Jump to content

Popusťte uzdu fantazii

Guest PavelB

Recommended Posts

Posted

Ahoj pánové,

po dnešní koupi LVček jsem zjistil, že na hodinkách mne ani tak neuspokojuje jejich vlasnictví, ale právě ten proces výběru a samotná koupě.

Protože nechci, abych se za chvíli topil v hodinkách, tak Vás prosím o následující radu.

Zkuste trošku zafantazírovat a nasměrovat mě. Chtěl bych cibule ideálně od nějakého nezávislého hodináře. Něco s technicky zajímavou komplikací, něco co se ale zároveň bude dát nosit. Nechci žádné výstřelky a -pro mě- prvoplánové značky jako PP, AP, Hublot atd. Nechci, pokud možno, žádné zlato, platinu a podobné měkké a těžké kovy.

Chci něco, co se bude těžko schánět, něco pro co budu třeba muset naplánovat cestu na druhý konec světa. Něco, kde samotná koupě bude dobrodružstvím.

Na cenový limit nehleďte, samozřejmě nějaký existuje, ale jsem v tomhle flexibilní a nechci zbytečně Vaši ctěnou fantazii omezovat.

P.S. kdo mi navrhne Grand Seiko, toho si najdu a zastřelím  :raygun:

• Replies 48
  • Created
  • Last Reply
Posted

mě zamotaly hlavu Glashutte Original Seventies

je krásně vidět prohnuté dýnko s průhledem, spona s extenzí, krása

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Posted

tak nic :-)))))

Poslední dobou mě bere Zenith El Primero 10th striking.

Limitka, 42mm, chrono, Hi-Beat, na tahu (alternativně krokouš), datum a červená ručička to dá dokola za 10 vteřin

Prostě pecka

Posted

Zabrousil bych do vod typu De Bethune, HYT nebo Urwerk.

Za sebe bych jeste prihodil vintazni Rolex Daytona 6263. Tam si urcite uzijes vyber a shaneni....

Posted

Díky za tipy, zítra ráno letím na skok do NYC, tak se trošku porozhlídnu, přeci jen se tam občas vidí něco zajímavého. Ale zapomněl jsem na jednu podmínku. A to, že hodinky musí být nové, tím vypadávají vintage modely. Na veterány jsem nikdy nebyl a u hodinek to mám stejné. 

Z toho, co jste zatím postli mne zaujaly Zenithy (už jsem na ně koukal, ale jsou to prostě trošku "obyčejné" hodinky) a Glasshutte Seventies.

Ještě mne fascinuje http://www.voutilainen.ch/

Posted

Antoine Martin (Braun) Slow Runner

Ta obrovská pomalá setrvačka je prostě úžasná

+1

z nových hodinek bych asi vybral stejně. jsou úžasný. pust si video a vracíš se z ny s novejma hodinkama

Posted

Antoine Martin (Braun) Slow Runner

Ta obrovská pomalá setrvačka je prostě úžasná

Sakra, to je nááááádhera... 

Posted

1.Daniel Roth a jeho legendárna sklápacia sekundovka v Papillone (ale zato v bielom zlate)

2.Cyclos s pohyblivou hodinovkou (am/pm).

3.Niečo do Bucherera, Clareta...?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...