RomanP Odesláno 15. října Nahlásit Odesláno 15. října Bude to tak deset let, možná víc, co jsem tu při jedné módní vlně koupil iBasso DX90. K tomu pak AKG K702 a stolní sluchátkáč Meier Corda Classic. Poslední roky jsem ho nepoužíval a odešla baterka. Sem tam dál makal bez ní jako napájen z PC přes USB. Teď ale jako by napájení nestačilo udržet relátka. Koupil jsem baterku a uvidím co bude až přijde. Kdyby bylo zle, co byste doporučili místo něj třeba okolo 15000,- max 17tis. Ze značek toho moc neznám, iBasso, Fiio
blackwhit Odesláno 16. října Nahlásit Odesláno 16. října to zalezi... chces, aby to melo Android, aby to umelo streamovaci aplikace...?
RomanP Odesláno 16. října Nahlásit Odesláno 16. října No android asi ano, i když doteď jsem si vystačil bez něj. No a i bez streamovacích aplikací jsem se taky obešel, ale na druhou stranu by to asi nebylo špatný. Našel jsem nějaké možnosti a zprvu bych je asi chtěl hnát na výchozích AKG K702, buď bez zesilovače Meier Corda Classic a nebo s ním a na cesty Ethymotic research. Do budoucna něco co se hodí třeba lépe. iBasso DX180 - 10990 FiiO M23 - 17287 iBasso DX260 MKII - 19990 HiBy R6 PRO II 2025 - 19990 Neco od Shanling který jsem neznal a nebo vzít za iu výraznější prachy A&K pokud by stál za to. Astell&Kern SR35 - 22490 Je to nesmyslný rozptyl, ale jde mi o to abych pak nenarazil, že něco v blízké budoucnosti nepřehraju a nebo nepřipojím.
blackwhit Odesláno 17. října Nahlásit Odesláno 17. října Zajimavej vyber! na vsech prehrajes vsechno, rekl bych, ze dx180 je nizsi kategorie nez zbytek, hodne lidi popisuje problem s koleckem hlasitosti... Asi bych osobne skipnul i tohle Fiio, protoze je, myslim, na trhu uz dlouho a mohl by prijit nastupce brzo. Ibasso dx260, hiby r6 a i shanling budou porovnatelny a jde spis o to, ze jestli hledas nejaky nadech ve zvuku (vic technicky, vic muzikalni...) a jestli (stejne jako ja) ty drobny nuance skoro ani neslysis, tak bych se ridil tim, aby vyhovovaly rozmery, vydrz na baterku a cena protoze jinak nemuzes slapnout vedle... nektery muzou mit treba uzivatelsky vymenitelnou baterku, coz pak dost prodluzuje funkcnost zarizeni...
RomanP Odesláno 17. října Nahlásit Odesláno 17. října Díky za směr. A máš pravdu, výběr co jsem sem dal, byl takový ranně rozjímací První iBasso jsem škrtl, u Fiia jsem si všiml dost starých recenzí (jak sám píšeš), dražší HiBy vs iBasso vyhrálo iBasso které znám. No a závěr byl tedy DX260mk2 vs AK 35. Tam je to asi o těch nuancích, které bych pravděpodobně poslechem poznal, ale jen v přímém srovnání. Takže objednáno iBasso a těším se až dorazí
RomanP Odesláno 17. října Nahlásit Odesláno 17. října Můj odhad je, že nová baterka do DX90 zaseklá už druhý den někde v depu poblíž cíle, dorazí později než nová DX260mk2. Takže doufám v pondělí nebo začátek příštího týdne budu mít vše doma. Pak zkusím oboje sluchátka i zesík k oběma DAPům a dám vědět postřehy. Dost možná to může vyústit v pokračování ve stylu - co tedy k té 260 za sluchátka na cesta a do kanclu?
