yes2007 Posted May 7, 2007 Report Posted May 7, 2007 Co si pomyslíte o partnerovi při obchodním jednání, když nemá na ruce hodinky?
dubraro Posted May 7, 2007 Report Posted May 7, 2007 Nic. To je jeho věc. Mnoho lidí hodinky nenosí, z nejrůznějších důvodů.
Guest Diskutér Posted May 7, 2007 Report Posted May 7, 2007 Nepomyslím si vůbec nic... ostatně často i já sám si před jednáním hodinky sundavám a vstupuji do ringu velmi obtížně čitelný. To jen povrchní lidé potřebují kotvy svých hledaných jistot, které ovšem hledají na těch nesprávných místech. Nejdůležitější totiž jsou... oči.
afrikab Posted May 7, 2007 Report Posted May 7, 2007 Co si pomyslíte o partnerovi při obchodním jednání, když nemá na ruce hodinky? Vsechno o necem svedci, kazdy detail. Samotneho by me ten duvod zajimal. Vestina lidi ovsem dnes odpovi, ze ma mobil
michali Posted May 7, 2007 Report Posted May 7, 2007 Je to jen otázka stylu. V práci jsme to několikrát diskutovali a mám hodně kolegů, pro které hodinky opravdu nic neznamenají a někteří ani hodniky nenosí. Taky mi to připadá neuvěřitelné, ale já mám zase podobný vztah k mobilu. Je to jen taková věc, kterou dnes už asi musíš mít. Jeden kolega má dokonce digitálky Casia s kombinaci digitálního a klasického zobrazení času. Nedovede je nařídit, tudíž má 1/2 roku letní i zimní čas. No zpět k dotazu, dalo by se to výhodně využít jako prostředek pro "lámání ledů" před ostrým vyjednávání u partnerů, kteří naopak mají něco zajímavého na ruce a jsou si toho zjevně vědomi. Samozřejmě za předpokladu, že na tvém zápěstí nebudou otřískané digitálky:)
Jakubisko Posted May 7, 2007 Report Posted May 7, 2007 divim se, ze tu jeste nezaznelo: "Lepsi zadne hodinky, nez Q&Q" ... chapete, chci rict? ale pokud je to top-class jednani, myslim, ze k tomu hodinky patri stejne, jako kravata !
openspace Posted May 7, 2007 Report Posted May 7, 2007 Naprosto souhlasím. U nás v práci je jeden maník jakože na dost dobré pozici a má na ruce plastový digitálky s holtě jetým řemenem. Takový ty jak je v mezerách bordel jak ze stavby. Vždycky se mi chce plakat jak to vidím. Zkusím vyfotit pro všeobecné pobavení.
klobadysek Posted May 7, 2007 Report Posted May 7, 2007 Vetsina lidi stejne na hodinky dlabe. Manager v nasi firme ma Tissoty a Seika quartz, chronografy na jedno kopyto, ty Seika dokonce BiColor. Nevim jestli si na jednani bere jine, ale pochybuji i kdyz si potrpi na hadry od Versaceho. Majitel agentury pro kterou fotim ma taky nejaky quartky, tipoval bych Seika chronografy. Oba panove maji co rok novyho petkovyho Bavora a prijmove jsou v jine lize nez ja, ale hodinky mam z nich nejlepsi ja.
Guest Kamil Posted May 7, 2007 Report Posted May 7, 2007 ...ale hodinky mam z nich nejlepsi ja. A vo tom to je!
