Přejít na obsah

Koľko je známych hodiniek Elton Sport ?

pykof

Doporučené příspěvky

Tak to mají vypadat přibližně takhle? Jé takové mám v šuplíku doma.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 356
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Návštěvník rama

Heleme se co to najednou leze ven z temných koutů šuplete, toto není původní ale doskládaný kus, že? Nedávno v říjnu nějaký s...l vydražil u známých překupníků z Lipníka stejnou lunetu: http://aukro.cz/nepouzite-plechova-luneta-na-sporty-c-19-i3618493673.html#tabsAnchor

Odkaz ke komentáři

Tady je máš i s omáčkou od toho samého co měl ES: http://aukro.cz/show_item.php?item=3679853803

Heleme se co to najednou leze ven z temných koutů šuplete, toto není původní ale doskládaný kus, že? Nedávno v říjnu nějaký s...l vydražil u známých překupníků z Lipníka stejnou lunetu: http://aukro.cz/nepouzite-plechova-luneta-na-sporty-c-19-i3618493673.html#tabsAnchor

Rama, díky za perfektní informace! :notworthy:

Vypadá to, že kromě několika kusů duralových vložek civilní lunety pro ELTON SPORT (bez lumi bodu a vzestupnou stupnicí), které kdysi od jiného profesionálního prodejce doputovaly k členům  Chronomagu, je tu dokonce celá kompletní luneta (základna a vložka).  Novou výrobu neuvažuji, protože by to pak v kusové/kusových výrobní dávce/dávkách stálo více, než za kolik se to dnes prodává. Tedy to bude s největší pravděpodobností originální díl.

Bohužel existence těchto lunet na trhu a zdejší problematická pověst aukro prodejce Antik-GSM, který nachází po šuplících PRIM rarity pomalu každý měsíc, mi brání v tom, abych jásal nad tím, že jím nabízené hodinky jsou skutečně o autentický originál. Třeba nám k tomu jako zdejší člen řekne více. ;)

Navíc moji mírnou skepsi posiluje načasování. Celá léta nic, nikdo nemá o této verzi PRIM Sportů pravděpodobně ani tušení. Pak je v březnu 2012 Accutronem zde na Chronomagu jejich existence zdůvodněna překvapivými nálezy v eltonské dokumentaci. A teprve za nějaký čas, zhruba ve stejný čas kdy se objeví na trhu asi originální lunety (kolik jich bylo u na Aukru a podobně skutečně v oběhu?), se náhodou objeví exemplář v téměř dokonale nenošeném stavu. Někdo si tu držel v šuplíku nenošené hodinky (bez plastového řemenu) téměř 45 let? A proč mají nápis PRIM SPORT a ne ELTON SPORT, jak tvrdí nalezená dokumentace?

Je to vše jen shoda náhod? Opravdu bych si zde velmi rád početl o příběhu jejich ?života?. :rolleyes:  

Odkaz ke komentáři

No, dovolím si pouze podotknout, že na mých hodinkách tato luneta byla i původně, ovšem podobně jako pouzdro  odrbaná natolik, že jsem si zpočátku vůbec nevšiml rozdílu (taky jsem ho nečekal). Teprve když jsem se podíval pořádně, došlo mi že plastový kroužek se do ní nehodí a původně tam nepatří. Už Mischa tady tenhle model prezentoval, je to určitě tak dva roky.Moje měly lesklý ciferník a bombírovanou hodinovou ručku. Vnitřek, dobře dochovaný, jsem přesadil do pěkného pouzdra, dodal druhou ručku, a už jsem věděl po čem jdu a chtělo to jen trpělivost (tu mám) a trochu toho štěstíčka. Pokud by byla pochybnost, původní lunetu mám schovanou a mohu ji nafotit.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Antik-GSM

To můžu lehko upřesnit. Získal jsem od jinýho šmelináře jednorázový výkup od jednoho chlápka hned troje tyto sporty s plechovou vložkou lunety. Jedny hodně nošený, druhý míň a třetí nenošený nikdy. Řekl mu k tomu jen to že si tehdá jak se začaly Sporty jako novinka prodávat koupil pod pultem rovnou troje naráz. No a na jedny z nich se nedostalo nikdy to sou ty z aukce. Jestli mě nechaj můžu ti to všechno vyfotit ale nestíhám takže nevím kdy to bude.

