Přejít na obsah

Dr.Ritter Luxuswaren Chrono24


M3maniac

Doporučené příspěvky

Tak vám chlapci a chlapi musím napsat můj další příběh s nákupem na Chrono24. Jelikož jsem tady marně sháněl suby 16613LN rozhodl jsem se pro jedny z nabídky na Chrono24, byly označeny jako (0) nové, NOS.    A jelikož jsem člověk co se snažil celej život lidi nepodvádět a držet slovo tak jsem si řekl, že někdo kdo prodává sto kousků v cenách od 3 do 25tis Eur nemůže být podvodník. Prodávajicího jsem se ptal v mailu jestli jsou po servisu a on mi napsal : Die Uhr ist Neu / NOS. Tak jsem si řekl, že jsem já ten ko..kot co se ptá jestli NOS hodinky jsou už po servisu. A protože jsem je moc chtěl tak jsem poprosil šváru z Mnichova ať mu je zaplatí a já ,že si je pak u něj v Mnichově vyzvednu. Když mi poslal fotky tak mě málem omylo, prostě hodinky určitě nebyly NOS. Tak jsem švagra poprosil ať s nima skočí k některému z mnoha AD Rolex v Mnichově a ať na ně kouknou a řeknou verdikt, verdikt zněl ,že v žádném případě nenošené nejsou. Tak jsem napsal panu DR.Ritterovi mail, že odstupuji od smlouvy, že mi u AD Rolex v Mnichově řekli, že jsou používané a že jsem platil za NOS stav. On na to ,že bude muset podat trestní oznámení na onoho hodináře a že to chce písemně ,tak jedu na výlet do Mnichova tak jsem zvědav jak to dopadne. Je mi z takových lidí šoufl. Nevíte jestli je i v německu něco jako,že když koupíš něco na netu můžeš do 14dnů vrátit? Vím ,že tu jsou i kluci co žijí v Německu.Na foto vidíte NOS stav od Dr.Rittera.

post-7459-0-91978000-1386458583_thumb.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tady máš zákonnou úpravu podle "občana"

 

Rückgaberecht
Will ein Verbraucher seine Ware jedoch z.B. im Internet oder per Telefon bestellen, muss er sich dort alleine auf die Angaben des Verkäufers verlassen und kann diese nicht eigenständig überprüfen. Aus diesem Grund schuf der Gesetzgeber §§ 312 b- 312 f BGB. Hierin wurde genauestens festgehalten, was der Unternehmer darf, worauf er achten muss und welche Rechte der Verbraucher hat. § 312 d BGB verweist hinsichtlich des Widerrufs- und Rückgaberechts auf §§ 355,356 BGB, schränkt diese jedoch zusätzlich ein. Für den Verbraucher wichtig ist, dass die Widerrufsfrist erst bei Erhalt der Ware beginnt. Bei Dienstleistungen, bei denen für gewöhnlich keine Ware geliefert wird, beginnt diese unmittelbar nach Vertragsabschluss zu laufen. Kommt der Verkäufer seinen Informationspflichten aus § 312 c BGB nicht nach, entsteht dem Verbraucher kein Schaden, da in diesem Fall die Frist erst gar nicht anläuft.

Das Rückgaberecht selbst ist quasi ein Unterfall des Widerrufsrechts, denn durch Rücksendung der Ware zeigt der Käufer an, dass er, da er an dieser kein Interesse mehr hat, logischerweise auch den Vertrag nicht länger aufrechterhalten will.

Will der Kunde hingegen nur einen Fehler reklamieren, soll der bestehende Kaufvertrag sehr wohl fortbestehen, denn hieraus erwachsen dem Kunden die Ansprüche und Rechte aus der Sachmängelhaftung.

 

 

jinak tento dealer má na německém uhrforu dobré reference:

 

http://uhrforum.de/erfahrungen-mit-dr-ritter-luxuswaren-t139822

 

trochu nevýhodou je, že na chronu24 má tento obchodník tuto pojistku (v podstatě neručí za popis a vlastnosti):

 

Die im Internet gemachten Angaben sind
unverbindliche Beschreibungen.
Sie stellen keine zugesicherten Eigenschaften dar.

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No neboj, to hodnocení na německém fóru jsem si našel a taky proto jsem do toho šel, jen asi dva lidi napsali ,že je arogantní v jednání a to stejné mi řekl i švagr ,že mu připadal arogantní, když s ním domlouval zaslání peněz. Jde o jedno, stav u použitých hodinek se velmi těžko popisuje a každý člověk může mít odlišný názor na top stav resp. note 1, ale myslel jsem ,že stav NOS je všem jasný a tudiž by hodinky měly být ve stavu nových hodinek. Toto byl jediný důvod proč jsem to risknul. Ten článek co jsi postnul je sice fajn, ale než vyhledám všechny ty paragrafy tak zešedivím. Další problém je ,že s hodinkami nezaslal žádnou kupní smlouvu či účet na tyto hodinky ,které nestálo zrovna nejmíň a v telefonu to jasně slíbil. U mě tedy podvodník.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Toto mi poslal v mailu, působí to na mě dost arogantně, nemyslím si že prodejce Rolex v Mnichově je lhář. Ostatně i tady na foru mi několik lidí už podle fotek řeklo, že jsou už leštěné a to jen podle fotek.

