Přejít na obsah

Zubní kartáček


Doporučené příspěvky

Ono se to může prodražit jinde. Čištění sice bylo u Sonicare super, ač ne vždy ty 2minuty stačí, ale během necelých 2 let jsem byl asi 3x u zubaře s tím, že jsem si uštípnul roh zubu. Nezřídka jsem totiž klepnul do zubů vibrující hlavicí:( Taky díky tvaru (spíše netvaru) jsem se hůře dostával na zadní zuby, tak jsem teď zase přešel na ruční pohon.

To už je ale rukama nebo zubama :) Ta technologie není imo tak nebezpečná.

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 197
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Neříkam, že je to kartáčkem, ale že se mi to stávalo:) Asi mám nešikovné ruce a někdy se mi prostě kartáček otočil, nebo uklouznul a plastem na hlavici poťukal na zoubky, což jeden nastavovaný růžek prostě z času na čas nepřežil:( Tak jsem se vrátil ke Curaprox ultra soft a uvidíme, jak často budu u zubaře:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Prostě jsem mel uštíplej růžek předního zubu (snad pecka ze zdravého ovoce), ten se spravil, ale kartáčkem jsem ho pár krát urval. Jestli je to normální, to neposoudím, k zubaři chodím pravidelně, nebojím se ho. Ale možná mě šidí, nedělá to dobře a tahá ze mě peníze na zálibu v autech:)

 

EDIT: Snad se v tom nepozná a nebude teď šidit i na anestetiku:)

 

EDIT2: A pro jistotu dodám, že poslední hlavice, resp. po jejich nasazení, 2 kartáčky hodně "bzučeli", tak je možné, že to extra více vibrovalo a vada byla v hlavicích.

Upraveno uživatelem swenak
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Teda, tady je vlákno fakt na všechno :) a to je dobře. Potřebuju se totiž zeptat zdejších zubařů, dentlabů a hygienistů, proč se vlastně ustoupilo od rotujících kulatých hlavic. Jasně, mezizubní partie neumí řešit, ale na to mám Cura, solo a nitě. Přijde mi ale, že na odstraňování plaku 2x týdně zejména v partiích zubních krčků jsou vhodnější než kmitající pohyb, který plak a bordel nevymetá, ale spíš zastrkuje pod dásně. Kromě toho rotační hlavice neohrozí různé správky a dodělávky zubů, na rozdíl od vibrující tvrdé části kartáčku. U zubaře i dentálního hygienisty se plak také odstraňuje rotační hlavicí, pokud vím, akorát je to teda "kartáček" připojený šlaufem k půltunovýmu křeslu se zrcadlem a výlevkou, na to nemám prachy ani místo :)

 

Je to samozřejmě o i o rukou, ale když jsem zvládl techniku perláže, tak tohle bych možná dal taky.. Jaký je tedy hlavní důvod ústupu od rotační technologie směrem k vibrační a sonické?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dle vyjádření kamaráda zubaře jde o to, že při špatné technice dochází při použití rotačního kartáčku (a stejně tak i ručního) k ubrušování dásní a podporuje tak vznik parodontu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Aha, děkuju. A druhá otázka: používám pro sebe i pro děti fluoridový gel kompenzující řádový úbytek fluoru ve vodovodní vodě (od silné fluoridizace se ustoupilo někdy na začátku devadesátých let). Gel se na cca minutu (děti) nebo dvě (já) nanáší na zuby, pak se vyplivne. Je tenhle postup a vůbec použití gelu z pohledu zdejších dentistů v pořádku?

 

Díky, další otázky už nebudou, slibuju :D

Upraveno uživatelem martar
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Chci se Vás zeptat, je fakt jedno jaký Sonicare koupím, nebo proč je ten cenový rozdíl takový?

 

Zvažuji domu koupit sonicky kartáček,hlavice pro mě a pro ženu. Časem koupím druhý pro děti až vyrostou...

 

Díky

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Super připomínka. Koukal jsem též po Oral-B modelech. Imho je to asi jedno, obě značky jsou velmi dobré....

 

Takže zase zpět na stromy a porovnávat.

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nejde edit:

Dle porovnavacich článku mi bude víc sedět Sonicare než Oral-B. Tez jsou prej výrazně tišší.

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Po roku...