RomanP Odesláno 20. října Nahlásit Odesláno 20. října Tak je od rána doma. Díky PPL přišel vlastně přes víkend až z Brna, zatímco Záslkovna která přepravovala náhradní baterku do DX90 z druhého konce Prahy potřebovala asi 7 dní. A to jsem byl ještě nezastižen, což je po operaci nohy vyloučeno. No nic, DX90 má novou baterku a šlape jak za mlada. DX260mk2 je velice příjemné překvapení a tak poslouchám a poslouchám a jsem tím tak zaujatej, že ani nezkouším přepínat filtry. Nezkoušel jsem zatím sluchátka na ven, nezkoušel jsem foobar2000 v PC (ten budu muset poštelovat a to se mi dneska už nechce studovat). 4
anachron Odesláno 21. října Nahlásit Odesláno 21. října Pořídil jsem si k práci Austrian Audio Hi-X20 a klukům z Vídně se to fakt povedlo, za ty peníze je to mnohem lepší než předcházející HD25 i AudioSense T800. https://austrian.audio/product/hi-x20/
RomanP Odesláno 25. října Nahlásit Odesláno 25. října V 18. 4. 2024 v 20:20, Duke650 napsal: Moondrop X Crinacle Dusk ... budeme si rozumět Origo analogový kabel vyzkoušený a odložený do archivu - hraje to s ním fajn, ale preferuji symetrický s 4,4 mm konektorem Origo USB DSP kabel vyzkoušený s mobilem Samsung Galaxy i s DAP FiiO. Na Samsungu aplikace Moondrop Link 2.0 funguje, na FiiO se dá nainstalovat, ale nedá se spustit. Na Samsungu přepínání mezi preset profily bleskové, rozdíly jasně slyšitelné. Preferuji default, takže USB kabel taky putuje do krabičky. Zatím jsem poslouchal jen pár notorických kousků z mých oblíbených, jak z Tidalu tak i z SD karty. Zvukově tomu nemám co vytknout. U "moderních" bass heavy nahrávek (poslední dobou žeru kluka jménem REN) jsou basy famózní, ale neobtěžují. Akustické nástroje, ženské i mužské hlasy, prostor, rozlišení skladeb s mnoha vrstvami (typicky Snarky Puppy, tam se skoro vždy vzájemně proplétají různé motivy..) .. vše funguje přirozeně, muzika plyne, Duke se tlemí ... Velká změna proti Blessing2:Dusk je v ergonomii. Krček je tenčí, tělo mi také připadá kompaktnější, ergonomie tedy subjektivně o dost lepší. Překvapivě mi nejlépe sedí s originálními silikonovými tipy, a to jsem vyzkoušel hafo jiných z mého archivu. Příští týden bude doma syn, tak je porovnáme s jeho Moondrop Variations. P.S. nechápu jak, ale zásilka dorazila poštou bez výpalného, takže super kauf Můžu se s velkým odstupem zeptat, jak jsi spokojen? Pročesávám sice lehce nižší hladinu, ale dobrý vědět
Duke650 Odesláno 25. října Nahlásit Odesláno 25. října Spokojený jsem maximálně. Akorát je škoda, že je poslouchám asi tak jednou za tři měsíce... většinu času doma používám over-ear modely a venku poslouchám jen vzácně 1
RomanP Odesláno 27. října Nahlásit Odesláno 27. října Chtěl bych se ujistit ohledně koncovek pro připojení sluchátek, jako jsou třeba zmíněné Moondrop X Crinacle Dusk. Ty tedy mají dva piny 0,78. Viděl jsem ještě varianty konektoru se zahnutím do pravého úhlu a také s jakýmsi ochraným soketem okolo pinů, který by jim určitě bránil v kontaktu. Je tedy pro tyto sluchátka vhodný dvoupin kde naopak na soketu ještě piny vysouvá z konektoru, jako tady na obrázku? Koukal jsem, že jsou většinou jasně rozlišené konektory na levý/pravý modrý/červený, ale abych obráceně nenasadil + a - na sluchátku je dané pouze tím, jak je kabel nakroucený okolo ucha? A poslední věc a už toho nechám... když vezmu balanced 4,4 pentacon verzi, pro kterou teď mám využití a v budoucnu budu chtít využít na jiném zařízení, stačí mi na přechod k sigle ended jacku 3,5 jen nějaká redukce, nebo je to složitější?
Klotzman Odesláno 7. listopadu Nahlásit Odesláno 7. listopadu Pokud se to tu řešilo, tak se omlouvám za plevelení, ale nenašel jsem. Používáte někdo kostní sluchátka (bone conduction)..? Já jsem si je pořídil na vyzkoušení a teď váhám, jestli je vrátit nebo nechat. Oproti normálním špuntům mají nižší hlasitost, zlepší se teda přítlakem ke kosti ale to bych musel chodit s čelenkou jako indián... sice jsem je pořídil na běhání ale čelenku teda fakt ne. Trošku opravdu brní, ale není to nic nepříjemného. Jinak mě vcelku překvapilo, že fakt hrajou a ani ne úplně tragicky, i když basy a výšky jsou znatelně slabší. Takže teď dumám, jestli se s tím spokojit nebo zkusit nějaký dražší model (ale to je právě gro mé otázky, umí-li to tenhle systém vůbec líp) a nebo radši koupit nějaké obyčejné open-ear a na kosti se vykašlat.
