Jump to content

Recommended Posts

Posted

Přišla doba obměny služebního auta. Co byste zvolili Vy a proč?

1. Limit 900 kCZK

2. barva modrá, černá, šedivá, stříbrná

3. Škoda Oct, Superb, VW Passat

U mně zatím vede modrá Oct Combi RS TDI se vším všudy, včetně blbostí jako parkovací senzory a SunSafe skla..

Posted

Být Tebou tak zvolím nějakou značku od písmene "S" :-) a barvu modrou - modrá je dobrá(je dobře vidět na silnici, působí dobře na lidi a neni taková snobská jako černá a stříbrná).

Posted

Asi nic , z toho co píšeš . Známý odtahuje porouchaná auta pro firmu která tyto značky prodává . Nejméně jezdí pro Golfy . U Passatu nedávno prý dost blbla elektrika .

Posted

Já bych volil asi více vybavenou Oct než za stejné peníze méně vybaveného Superba... Passata bych nechal být (známý managerský sedan smile.gif ) .... Barva je silně individuální možnost volby. Já když můžu tak kupuju černá auta jako u Fordu T biggrin.gif Modré bych si nevzal, na modrou mám smůlu.. jakmile mám modré auto tak mně zlobí a snaží se mně vyhodit ze sedla biggrin.gif

Posted

Do města a na krátý tratě Octavia ( pokud Ti nevadí že to je nejstádnější auto ze všech , hned po Š120 , a za den jich potkáš min.30.000 ), na delší trasy rozhodně Passata, přeci jenom má delší podvozek, lepší provedení, a větší výběr vybavení. Sup bude mít brzo novou generaci, a jezdit pár let v outletu bych asi nechtěl. Supa pouze pokud máš řidiče, a můžeš využít místo pro nohy, ale na místě řidiče to není nic moc. Asi bych volil Passata, a nebo raději novou A4. Stejný koncern, rozumný poměr cena /výkon. Kdyby A4 neprošla tak asi Passata. Barva má každá svoje. Černá je elegantní, ale pokaždé když bude svítit sluníčko, tak budeš muset zapínat AC, a všechno na ní bude vidět. Stříbrná je dneska nejprofláknutější barvou, hned po bílé a červené s kterou jezdí cesťáci, ale zase na ní nic není vidět, a dobře se udržuje. A šedá mi připadá zajímavá, ale musel bych jí asi vidět naživo. Parkovací senzory jsou príma, podobně jako GPSky ve škodovkách. Kluci za ně v bazaru dostanou pár stovek, a člověk má zase radost, že uvidí po čase milé servismany. SunSafe skla jsou OK, ale RayBany taky :-).- No ale ten Superb má zase ve dvířkách deštníček, tak já nevím....

Posted

Nového Superba. Viděl jsem ho v Kvasinách naživo a je perfektní.

Současná generace je proti tomu novému o ničem.

Švestkově modrá Oktávka RS v kombíku je nádherná.

Ale pokud bych mohl volit, vzal bych si kombíka 4X4. Za 900Kč bude v plné palbě a silným motorem.

Pokud odhlédnu od tebou jmenovaných značek, vzal bych Subaru Legacy. Nejsem si ale jist, jestli maličko nepřesáhneš limit.

Případně Volvo 40/50. To bude i ve slušné výbavě.

Guest Kamil
Posted

O pohodlnosti auta převážně rozhoduje rozvor. Octavia 2578, Passat 2710, Superb 2803. Superb je na místě řidiče širší a pohodlnější než Octávka, vzadu ani nemluvě. Motor 1.9 tdi je v pohodě, 2.5 bych nebral, je prý poruchovější (říkají servismani a i prověřeno praxí). Když jsem se podíval na nejvyšší model Elegance s navigací a parksystémem navíc, vyšlo mi 910 tisíc (určitě dostaneš nějaké to procento slevy). Tady máš konfigurátor: http://cc.skoda-auto.com/CC/templates/cc_1...sIdentifier=SI1

Podle mého není co řešit, jednoznačně Superb. Už jsem s ním pár desítek tisíc najezdil, velmi příjemné a pohodlná auto, motor dostačující. A že bude nový model? Ten starší bych naopak považoval za výhodu i vzhledem k zlodějům. A pokud bys ho kupoval, jako první věc nech vyndat a zaslepit zámky na dveřích, aby se otvíralo jen elektronicky!

Posted

Mazda 6 MPS 2.3DISI AWD MPS. 260 koní smile.gif. Akční cena 999000. A Mazdy se moc nekradou, což se o vozech o kterých se tady píše říci nedá. Je to 14 dní, co kamarád přišel o Passata sad.gif.

Posted

Šestiválcového Suberba, pokud by ses vešel do limitu, tak s automatem. Jsou na něm už vychytané mouchy, je lépe odpérovaný než nová Octavia (stará byla dobrá). No a má ještě starej design.

Posted

Šestiválcového Suberba, pokud by ses vešel do limitu, tak s automatem. Jsou na něm už vychytané mouchy, je lépe odpérovaný než nová Octavia (stará byla dobrá). No a má ještě starej design.

Souhlasím a doporučuju taky. Buď šestiválec benzín, nebo 2,5 l TDI. Ani 1,9 TDI není špatný, ale s tak velkým autem hýbá trochu pomaleji. Jediný problém hluboký a nepraktický kufr. Když se něco zakutálí až dozadu, blbě se pro to leze. Velký rozvor, příjemné svezení, při rychlostech nad 150 km/h pěkně sedí, Oktávka mi připadá nějak méně stabilní a prostě o třídu níž. Měl jsem možnost jezdit jak Octavkou, tak se Superbem s těmito třemi druhy motorů dal bych pořadí, 6 válec benzín, 2,5 TDI, 1,9 TDI. Ne že bych střídal auta každého půl roku, ale když šlo do servizu dostal jsem vždy nějaké náhradní na pár dní.

Posted

Ale kucí.. nečetli jste zadání, toyota ani honda nejsou mezi prvky množiny [škoda oct, superb, vw passat.]

Posted

Ale kucí.. nečetli jste zadání, toyota ani honda nejsou mezi prvky množiny [škoda oct, superb, vw passat.]

a to je zásadní chyba! co koupit toyotu a říkat jí superb? wink.gif

Posted

a to je zásadní chyba! co koupit toyotu a říkat jí superb? wink.gif

Aj ja by som bol ochotný Lexusa premenovať. Keď kvalita tak na mene nezáleží. A úroveň je niekde inde. No ak si patriot, tak oktávka s výbavou by stačila a hlavne by to bolo bez závisti okolia - viem o čom hovorím.

Posted

Ale ne, je to v pořádku, jen jsi na ně stydlivě zapomenul wink.gif Aby hned nevyhrály..... smile.gif Avensis a když ne, tak jinak Superb

Posted

Taky bych osobně volil něco co nemá každý druhý cesťák... Jelikož jsem zatíženje na Japonce, tak bych asi taky volil Avensise nebo Lexus IS220 (i když by neměl tu nej výbavu...). Prostě se trošku odlišovat, stejně jako s hodinkama, pánové;-)