Dovolim si vytahnout tohle starsi vlakno a podelit se o zkusenosti s dvema elektrickymi kartacky Oral-B. Tato firma bude uvadet na cesky trh nejnovejsi model iO, ceny ostatnich modelu pujdou dolu a bude zase sance koupit neco ve sleve. Hlavni duvod, proc jsem vybral klasicky Oral-B je pro mne lenivejsi zpusob cisteni. U kartacku sonickych (napr. Sonicare) je doporuceno krouzive prejizdet zuby jako pri praci s beznym kartackem. U technologie Oral-B proste na kazdem zubu drzim 3s a pak se presouvam na dalsi. Zadne krouzeni tedy neni potreba. Take klasicke nahradni hlavy u Oral-B jsou levnejsi. 

Vyzkousel jsem Oral-B Smart 6 6100S a drivejsi vlajkovou lod Oral-B Genius X 20000N. Tela kartacku vypadaji stejne, akorat model X20000N ma v sobe senzory na sledovani pohybu v puse (3D tracking) a dokaze pomoci aplikace v telefonu zobrazit prubeh a ucinnost cisteni. Genius X tedy vyhodnocuje, jak peclive jste se kteremu zubu venovali a pokud nekde projedete moc rychle, aplikace vam vyznaci, kde se jeste mate vratit. Model Smart 6 nic takoveho nema a dokaze akorat sledovat cas a na telefonu zobrazit vysledny cas cisteni. Oba kartacky maji senzor tlaku, takze daji vedet zmenou zvuku, barvy LED prouzku a pripadne v aplikaci na telefonu. V aplikaci take jdou menit barvy LED prouzku, zmenit poradi prepinani modu cisteni, nebo si zadat datum instalace kartackove hlavy pro nasledne upozorneni k vymene.

[ Pokud chcete pouzivat 3D tracking v puse, maji ho u Oral-B pouze dva modely - Genius X 20000 a iO series 9. Vsechny ostatni modely Genius X nebo iO se tvari draze a chytre, ale 3D tracking pomoci senzoru nemaji. ]

Oba kartacky Oral-B maji klasicky hlucny motor a oproti ultrazvukovym kartackum Sonicare delaji fakt vetsi ramus (az nove modely Oral-B iO pouzivaji novou tissi konstrukci motoru). Pokud srovnam ty dva moje, co jsem mel na stole, tak Smart 6 mi prisel v projevu kultivovanejsi, Genius X byl vice rachtavejsi. Ale kdyby mi to nekde pustil zvlast, rozdil asi tezko poznam. Nicmene kvalita zpracovani mi prisla lepsi na modelu Smart 6, obzvlaste potisk plastu vypadal lepe. Bylo to pro me prakvapujici, protoze Genius X byl skoro dvakrat tak drazsi, ocekaval bych tedy presne opak. Mozna jen hrosi kousek.

Jinak za sebe zatim spokojenost. Mel jsem problemy s plakem na dolni vnitrni strane zubu (mam tam nalepeny retainer od rovnatek) a ted je to mnohem cistsi. Dasne zatim nekrvaci a nektere obnazene krcky zatim drzi. Dalsi spokojenost sem placnu po navsteve dentalni hygieny a zubare, schvalne jestli poznaji rozdil.

Jinak pokud hledate realne recenze na elektricke kartacky, musite na anglicka videa. Doporucuji https://electricteeth.com/ , resp. https://www.youtube.com/channel/UCr2dMYhh67-qDn_lDnKqbQw.

Oral-B Genius X vs Sonicare DiamondClean
https://www.youtube.com/watch?v=K6jFvbCmYjg

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 3 hodinami, tmx napsal:

Lynx12: Muzes trosku popsat tu laboraci? Ja ted zkousim dve zakladni - cross action a sensi ultrathin. Ta prvni jmenova mi prijde dost tvrda, takze se spis priklanim k sensi hlavici.

Prostě jsem vyzkoušel několik hlavic a ten Floss Action mi vyhovuje nejvíc.....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jestli chcete zkusit Sonicare, ale nejste si jistí tou cenou, tak DM má za ca. 800 dupe od jejich "značky" Dontodent - Sonic Power a je shodný se Sonicarem od Philipsu. I hlavice jsou zaměnitelné. Třeba to někoho zaujme na chatu, do druhého bytu apod. :) 

Jinak rotační vs. sonický kartáč fungují na rozdílných technologiích a zuby mi nezničil ani jeden při dlouhodobém používání, ale nemám žádné výplně a na sonický je spoleh. A retainer od Invisalign apod. to taky neodlomí. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...