Přejít na obsah

Bundy Barbour


Doporučené příspěvky

Smutný Balet

 

Přicházím s krátkou recenzí bundy, kterou jsem před dvěma měsíci pořídil. Musím říct, že ačkoliv je bunda velice pohodlná, jsem zklamaný kvalitou provedení. U bundy za necelých tři sta Euro bych nečekal, že po dvou měsících bude mít následující defekty:

 

Obr1) V zadní části má odepínací "padací dveře", které drží v zavřeném stavu dvojice cvoků po stranách. Jeden se už zvládl prokousat ven, druhý začne prosvítat co nevidět. Je pravda, že v ní jedím autem, ale teď v zimě moc alternativ není. Když přes to přejedu prstem, zdá se mi, že jsou nýty špatně začištěny.

post-3161-0-82166500-1485356805_thumb.jpg

 

Obr2) To už je starší, zhruba po dvou dnech se téměř odpáral knoflík u kapsy. Vzhledem k tomu, že je prakticky nezavírám, je to také dost smutné.

post-3161-0-51116900-1485356818_thumb.jpg

 

Obr3) Z obšití dírek lezou neustále nitě, v některých případech i jinde na bundě.

post-3161-0-80403800-1485356846_thumb.jpg

 

Co myslíte, mám to reklamovat? Moc se mi kvůli tomu do Německa nechce, ale na druhou stranu těch peněz, co to stálo... Máte obdobné zkušenosti? Myslel jsem, že je Barbour bunda na celý život (nebo alespoň na jeho významnou část).

Upraveno uživatelem Balet
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem se nakonec rozhodl sám, a o víkendu tam zajedu... Mezitím jsem si navíc objednal novou, celkem třicetiprocentní slevě nešlo odolat :) Tak doufám, že mi v drážďanském P&C vrátí peníze... Bude to asi tvrdé vyjednávání :D

 

https://www.countryattire.com/barbour-heritage-men-s-sl-bedale-jacket-sage-mwx0734sg91.html

 

(mimochodem, ten cvok na límci je na kapuci, nebo co se tam připíná?)

 

Přítelkyně se asi bude divit, proč mám tu mastnou bundu, jež nesmí vyprat, najednou zelenou :whistling:

Upraveno uživatelem Balet
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mam stejnou Bedale, jen hnědou a všechno je solidní a drží. Dost kvalitní. Tak snad to tak bude pokračovat. Ten pin co je přiložen nikam nepripinat. Dat do šuplíku :-)

 

Pin už jeden v šuplíku mám, neboj... Já myslel ten cvok, co je tam už z výroby, a je na obrázku vidět na levém límci z pohledu pozorovatele.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj pánové! Teprve teď jsem objevil tohle vlákno, nikdy dřív mě nenapadlo že by láska k hodinkám měla něco společného s Barbourem, ale ono to vlastně dává smysl :). Takže díky chronomagu za další zábavu na líné večery.

 

Sám už nějaký čas chodím v bundě Ashby - taková slim fit Bedale (která se mi zdála střihem po městě téměř nenositelná), v zimě samozřejmě s inner vestou. Před pár lety jsem si z UK přivezl i skvělý Barbour chelsea boty (https://www.outdoorandcountry.co.uk/barbour-farsley-chelsea-boots.html). Loni to zašlo tak daleko, že jsem lehkou bundu, spolu s bekovkou, koupil i otci, teď k vánocům přibyly ještě kapesníky.....no prostě se to rozrůstá po šatníku.

 

Takže díky za další výborné vlákno, budu sledovat!

 

Přikládám podle mě dobrou kombinaci waxed cotton + titan + kůže

 

post-50048-0-89436900-1485369517_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Reklamace a další starosti :)

 

Jak jsem psal o reklamaci v Německu, tak ta proběhla nad očekávání hladce. Paní u jednoho z pultíků jsem vady (krom výše zmíněného jsem ještě objevil rozdrásanou podšívku v místech, kde nosím tašku přes rameno) ukázal, a ta mi bez mrknutí oka napsala papír, se kterým jsem si došel pro obnos na pokladnu. Po řidkých zkušenostech z ČR vítané osvěžení. 

Jak jsem psal, tak jsem objednal jinou z Country attire. Ta přišla včera a je super, má hrubější materiál, vzhledově pevnější podšívku a moc nití z ní nelezlo, ale... je mi malá :/ Takže jsem obratem objednal další, o číslo větší, plus jsem pro jistotu přiobjednal vložku, o které si vůbec nejsem jistý, zda bude do bundy sedět (https://www.countryattire.com/mens/waistcoats-gilets-liners/liners/barbour-men-s-quilted-waistcoat-zip-in-liner-sage-green-mli0001gn91-a70.html). Zipy k vepnutí vložky v bundě jsou, tak uvidíme jak to bude fungovat dohromady, a zda budou zdrhovadla alespoň stejné délky. :) Další nejistou částí tohoto dodatečného nákupu jest velikost. Bundu jsem objednal XXL, ale je to slim fit, proto jsem vložku, která je dle popisu regular fit, objednal ve velikosti 48, což vychází jako větší XL... Přinejhorším to budu nosit zvlášť. 

Malou mám normálně poslat zpět, a Karl B. slíbil, že mi vrátí peníze... Kudy chodím, rozsévám radost :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Balet no na CA je radost nakupovat, trebars ten Karl (ale aj dalsi) je trpezlivy a ustretovy azaz, aj mailom, aj na chate :)

Vidim ze prechadzas klasickym trmacanim sa medzi velkostami, to k tomu patri :). Ked ich ale poprosis, zmeraju ti trebars rukavy a pod.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Van graaf je stejná firma jako P&C :) Mimochodem v tom Německu jsem k té bundě přihodil svetr koupený na stejné účtence (opadávalo z něj plno materiálu - za chvíli by zbyla jenom šíťka) a taky bez problému vzali zpět... Patrně mají dík ohromnému objemu zboží obrovský reklamační bonus, tak to neřeší.

Nevím proč. Já včera reklamoval svetr ve Van Graaf, po prvním nošení se mi zdálo, že trochu žmolkovatí, a dostal jsem bez řečí peníze na ruku.

Upraveno uživatelem Balet
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nemate prosim tip na zimniho Barboura? Nemyslim s vlozkou, ale neco hrejivyho uz od zacatku :). Uplne nejradsi bych International.

 

Nejak mi na netu nejde poznat, ktera voskovana bunda je do zimy, pro Brity je winterjacket i Bedale...

 

Odesláno z mého ALE-L21 pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...