 

Sehr geehrte Damen und Herren,

wenn ich richtig verstehe sagt ROLEX AD Juwelier Hilscher in München das die Uhr poliert wurde ???

Diese Aussage hätte ich gerne schriftlich weil ich dann Strafanzeige gegen Juwelier Hilscher stellen werde.

 Die Uhr ist 100 Prozent neu und wurde noch nie getragen, dies kann gerne unter Eid eines Rolex Konzessionär

In Karlsruhe bestätigt werden. ( Dort haben wir die Uhr selbst gekauft )

Wie auch immer , wenn Sie die Uhr zurück geben möchten , müssen Sie den regulären Weg einhalten.

 Die Uhr muss zuerst zu uns zurück gesendet werden, wir werden die Uhr dann an unseren Rolex Konzessionär zurück

geben ( wo wir diese auch gekauft haben ) und prüfen lassen ob es sich tatsächlich um die gleiche Uhr handelt.

 Wenn dann alles in Ordnung ist , werden wir Ihnen gerne Ihren Kaufpreis zurück erstatten.

Bitte senden Sie die Uhr binnen 5 Werktagen zurück an :

 Dr. Tom Ritter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mne to pripada ze s nimi niekto spadol z bycikla na beton a potom to drtil tak dva dni lestickou kym to nezmizlo ale odniesol to zlaty potah clankov..... v akom stave je zbytok hodiniek? co fotky predavajuceho? boli nejake a ked tak jake? takto kruto odrbany zlaty potah na tahu, je vec ktora by mala ist poznat aj z podpriemernych fotiek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No nic mu posílat nebudu, protože nebudu mít ani Uhr ani Geld. V úterý nechám udělat odborný posudek v jiném AD v Mnichově jen se bojím, že to budou muset poslat do Kolína. Tady jde o to ,že on je schopen mi říct, že jsem hodinky podřel já nebo je snad vyměnil za jiné. Na štěstí mám několik fotografií ,které poslal a expert by myslím poznal, že jde právě o ty z jeho inzerce. Co se ovšem divím, je to ,že mu asi vůbec nevadí, že se o něm na netu bude psát ,že je podvodník. a je jasné ,že pokud do zítřka nepřistoupí na mé podmínky, že prostě vrátí peníze a já budu dělat různé posudky a platit právníka tak se mu to vše prodraží a nebude vracet 6000 ,ale víc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

přístup prodejce lze podle mě charakterizovat jako klamavé jednání způsobeného klamavých označeným zbožím, neboť jsou prezentovány vlastnosti (v Tvém případě "NOS") zboží, které toto prodávané zboží objektivně nemělo...

 

dle německého práva může vzniknout kupní smlouva i ústně a zde jsou obě právní úpravy (německá a česká) prakticky shodné.....neslabším článkem je fyzické převzetí zboží, které se ve skutečnosti neuskutečnilo za přítomnosti obou smluvních stran...takže zde stojí tvrzení proti tvrzení...v dopise píše prodejce, že chce zažalovat prodejce (zřejmě za poškození dobrého jména), který se vyjádřil ke skutečnému stavu věci....ale tuto důkazní cestu bych považoval za irelevantní, když prodejce nabízí (o tom již existuje písemný důkaz) navrácení peněz, za předpokladu, že vrátí kupující zboží......pokud by byl tak arogantní a hodně si jistý, tak by tuto variantu nenabízel...zákon mu umožňuje ještě věc opravit či navrátit do původně deklarovaného stavu...eventuelně si mohou smluvní strany dohodnout slevu z ceny...

 

přikláním se k Tvému názoru nic neposílat..a věc na základě předešlé dohody věc u prodejce v Německu vyřídit osobně..(nejlépe za přítomnosti dalšího svědka)...a o tomto vrácení sepsat protokol....myslím, že by mělo být za jeden den reálné tuto věc včetně potřebné verifikace pravosti u AD zvládnout...

 

držím palce

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Celý problém je v tom, žw to mám do mnichova cca 750km ,ale prodejce je o dalších 300km dál.Hodinky za mě platil švára z Mnichova a já je ještě na živo neviděl, ale když mi řekl ,že jsou trochu podřené tak mě málem kleplo, i na této malé fotce je patrné, že NOS nejsou ani omylem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to člověk,kterej prodává hodinky za takový rakety,neví,co znamená označení NOS,kuwa?Přeju hodně zdaru při řešení,ale strejda má asi docela koule,když to chce hnát přes právníky a motat do celýho konfliktu prodavače,kterej řekl,že jsou nošený..nedá se zjistit,podobně,jako třeba na Ebay,něco o jeho prodejní(kupní) morálku?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

na mail z chrono24 kde se ptají jestli proběhl obchod v pořádku jsem zatím neodepsal, pokud prachy nepošle tak mu napíšu fajn hodnocení s přiložením velkých fotek atd. Je to prostě ho...do. Fakt nechápu, že člověk riskuje své jméno kvůli jedne ojebávce. On by spíš potřeboval do NOS...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...