Přejít na obsah

Choroba jménem Seiko


Doporučené příspěvky

Dantechno: Transocean v chronu se mi moc moc zamlouvají, ale hlavně ty modré. Akorát je to zase nějaká asijská limitka. Jedny by měly dorazit do butiku ve Frankfurtu, ale to budou nejspíš tříručky. Ty jsou taky fajn, četl jsem na WUS zkušenosti a koukal na fotky a vypadá to moc dobře, ale táhne mě to k těm chronografům...

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...

Původně jsem chtěl přidat nějaký fotky, ale já mám pořád to samý, takže by vás to stejně nezajímalo :)

Takže jen shrnutí pár věcí z poslední doby. Radši to ale nikde neříkejte, je to tajný, a kdyby se to někde provalilo, tak mě organizátor nepozve na Seiko sraz.

Seiko Germany, které se stará o Evropu, označuje letošní změnu distributora za "relaunch", což jste někteří odsud možná slyšeli taky. Když se nad tím zamyslíte, tak je to docela silný slovo. Víc psát nebudu.

Teď je mnohem lepší atmosféra a znamená to i větší vstřícnost v přístupu k našemu malému trhu, takže tu jsou širší kolekce (alespoň tedy podle mě) a pořád není nereálná možnost, že tu budou i modely, které člověk ještě nedávno sehnal jen v Japonsku. A osobně mám i pocit, že najednou jsou možné i určité nadstandardní věci.

Projekt #posliSEIKOdal se taky líbí a máme na to pozitivní ohlasy i od nadšenců a odborníků ze zahraničí. Já jsem moc rád, že se vás chce zapojit opravdu hodně a že do toho jdete s radostí.

Samozřejmě vím, že je tu pořád otázka cen EU vs. Asie, ale s tím asi nic neuděláme. Jsou nějak nastavené a distributor s tím nehne. Seiko je obří korporace a změny chvíli trvají, tak je těžké odhadovat, jestli se stejně jako rozšíření kolekcí zlepší postupem času i tohle. Pořád tu je dost lidí, kteří radši ušetří pár stovek než aby si to koupili tady s rozšířenou zárukou (myslete na to, nabízí to víc obchodů, je třeba i pětiletá), ale to bude asi vždycky. Pozitivní je, že u někde už se to celkem srovnalo, třeba želvy jsem čekal mnohem dražší. Takže nezbývá než doufat, že tohle bude pokračovat i do budoucna.

Mimochodem, já se těším na příští rok :)


 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...

Take neznal, ale povedene jsou ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Já tady mám jeden nikoliv přírůstek, ale úbytek. Včera se mi podařilo střelit svoje Seika. Chodily bez problémů, ale nejvíc mi na nich vadila horší čitelnost a jelikož jsem si pořídil barevně podobný Vratislavie Kosmos s lepší čitelností, tak to byla logická cesta. Měl jsem je 9 měsíců, teď budou dělat radost někomu jinýmu.

post-41909-0-28287500-1482330495_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No spíš sem se s nima chtěl rozloučit a nevěděl jsem, jaký vlákno k tomu zvolit a evidentně jsem zvolil špatně, pač tohle je vlákno pro skalní příznivce:-). Já k tomu přistupuju pragmaticky, točim dvoje hodinky. Kdybych jich měl víc, tak mi bude líto, že je nenosim, že mi tam leží ladem. No a v tuhle chvíli mi tam přebejvali Seika.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A pročpak? Já proti značce Seiko vůbec nic nemám a u mechanik si ji cením víc, než Miyoty. Ale zatím mě nic od Seika neoslovilo natolik, abych se rozhodnul ji znovu pořídit. Vlastně jeden model mě oslovil, a to tento http://www.skywatches.com.sg/reviews/seiko-automatic-recraft-series-watch-snkn05k1-snkn05k-snkn05.htm I když spíš z nostalgie na dobu dávno minulou :)

Upraveno uživatelem JanNovakJan
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

JanNovakJan: Já proti značce Seiko vůbec nic nemám - to je dobre pane. Jinak JaRooN ma pravdu, jsem tolerantnejsi, jelikoz do vlakna Damasko se keca stale.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...