Odkaz ke komentáři

No, dovolím si pouze podotknout, že na mých hodinkách tato luneta byla i původně, ovšem podobně jako pouzdro  odrbaná natolik, že jsem si zpočátku vůbec nevšiml rozdílu (taky jsem ho nečekal). ..... Pokud by byla pochybnost, původní lunetu mám schovanou a mohu ji nafotit.

Díky, každé foto samozřejmě vítáno. Zkus prosím mrknout na strojek, jestli je tam jen tříšroubková 68.3 nebo nějaká anomálie.  

P.S.: Z tebe ty informace lezou, jak z chlupatý deky. :cheers:

To můžu lehko upřesnit. Získal jsem od jinýho šmelináře jednorázový výkup od jednoho chlápka hned troje tyto sporty s plechovou vložkou lunety. .... Jestli mě nechaj můžu ti to všechno vyfotit ale nestíhám takže nevím kdy to bude.

Díky, za mě dobrý. Samozřejmě každé foto :photo:  vítáno, stejně jako informace o případných anomáliích, zejména ve strojovnách.

Odkaz ke komentáři

.... Už Mischa tady tenhle model prezentoval, je to určitě tak dva roky....

Ano, to je pravda. Bohužel Mischa nikdy nepublikoval fotku nálezového stavu hodinek, pouze už různé renovované stavy. Fotky jeho hodinek jsou soustředěny v tomto mém příspěvku

Jinak informace o existenci duralové lunety se poprvé objevila už v roce 2007 (toto vlákno, "ztracená" srovnávací fotka lunet z tohoto vlákna je pak zachráněná tady). Další potvrzení teoretické existence různých verzí duralové lunety na hodinkách ELTON SPORT se pak objevila s originálním návodem k ELTON SPORT v roce 2009.

Odkaz ke komentáři

Aktualizace seznamu  - čísla 0000234, 0000243 a 0000770:

• 0000015 - georg (nápis PRIM SPORT, foto)
  • 0000038 - stanik73 (foto)
  • 0000069 - Mnovace (foto)
  • 0000105 - mischa (foto)
  • 0000108 - Makos (foto, sada s vojenskou krabičkou a se záručním listem k 0000234)
  • 0000149 - docent_tecka (foto po renovaci)
  • 0000160 - INA (foto)
  • 0000222 - Kamil (foto)
  • 0000234 - Makos (foto, pouze záruční list, více o obsahu listu v tomto vlákně)
  • 0000243 - ...............
  • 0000294 - ???.... (Aukro říjen 2010)
  • 0000504 - straspol (nápis PRIM SPORT, plastová luneta z PS1)
  • 00005?? - ................ (Aukro prosinec 2012, to jsou ty vlevo na této fotce, další foto)
  • 0000532 - Biges (renovace v Eltonu, originální díly zachovány, plastová luneta z PS1)
  • 0000560 - ???.... (Aukro listopad 2012, původní je pouze víko pouzdra, foto)
  • 00006xx - ................(nápis PRIM SPORT, na této fotce )
  • 0000770 - depozitář muzea (skládačka, z ES bude pouze číslované víko, foto)
  • 0000805 - straspol (nápis PRIM SPORT, na víku věnování "Věnuje Velitel PS", foto)
  • 0000830 - Pindero (nápis PRIM SPORT, foto)
  • 0000926 - Aukro (nápis PRIM SPORT, strojek a číselník není původní, foto)
  • 0001095 - Honza.manta (nápis PRIM SPORT - foto, nálezový stav zde)
Odkaz ke komentáři

Návštěvník Antik-GSM

Díky, každé foto samozřejmě vítáno. Zkus prosím mrknout na strojek, jestli je tam jen tříšroubková 68.3 nebo nějaká anomálie.  