Guest Diskutér Posted May 7, 2007 Report Posted May 7, 2007 Vetsina lidi stejne na hodinky dlabe. Manager v nasi firme ma Tissoty a Seika quartz, chronografy na jedno kopyto, ty Seika dokonce BiColor. Nevim jestli si na jednani bere jine, ale pochybuji i kdyz si potrpi na hadry od Versaceho. Majitel agentury pro kterou fotim ma taky nejaky quartky, tipoval bych Seika chronografy. Oba panove maji co rok novyho petkovyho Bavora a prijmove jsou v jine lize nez ja, ale hodinky mam z nich nejlepsi ja. Klobadýsku, myslím žes tu jediný, který nepovažuje TISSOT za důstojnou mainstreamovou švýcarskou značku. A tebou prezentovamá averze (cítím z tvého textu až jakési zesměšňování) vůči quarzsystému... mi připadá velmi slepá. Bohužel... tedy, bohužel pro nás, co milujeme strojky je Q systém dnes dotažený do takové dokonalosti (konfrontuj např. se superquartz Breit.) a uživatelské přívětivosti, že nám nezbývá, než jen trpně mlčet... neb vlastně nemáme proti Q jediný kvalitní argument...
falkkon Posted May 7, 2007 Report Posted May 7, 2007 Vetsina lidi stejne na hodinky dlabe. Manager v nasi firme ma Tissoty a Seika quartz, chronografy na jedno kopyto, ty Seika dokonce BiColor. Nevim jestli si na jednani bere jine, ale pochybuji i kdyz si potrpi na hadry od Versaceho. Majitel agentury pro kterou fotim ma taky nejaky quartky, tipoval bych Seika chronografy. Oba panove maji co rok novyho petkovyho Bavora a prijmove jsou v jine lize nez ja, ale hodinky mam z nich nejlepsi ja. Klobadýsku, myslím žes tu jediný, který nepovažuje TISSOT za důstojnou mainstreamovou švýcarskou značku. A tebou prezentovamá averze (cítím z tvého textu až jakési zesměšňování) vůči quarzsystému... mi připadá velmi slepá. Bohužel... tedy, bohužel pro nás, co milujeme strojky je Q systém dnes dotažený do takové dokonalosti (konfrontuj např. se superquartz Breit.) a uživatelské přívětivosti, že nám nezbývá, než jen trpně mlčet... neb vlastně nemáme proti Q jediný kvalitní argument... A proč mít argument proti něčemu,co nemá s hodinařinou moc společnýho?
Onisan Posted May 7, 2007 Report Posted May 7, 2007 Jinde jsem napsal: Mám zkušenost, že jsem byl jednat i majitele renomované dovozní firmy. Možná dodnes neví proč ten obchod neudělal, ale jeho fake Breitlihgů položené hrdě vedle počítače mně zabránili udělat "výnosný" obchod Když šidí sám sebe falešným pozlátkem jak by šidil ostatní? ....
Guest Diskutér Posted May 7, 2007 Report Posted May 7, 2007 Vetsina lidi stejne na hodinky dlabe. Manager v nasi firme ma Tissoty a Seika quartz, chronografy na jedno kopyto, ty Seika dokonce BiColor. Nevim jestli si na jednani bere jine, ale pochybuji i kdyz si potrpi na hadry od Versaceho. Majitel agentury pro kterou fotim ma taky nejaky quartky, tipoval bych Seika chronografy. Oba panove maji co rok novyho petkovyho Bavora a prijmove jsou v jine lize nez ja, ale hodinky mam z nich nejlepsi ja. Klobadýsku, myslím žes tu jediný, který nepovažuje TISSOT za důstojnou mainstreamovou švýcarskou značku. A tebou prezentovamá averze (cítím z tvého textu až jakési zesměšňování) vůči quarzsystému... mi připadá velmi slepá. Bohužel... tedy, bohužel pro nás, co milujeme strojky je Q systém dnes dotažený do takové dokonalosti (konfrontuj např. se superquartz Breit.) a uživatelské přívětivosti, že nám nezbývá, než jen trpně mlčet... neb vlastně nemáme proti Q jediný kvalitní argument... A proč mít argument proti něčemu,co nemá s hodinařinou moc společnýho? To je iluze, falkkone. S klasickou hodinařinou můžeš bodovat tak od čtvrt miliónu výše. Hodinařina, to není ETA strojek... vyráběný v miliónech kusů a montovaný do takřka všech hodinek, které potkáš od václáváku po arbat. Hodinařina, to je komplex uměleckých, technických praktik, to je vyvedení ciferníku, aplikace ozdob, materiály atd... to co prožíváme v běžně dostupné nabídce do cca 100 tisíc, to je jen marketing dotažený k dokonalosti... Bohužel (píši bohužel se strany milovníka strojku) nevyrábět se průhledné dýnko (to je mimochodem nápad na oscara...) bůh ví, jak by to s mechanikou dopadlo.
