce s běhajícím bazmekem vypadá fakt pěkně, otočná luneta, umí i ruční nátah). Ale už jsem se jich dost nabažil, tak je prodávám, ale líbí se mi pořád, jen teď nosím jiné, nové hodinky (Monstra) Edited April 16, 2014 by Riotstarterr
Recommended Posts