African Odesláno 7. listopadu Nahlásit Odesláno 7. listopadu 33 minutes ago, Klotzman said: Pokud se to tu řešilo, tak se omlouvám za plevelení, ale nenašel jsem. Používáte někdo kostní sluchátka (bone conduction)..? Já jsem si je pořídil na vyzkoušení a teď váhám, jestli je vrátit nebo nechat. Oproti normálním špuntům mají nižší hlasitost, zlepší se teda přítlakem ke kosti ale to bych musel chodit s čelenkou jako indián... sice jsem je pořídil na běhání ale čelenku teda fakt ne. Trošku opravdu brní, ale není to nic nepříjemného. Jinak mě vcelku překvapilo, že fakt hrajou a ani ne úplně tragicky, i když basy a výšky jsou znatelně slabší. Takže teď dumám, jestli se s tím spokojit nebo zkusit nějaký dražší model (ale to je právě gro mé otázky, umí-li to tenhle systém vůbec líp) a nebo radši koupit nějaké obyčejné open-ear a na kosti se vykašlat. Zkoušel jsem dva modely ve stření cenové třídě a oproti špuntům samozřejmě kvalita zvuku o ničem a velmi potiché při sportu. Na druhou stranu velmi bezpečné jelikož jsi v kontaktu s okolím, které mě mimochodem při poslechu také rušilo Za mě tedy o ničem, to radši bez hudby slyšet zpěv ptáků... 1
shaggy Odesláno 7. listopadu Nahlásit Odesláno 7. listopadu Pokud se to tu řešilo, tak se omlouvám za plevelení, ale nenašel jsem. Používáte někdo kostní sluchátka (bone conduction)..? Já jsem si je pořídil na vyzkoušení a teď váhám, jestli je vrátit nebo nechat. Oproti normálním špuntům mají nižší hlasitost, zlepší se teda přítlakem ke kosti ale to bych musel chodit s čelenkou jako indián... sice jsem je pořídil na běhání ale čelenku teda fakt ne. Trošku opravdu brní, ale není to nic nepříjemného. Jinak mě vcelku překvapilo, že fakt hrajou a ani ne úplně tragicky, i když basy a výšky jsou znatelně slabší. Takže teď dumám, jestli se s tím spokojit nebo zkusit nějaký dražší model (ale to je právě gro mé otázky, umí-li to tenhle systém vůbec líp) a nebo radši koupit nějaké obyčejné open-ear a na kosti se vykašlat.Mam Shokz OpenRun Pro 2. Pouzivam ich len na bike.Kedze maju aj air conduct tak kvalita je docela fajn. Je ich tympadom pocut aj do okolia trochu. Celkovo je ale hlasitost nizsia ako bezne stuple.Da sa to prepnut na cisty bone a to uz nie je idealne a nepouzivam ten mode.
RomanP Odesláno 7. listopadu Nahlásit Odesláno 7. listopadu Tak jsem ty Dusky taky pořídil, sledoval jsem nějaké recenze a v zásadě měly pravdu. Jsem spokojenej, jen zkusím malinko utlumit robustnost basů nějakými vhodnými špunty. Možný koupit nějaký další kabel. Ten co jsem vzal od Nici Hifi nený zlý. USB kabel jsem nezkoušel. Mám je něco přes týden, tak bych řekl, že už se projev moc měnit nebude. 1
Tikal Odesláno 15. listopadu Nahlásit Odesláno 15. listopadu Pánové dotaz, před časem jsem na zdejší doporučení koupil sluchátka TRUTHEAR x Crinacle ZERO. Velká spokojenost, jak se zvukem, tak s obsahem balení, ale synek je právě ztratil, máme nějaký nový objev v cenové kategorii řekněme do 3t. Ideálně jack 3,5mm + symetrika 4,4mm Má to k přenosnému Hi-Res Shanlingu. Velmi děkuji za tip
Duke650 Odesláno 15. listopadu Nahlásit Odesláno 15. listopadu https://hangout.audio/products/crinear-daybreak?variant=42226242846768 1
Tikal Odesláno 15. listopadu Nahlásit Odesláno 15. listopadu Super rychlost díky! A v nižší cenové hladině bys něco měl, ať má chlapec nad čím dumat? Tedy pokud to má smysl, pětikilo na něm stejně neušetřím...
blackwhit Odesláno 15. listopadu Nahlásit Odesláno 15. listopadu https://mobileaudiophile.com/in-ear-earphones-iem-iems-reviews/juzear-x-z-reviews-defiant-review/?amp=1 1
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se