P.S.: Z tebe ty informace lezou, jak z chlupatý deky. :cheers:

Díky, za mě dobrý. Samozřejmě každé foto :photo:  vítáno, stejně jako informace o případných anomáliích, zejména ve strojovnách.

Všechny moje stroje mají 3 šrouby.

Odkaz ke komentáři

Vkládám slíbenou fotku vraku.

Odkaz ke komentáři

Na světě je další kus armádních ELTON SPORT. Tentokrát se sériovým číslem 0000669.

Uvnitř tiká PRIM kalibr 68.3 se třemi šroubky na můstku pérovníku. Jak se na produkci od cca čísla 0600 a výše sluší a patří, tak na černé lesklém číselníku je nápis PRIM SPORT:

Aktualizace seznamu:

• 0000015 - georg (nápis PRIM SPORT, foto)
  • 0000038 - stanik73 (foto)
  • 0000069 - Mnovace (foto)
  • 0000105 - mischa (foto)
  • 0000108 - Makos (foto, sada s vojenskou krabičkou a se záručním listem k 0000234)
  • 0000149 - docent_tecka (foto po renovaci)
  • 0000160 - INA (foto)
  • 0000222 - Kamil (foto)
  • 0000234 - Makos (foto, pouze záruční list, více o obsahu listu v tomto vlákně)
  • 0000243 - ...............
  • 0000294 - ???.... (Aukro říjen 2010)
  • 0000504 - straspol (nápis PRIM SPORT, plastová luneta z PS1)
  • 00005?? - ................ (Aukro prosinec 2012, to jsou ty vlevo na této fotce, další foto)
  • 0000532 - Biges (renovace v Eltonu, originální díly zachovány, plastová luneta z PS1)
  • 0000560 - ???.... (Aukro listopad 2012, původní je pouze víko pouzdra, foto)
  • 00006xx - ................(nápis PRIM SPORT, na této fotce )
  • 0000669 - ???.... (Aukro prosinec 2013, nápis PRIM SPORT, foto)
  • 0000770 - depozitář muzea (skládačka, z ES bude pouze číslované víko, foto)
  • 0000805 - straspol (nápis PRIM SPORT, na víku věnování "Věnuje Velitel PS", foto)
  • 0000830 - Pindero (nápis PRIM SPORT, foto)
  • 0000926 - Aukro (nápis PRIM SPORT, strojek a číselník není původní, foto)
  • 0001095 - Honza.manta (nápis PRIM SPORT - foto, nálezový stav zde)
Upraveno uživatelem Petr_P
Odkaz ke komentáři

• po 4 týdnech...

Po létech zde strávených, pořád nepatřím k odborníkům na sáhodlouhé odborné diskuse.Zatím jen mírně pokročilý začátečník s několika desítkami kousků a určitým názorem. A taky potřebuji ještě 49 příspěvků. Mám několik PS1. Některé jsou a jiné zase ne číslovány na dýnku. Na fóru ani jinde jsem nic nenašel.

Dík za info.

Odkaz ke komentáři

Já bych to přání neskromně a maximalisticky doplnil.  :cool02:

Nafoť  :photo: prosím všechny tvé PS1, hezky pěkně systematicky zepředu i zezadu. Žádné PS1 prosím nevynechej.

P.S. A prosím nezapomeň, že maximální velikost fotky na delší straně je maximálně 1000 bodů a nejlépe by bylo, aby zaostřené hodinky vyplnily fotku a nikoliv aby většinu plochy tvořilo pozadí, jak se bohužel někdy stává.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...