Dali Posted May 7, 2007 Report Posted May 7, 2007 Naprosto souhlasím. U nás v práci je jeden maník jakože na dost dobré pozici a má na ruce plastový digitálky s holtě jetým řemenem. Takový ty jak je v mezerách bordel jak ze stavby. Vždycky se mi chce plakat jak to vidím. Zkusím vyfotit pro všeobecné pobavení. To je zvrhlost, je to skoro jako kdyby přišel na jednání v dobrém obleku a v ošmajdaných polobotkách od bahna, to radši nic. Většinou jednám s obchodními partnery s Glashute, Breitling, Omega, Stova, Prim atd. a nebo také bez hodinek. Dnes za mnou přišel člověk s Breitling Navitimer, fake na první pohled, a ještě pořád nakrucoval levou ruku tak, aby se nedaly přehlédnout. Bohužel tomu odpovídalo i jeho vystupování, schopnosti... To, že člověk nosí fake většinou dost napoví o jeho osobnosti.
Dali Posted May 7, 2007 Report Posted May 7, 2007 ...ale hodinky mam z nich nejlepsi ja. A vo tom to je!
Conrad Posted May 7, 2007 Report Posted May 7, 2007 Tedy to mě opravdu znechutilo snobštější théma si sotva dovedu představit. Mám rád hodinky a postupně si malou sbírečku rozšiřuji,ale dovedu si představit,žre člověk se kterým jednám a má na ruce QQ hodinky má třeba doma sbírku ruských ikon nebo perských koberců jejichž cena daleko převyšuje cenu všech mojich hodinek.Při jednání posuzuji oči, gesta a mimiku a logiku argumentů, setkal jsem se již s mnoha velice chytrými a schopnými lidmi do kterých by jste to podle tohoto povrchního soudu to ani neřekli a i jsem viděl spoustu jalových frajerů s BMW na dvoře a Breitlingy na ruce.
Onisan Posted May 7, 2007 Report Posted May 7, 2007 Já primárně odsuzuju, jak vyplývá z mého příspěvku, hejsky co si honěj triko s falzem drahé značky na ruce.... I když mně samozřejmě zaskočí, když má někdo drahý oblek a hodinky za 300 Kč...
klobadysek Posted May 7, 2007 Report Posted May 7, 2007 Tak a vratil jsem se k predchozimu avataru. Vysvetlete prosim Vas nekdo trollovi, ze svym povyseneckym posuzovanim druhych tady vytvari jen napjatou atmosferu, ktera se vubec neda srovnat s casy nez se sem vetrel. Dekuji.
typograf Posted May 7, 2007 Report Posted May 7, 2007 Tak a vratil jsem se k predchozimu avataru. Vysvetlete prosim Vas nekdo trollovi, ze svym povyseneckym posuzovanim druhych tady vytvari jen napjatou atmosferu, ktera se vubec neda srovnat s casy nez se sem vetrel. Dekuji. Nevysvětlovat. Ignorovat! Jediné správné a hlavně účinné řešení.
basic Posted May 7, 2007 Report Posted May 7, 2007 Ja zaivam pri jednanich denne ze maji i majitele velkych firem na ruce velmi levne hodinky, je to tak trochu dano tim ze proste se vytratil pohled na hodinky jako na zarak ktery umi merit cas. Zaujme mne vzdy kdyz ma nekdo hodinky jednoduse zajimave nejakou netradicni znacku se zajimavym designem kdyz to jsou Quartz, nebo nejakou klasiku v mechanickych. Ale opravdu neni nijak netradicni ze si podavam ruku s clovekem v znackovem obleku a na ruce ma plastove CASIO.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.